য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
হেল্থ সর্ভে তৌবদগীনা তেস্তিং তৌবা ফাওবা অমসুং লন্নাইগী হোস্পিতালদা লায়েংনবগী অকক্নবা মমল লেপ্পা য়াওনা দিল্লীদা কোবিদ-১৯ শেন্নবগী থবক থৌরমশিং কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা হায়বগী মতুং ইন্না শেমদোকখ্রে
লন্নাইগী হোস্পিতালশিংদা কোবিদ-১৯গী অনাবা লায়েংবগী মমল হান্নগী শরুক অহুম থোকপগী অমদা হন্থখ্রে
দিল্লীগী কন্তেনমেন্ত জোন ২৪২দা য়ুম্থোং খুদিং চত্তুনা পাংথোকখিবা সর্ভে লোইশিনখ্রে; অপুনবা মীওই লাখ ২.৩ সর্ভে তৌখ্রে
অহোংবা অমসুং অথুবা রেপিদ এন্তিজেন তেস্তিং তৌবা হৌখ্রে; তেস্তিং সেন্তর ১৯৩দা পুন্না মীওই ৭,০৪০ তেস্ত তৌখ্রে; লাক্লিবা নুমিৎ খরসিদা তেস্তিং তৌবা হেনগৎলগনি
19 JUN 2020 3:17PM by PIB Imphal
দিল্লীগী মীয়ামদা তেংবাংবগী মোদী সরকারনা খঞ্জবশিং অসি থবক ওইনা পাংথোক্লদুনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী পাউতাক মতুং ইন্না কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা দিল্লীদা ওইরিবা কোবিদ-১৯গী ফিভম অসি মশামক্না য়েংশিল্লি। হৌখিবা নুমিৎ খরনিদা দিল্লীগী কোবিদ-১৯গী ফিভমশিংগী মতাংদা কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা লুচিংদুনা পাংথোকখিবা মীফম কয়া অমদা পীখিবা য়াথংগী মতুং ইন্না দিল্লীগী কন্তেনমেন্ত জোন ২৪২দা য়ুম্থোং খুদিং চংদুনা পাংথোকপা সর্ভে অমা ঙরাং লোইশিনখ্রে। মদুদা অপুনবা মীওই লাখ ২.৩ সর্ভে তৌখি।
মখা তাবা ওইনা, কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা দিল্লীদা তেস্ত তৌবা হেনগৎপা অমসুং অথুবা মতমদা রিজল্ত পীনবা হায়বগী মতুং ইন্না রেপিদ এন্তিজেন তেস্তিংগী থৌওং শিজিন্নদুনা ঙরাংদগী তেস্ত তৌবা হৌখ্রে। তেস্ত তৌফম ১৯৩দা পুন্না মীওই ৭,০৪০ তেস্ত তৌখ্রে। লাক্লিবা নুমিৎশিংদা তেস্ত তৌবগী কেপাসিতীশু হেনগৎলগনি।
শ্রী অমিৎ শাহনা ৱারেপ হেক লৌখিবগা খুদক্তা সেম্পল তেস্ত তৌবগী চাং অসি শরুক অনি হেনগৎখি। হান্ননা নোংমদা ৪০০০-৪৫০০০গী চাংদা তেস্ত তৌরম্বা অদুদগী হেনগত্তুনা তাং ১৫দগী ১৭ ফাওবদা দিল্লীদা অপুনবা সেম্পল ২৭,২৬৩ তেস্ত তৌখি।
দিল্লীগী মীওই অমা হেক্তদা তেংবাং পীনবা হায়দুনা গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা দাক্তর ভি.কে. পাউল, নিতি আয়োগকী মেম্বরগী মখাদা দিল্লীদা লৈবা লন্নাইগী হোস্পিতালশিংদা তোঙান তোঙানবা কোবিদ-১৯গী অনাবগী থাক্কী ফমুং ৬০%গী মমল লেপ্নবা কম্মিত্তী অমা শেমখ্রে। থাকশিং অদুদি আইসোলেসন বেদ, বেন্তিলেতর য়াওবা অমসুং য়াওদবা আই.সি.য়ু.শিংনি।
দিল্লীগী লন্নাইগী হোস্পিতালশিংদা কোবিদ-১৯ লায়েংবগী অনৌবা মমলশিং
থাক
(লন্নাই হোস্পিতাল)
অনৌবা মমল (নোংমগী)
(পি.পি.ই. অমসুং হিদাক-লাংথক য়াওবা)
হান্নগী মমল (নোংমগী)
(পি.পি.ই. য়াওদবা)
আইসোলেসন বেদ
লুপা ৮০০০-১০০০০
লুপা ২৪০০০-২৫০০০
বেন্তিলেতর য়াওদবা আই.সি.য়ু.
