Ministry of Railways
Indian Railways successfully concludes Assistant Loco Pilots (ALPs) and Technicians recruitment-, one of the largest such exercises in the World
Unprecedented 47.45 Lakhs candidates registered for over 64,000 posts of ALPs & Technicians
Panel approved for 56,378 Candidates (26,968 ALPs and 28,410 Technicians) out of 64,371 vacancies (27,795 ALPs and 64,371 Technicians)
Appointment letters issued to 40,420 candidates (22,223 ALPs and 18,197 Technicians)
Training of newly recruited 19,120 candidates (10,123 Assistant Loco Pilots (ALPs) and 8,997 Technicians) to resume as soon as COVID lock down related measures ease out
Rest of offers to be issued in phased manner as training of batches complete
Indian Railways to also speed up the process for conduct of examination for Non-Technical Popular Category (NTPC – Graduate & under Graduate level) posts
A total of 1,26,30,885 (i.e. more than 1.25 Crore) online applications were received for NTPC posts
A viable strategy is being formulated to conduct massive examination of 1.25 crore applicants observing all norms in Covid-19 scenario
RRBs follow the practice of direct and instantaneous communication with candidates through regular updates on web-sites and individual SMSs and emails
Candidates are advised to refer to these official communications only and not be misguided by any other floating rumours on social media
18 JUN 2020 1:19PM by PIB Delhi
The Ministry of Railways has successfully concluded, what can be called as one of the world’s largest recruitment exercise, for filling up critical safety and operational posts and has reached its completion stage. Railway Recruitment Boards (RRBs) invited online applications against Centralized Employment Notification (CEN) No. 01/2018 from 03.02.2018 to 31.03.2018 for a total 64,371 combined vacancies of Assistant Loco Pilots (ALPs) & Technicians. A total of 47,45,176 online applications were received. The scheme of selection consisted of 3 -stages computer based tests followed by medical examination (which is one of the stringent medical examinations considering the level of distant vision/colour vision and alertness required from a Loco Pilot) and document verification of short listed candidates. About 47.45 lakhs candidates registered for these posts.
Panel of selected candidates has been approved for 56,378 Candidates (26968 ALPs, 28410 Technicians) out of 64371 vacancies (27795 ALPs, 64371 Technicians). Appointment letters have been issued to 40,420 candidates (22223 ALPs, 18197 Technicians). Training of newly recruited 19,120 candidates (10123 Assistant Loco Pilots (ALPs), 8997 Technicians) to resume as soon as COVID lock down related measures ease out. Training process take 17 weeks for ALPs, 06 months for Technicians.
Joining Letters were issued to candidates before Lockdown but some candidates could not join due to CORONA outbreak and Lockdown.
All newly recruited employees will be given appointment in Railway as per the due procedure in a phased manner. The training of fresh appointees is required because Railway is an operational department and safety of train operations is paramount. Training includes class room training followed by field training followed by Testing of the competence before deployment on working post. Since training is given batch wise considering the capacity constraints of class room, hostel, library, instructors, etc. It has to be done in a phased manner by optimum utilization of training resources.
Due to CORONA outbreak, all form of training has been suspended to follow the social distancing norms and in order to limit the pandemics. Training will resume as and when the situation permits .
This recruitment exercise was a 3 Stage process. 1st stage Computer Based Test was successfully conducted on 11 days from 09.08.2018 to 04.09.2018 in 33 shifts at 424 centres with record attendance of nearly 77% i.e. more than 36 lakh candidates appeared in the first stage examination. 2nd stage Computer Based Test was successfully conducted for 13,00,869 (more than 13 lakh) candidates on 03 days from 21.01.2019 to 23.01.2019 in multiple shifts. Computer Based Aptitude Test (CBAT) required to assess the alertness required from a loco pilot for approximately 2,22,360 candidates was successfully conducted on 10.05.2019 and 21.05.2019.
RRBs were entrusted the responsibility for Medical examination for all posts, earlier conducted by Zonal Railways. Accordingly, Document Verification and Medical examination started from 16.06.2019 to 20.08.2019 for about 90,000 candidates (including 50% standby candidates). As already mentioned that the medical examination is one of the stringent in the industry as there is no margin of error available to a loco pilot driving a train.
Panels supplied to Zonal Railways from September 2019 to February 2020. As CBT was common to both ALP and Technician, the technician result was declared later for those who could not qualify for ALP in Computer Based Aptitude Test (CBAT).
