রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
রোদ ত্রান্সপোর্তকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর নিতিন গাদকরিনা হায়রি , চহি ৫গী মনুংদা ভারত ইলেকত্রিক গারিশিং শাফম অমা ওইরগনি
18 JUN 2020 5:21PM by PIB Imphal
চহি ৫গী মনুংদা ভারত ইলেকত্রিক গারিশিং শাফম অমা ওইরগনি হায়বগী থাজবা রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ অমসুং এম.এস.এম.ইগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর নিতিন গাদকরিনা ফোঙদোকখ্রে । মহাক্না হায়খয়ি মসিগী সেক্তর অসিদা পাংবা য়াবা মতেং পাংনবা সরকারনা হোৎনরি অমসুং ইলেকত্রিক গারিশিংদা খ্বাইদগী পীকপা জি এস তি চাদা ১২ লৌরি ।
“কোবিদ-১৯ মতুংদা ভারতকী ইলেকত্রিক গারিগী লাল্লোং” হায়বা হিরমদা ঙসি ৱেবিনার অমদা মিনিস্তরনা হায়খি ইলেকত্রিক গারি শাবদা থেংনরিবা অৱাবশিং মহাক খঙলে অদুবু গারি মশিং য়াম্না য়োন্নবা থবকশিং পায়খৎলগনি । মালেম অসিনা হৌজিক চাইনাগা ললোন-ইতিক পাংথোকপা পামদ্রে, মসি ভারতকী ইন্দস্ত্রিনা ললোন-ইতিক হেনগৎহন্নবা য়াম্না ফবা খুদোংচাবা অমনি ।
মিনিস্তরনা হায়খি পে্ত্রোলিয়মগী থাউ লিক্না ফংবা মরম্না, মালেম অসিনা অতোপ্পা অমসুং মমল হোংবা ইনর্জি থিরি । ইলেকত্রিক অমসুং বাইও ফুএলশিং অসি অফবা খুদোংচাবা অমনি । ভেহিকল স্ক্রাপপিং পোলিসি চৎহন্দুনা মসিনা গারি শারিবশিংগী অৱাৎপশিং মেনখৎপা ঙম্লগনি ।
মিনিস্তরনা হায়খি মীয়ামগী চৎথোক-চৎশিনগী মতাংদা লন্দনগী নামুনা অসিদা লনাই অমসুং সরকারগী ইনভেস্তমেন্তশিং থবক ফজনা পাংথোক্লি । মসিগা মান্নবা থৌরাং অমা পায়খৎপদা লায়রবা মীওইশিং অমসুং লৈঙাক অনিমক কান্নবা ফংগনি । দিল্লি-মুম্বাই গ্রিন কোরিদোরদা ইলেকত্রিক হাইৱেজ অমা শেমগৎনবা পাইলোত প্রোজেক অমা থবক পায়খৎপা হৌরে ।
ওতো সেক্তরদা থাজবা থম্লদুনা মিনিস্তরনা হায়খি হৌজিক থেংনরিবা শেন-থুমগী অৱাবা অসিদা ইশাদা থাজবা থম্বা অসিনা অফবা কৈথেলগী খুদোংচাবশিং ফংগনি । ইন্দস্ত্রি অসিনা লৈবাক অসিগী মশাগী ওইবা পোৎথোকশিং পুথোক্নবা অমসুং প্রধান মন্ত্রীগী অত্মানির্ভর ভারত অভিয়ান শৌগৎনবা মহাক্না তকশিনখি ।

Ministry of Road Transport & Highways
Union Road Transport Minister Shri Nitin Gadkari says, India will be a manufacturing hub for electric vehicles within five years
18 JUN 2020 5:21PM by PIB Delhi
Union Minister for Road Transport& Highways and MSMEs Shri Nitin Gadkari has expressed confidence that in the next five years, India will become a manufacturing hub for electric vehicles. He said, the Government is trying to extend best possible concessions to this sector, and has lowered the GST on electrical vehicles to 12 per cent.
Addressing a webinar on ‘India's Electric Vehicle Roadmap post-COVID-19’ today, the Minister said, he was aware of the issues facing the EV sector, but was also sure of the things to change as the sales volumes increase. He said, the world is no more interested in doing business with China, which is a very good opportunity for Indian industry to pick up the shift in business.
Shri Gadkari said, with petroleum fuel being available in limited quantity, the world has to look for alternate and cheap sources of power. He said, electric and bio fuels stand a good chance for adoption. He also indicated towards the ensuing vehicle scrapping policy, and commented that it will give a fillip to auto manufacturing sector.
The Minister recalled the London model of public transport, where private and public investment is working well. He said, adopting similar approach will be beneficial for both the poor commuters and the civic administration. He indicated towards working on a pilot project for developing an electric highway on the upcoming Delhi-Mumbai Green Corridor.
Shri Gadkari expressed full confidence in the capabilities of the auto sector, and said, with consistency and self confidence in this economic crisis, it can gather good market opportunities. He also called upon the industry to go in for indigenisation and support Prime Minister's ‘AtmNirbhar Bharat Abhiyan.’