লুপা ১৩০০০-১৫০০০
লুপা ৩৪০০০-৪৩০০০
বেন্তিলেতর য়াওবা আই.সি.য়ু.
লুপা ১৫০০০-১৮০০০
লুপা ৪৪০০০-৫৪০০০
কম্মিত্তী অসিনা লন্নাইগী হোস্পিতালশিংগী ওইনা (হোস্পিতাল অদু এন.এ.বি.ঐচ.না শকখংলবা ওইবা নত্ত্রগা ওইদবগী মতুং ইন্না) নোংমদা লুপা ৮,০০০-১০,০০০ (পি.পি.ই. অমসুং হিদাক-লাংথক য়াওবা), লুপা ১৩,০০০-১৫,০০০ (পি.পি.ই. অমসুং হিদাক-লাংথক য়াওবা) অমসুং লুপা ১৫,০০০-১৮,০০০ (পি.পি.ই. অমসুং হিদাক-লাংথক য়াওবা)গী চাং অসি মথংশিৎনা আইসোলেসন বেদ, বেন্তিলেতর য়াওদবা আই.সি.য়ু. অমসুং বেন্তিলেতর য়াওবা আই.সি.য়ু.গী ওইনা লেপখ্রে। হায়রিবা অসি হান্নগী মথংশিৎনা নোংমদা লুপা ২৪,০০০-২৫,০০০ (পি.পি.ই. য়াওদবা), লুপা ৩৪,০০০-৪৩,০০০ (পি.পি.ই. য়াওদবা) অমসুং লুপা ৪৪,০০০-৫৪,০০০ (পি.পি.ই. য়াওদবা) অদুগা চাংদম্নবদনি।

Ministry of Home Affairs
From health surveys to testing and cap on in-patient private hospital costs, COVID-19 management in Delhi streamlined on directions of the Union Home Minister Shri Amit Shah
Charges for isolation beds in private hospitals for COVID patients slashed to about one-third
House-to-house health survey in 242 containment zones of Delhi completed; a total of 2.3 lakh people surveyed
Cheaper and faster Rapid Antigen testing started; a total of 7,040 people tested in 193 testing Centres; Testing to be ramped up in coming days
19 JUN 2020 3:17PM by PIB Delhi
Demonstrating the Modi Government’s commitment to provide relief to the people of Delhi, the Union Home Minister Shri Amit Shah has been personally monitoring the COVID-19 situation in Delhi, on the advice of the Prime Minister Shri Narendra Modi. As per directions given by the Union Home Minister Shri Amit Shah in a series of meetings chaired by him over last few days in regard to Covid-19 situation in Delhi, house-to-house health survey in 242 containment zones of Delhi has been completed yesterday. A total of 2.3 lakh people were surveyed.
Further, on directions of the Union Home Minister to increase testing capacity & quick delivery of results in Delhi, testing via Rapid Antigen testing methodology was started yesterday. A total of 7,040 people have been tested in 193 testing Centres. Testing will continue with increased numbers in coming days.
Sample testing has been doubled immediately following decisions taken by Shri Amit Shah. A total of 27,263 testing samples have been collected in Delhi from 15th to 17th June 2020 against the daily collection which varied between 4,000-4,500 earlier.
To provide relief to the common man in Delhi, the Home Minister Shri Amit Shah constituted a committee under Dr. VK Paul, Member, Niti Aayog to fix rates charged by private hospitals in Delhi for 60 percent beds for COVID-19 patients in various categories therefore; isolation beds, ICUs without ventilator support & ICUs with ventilator support.
New Rate list for Covid-19 treatment in Delhi’s private hospitals
Category
(Private Hospitals)
New Rates (per day)
(Including PPE and Medicines)
Old Rates (per day)
(Excluding PPE)
Isolation beds
Rs 8000 – 10000
Rs 24000 - 25000
ICUs without ventilator
Rs 13000 – 15000
Rs 34000 - 43000
ICUs with ventilator
Rs 15000 – 18000
Rs 44000 - 54000
The Committee has recommended a range from Rs 8,000-10,000 per day (including PPE and medicines), 13,000-15,000 per day (including PPE and medicines) & 15,000-18,000 per day (including PPE and medicines) for Isolation beds, ICUs without ventilators and ICUs with ventilators respectively for all private hospitals (depending on whether the private hospital is NABH accredited or not). This is as compared to the current charges ranging from Rs 24,000-25,000 per day (excluding PPE), 34,000-43,000 per day (excluding PPE) & 44,000-54,000 per day (excluding PPE).