Besides the recruitment of ALPs & technicians, Railway Recruitment Boards (RRBs) also invited online applications for a total 35,208 combined vacancies of Non-Technical Popular Category (NTPC – Graduate & under Graduate level) post.A total of 1,26,30,885 (i.e. more than 1.25 Crore) online applications were received.
Examination process preparation was at a advance stage during pre-Covid scenario. However, it was interrupted by outbreak of Covid-19 pandemic. Indian Railways is going to expedite the recruitment process as situation eases out.
In the present circumstances, new kind of challenges need to be surmounted which were previously unexpected due to COVID pandemic. These challenges are like Candidates may have to wear face masks, which again pose challenges of tackling impersonation; mass gathering at exam centres may occur; sanitation of exam centres after each shift; number of candidates to be booked in an exam centre may have to be cutdown to enable more social distance between two candidates while enforcing the norms required for fair and smooth conduct of examination of this magnitude.
Indian Railways is formulating a viable strategy to conduct massive examination of 1.25 crore applicants and scheduling of all the processes etc while observing all norms in Covid-19 scenario.
RRBs follow the practice of direct and instantaneous communication with candidates through regular updates on web-sites and individual SMSs and emails, whenever required. Candidates are appealed to refer to these official communications only and not be misguided by false propaganda and rumors being circulated on social media, many of which are aimed at misleading the genuine candidates and adversely affecting their preparation for examination.

রেলৱে মন্ত্রালয়
মলেমদা খ্বাইদগী চাওবা এক্সর্সাইজ ওইরিবা এসিসতেন্ত লোকো পাইলোতশিং (এ.এল.পি.শিং) অমসুং তেক্নিসিয়নশিংগী রিক্র্যুৎমেন্ত ইন্দিয়ন রেলৱেজনা মাই পাক্না লোয়শিখ্রে
অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা কেন্দিদেৎ লাখ ৪৭.৪৫না এ.এল.পি.শিং অমসুং তেক্নিসিয়নশিংগী ফম ৬৪,০০০ হেনবগীদমক রেজিস্তর তৌরকখি
অহাংবা ৬৪,৩৭১ (এ.এল.পি. ২৭,৭৯৫ অমসুং তেক্নিসিয়ন ৩৬,৫৭৬)লৈবগী মনুংদা কেন্দিদেৎ ৫৬,৩৭৮ (এ.এল.পি. ২৬,৯৬৮ অমসুং তেক্নিসিয়ন ২৮,৪১০) পেনেলনা এপ্রুব তৌখ্রে
কেন্দিদেৎ ৪০,৪২০ (এ.এল.পি. ২২,২২৩ অমসুং তেক্নিসিয়ন ১৮,১৯৭)দা এপ্পোইনমেন্ত লেতরশিং পীখ্রে
নৌনা লৌখিবা কেন্দিদেৎ ১৯,১২০ (এসইসতেন্ত লোকো পাইলোতশিং (এ.এল.পি.) ১০,১২৩ অমসুং তেক্নিসিয়ন ৮,৯৯৭)গী ত্রেনিং কোবিদকী লোকদাউনগা মরি লৈনবা খোংথাংশিং লোয়শিনখিবগা হৌরগনি
লেমহৌরিবা ওফরশিং তাঙ্কক নাইবা মওংদা বেচশিংগী ত্রেনিং লৌরগা পীগনি
নন-তেক্নিকেল পোপুলর কেতগোরী (এন.তি.পি.সি.-গ্রেজ্যুৎ অমসুং অন্দর গ্রেজ্যূৎ লেবেল) ফমশিংগী চাংয়েং তৌনবগী থৌরাংসু ইন্দিয়ন রেলৱেজনা কনশিনখ্রে
এন.তি.পি.সি.গী ফমশিংগীদমক অপুনবা ওনলাইন এপ্লিকেসন ১,২৬,৩০,৮৮৫ (মদুদি কোতি ১.২৫ হেন্না) লাকখি
কোবিদ-১৯গী ওইরিবা ফীভম অসিগী কাংলোন পুম্নমক য়েংকগা এপ্লিকান্ত কোতি ১.২৫কী অচৌবা চাংয়েং অমা পাঙথোকনবা শেমদোক শেমজিন য়াবা থৌরাং অমা শেমখ্রে
আর.আর.বি.শিংনা ইল্লি
18 JUN 2020 1:19PM by PIB Imphal
মলেমগী ওইনা খ্বাইদগী চাওবা রিক্র্যুমেন্ত এক্সর্সাইজ অমনি হায়বা য়ারবা, ক্রিতিকেল সেফতি অমসুং ওপরেস্নেল ফমশিং মেনশিন্নবা রেলৱেজ মন্ত্রালয়না মাই পাকনা লোয়শিন্দুনা অমসুং অরোইবা তাঙ্কক য়ৌবা ঙমখ্রে। সেন্ত্রেলাইজ এমপ্লোইমেন্ত নোতিফিকেসন (সি.ই.এন.) নম্বর ০১/২০১৮গী ০৩.০২.২০১৮দগী ৩১.০৩.২০১৮ ফাওবদা রেলৱেজ রিক্র্যুমেন্ত বোর্দস (আর.আর.বি.স)না এসিসতেন্ত লোকো পাইলোতশিং (এ.এল.পি.শিং) অমসুং তেক্নিসিয়নশিংগী অপুনবা অহাংবা ফম ৬৪,৩৭১গী ওনলাইন এপ্লিকেসন কৌরি। অপুনবা ওনলাইন এপ্লিকেসন ৪৭,৪৫,১৭৬ লাকখি। সেলেক্সন তৌবগী স্কিম অসি কম্প্যুতরদা য়ুম্ফম ওইবা তাঙ্কক ৩গী চাংয়েং তৌরবা মতুং মেদিকেল চাংয়েং তৌগনি (লোকো পাইলোত অমদা মথৌ তাবা অরাপ্পা উবা ঙম্বা/মচু উবা ঙম্বগী অমসুং মিকুপ নাহুম শীংবগী থাক অসি য়েংলুবদা খ্বাইদগী চেকশিনবা মেদিকেল চাংয়েং অমনি)। ফমশিং অসিগীদমক কেন্দিদেৎ লাখ ৪৭.৪৫ রোমনা রেজিস্তর তৌরকখি।
অহাংবা ৬৪,৩৭১ (এ.এল.পি. ২৭,৭৯৫ অমসুং তেক্নিসিয়ন ৩৬,৫৭৬)লৈবগী মনুংদা কেন্দিদেৎ ৫৬,৩৭৮ (এ.এল.পি. ২৬,৯৬৮ অমসুং তেক্নিসিয়ন ২৮,৪১০) খল্লবা কেন্দিদেৎশিংগী পেনেল এপ্রুব তৌখ্রে। কেন্দিদেৎ ৪০,৪২০ (এ.এল.পি. ২২,২২৩ অমসুং তেক্নিসিয়ন ১৮,১৯৭)দা এপ্পোইনমেন্ত লেতরশিং পীখ্রে। নৌনা লৌখিবা কেন্দিদেৎ ১৯,১২০ (এসইসতেন্ত লোকো পাইলোতশিং (এ.এল.পি.) ১০,১২৩ অমসুং তেক্নিসিয়ন ৮,৯৯৭)গী ত্রেনিং কোবিদকী লোকদাউনগা মরি লৈনবা খোংথাংশিং লোয়শিনখিবগা হৌরগনি। ত্রেনিং তৌবদা এ.এল.পি.শিংগী ওইনা চয়োল ১৭, তেক্নিসিয়নগী ওইনা থা ০৬ চংঙি।
কেন্দিদেৎশিংদা জোইন্নিং লেতরশিং লোকদাউন মমাংদা পীখি অদুবু কেন্দিদেৎ খরদি কোরোনাগী লাইচৎ অমসুং লোকদাউননা মরম ওইদুনা জোইন তৌবা ঙমখিদে।
প্রোসিদ্যুরগী মতুং ইন্না তাঙ্কক নাইবা মওং অমদা রেলৱেজনা নৌনা খল্লবা এমপ্লোইয়ী পুম্নমক্তা এপ্পোইনমেন্ত পীরগনি। নৌনবা খল্লবশিংগী ত্রেনিং মথৌ তাই মরমদি রেলৱেজ অসি লেপ্পা লৈতনা মথৌ তৌরিবা বিভাগ অমনি অমসুং ত্রেনগী খুদোংথীবা থোকহন্দনা চল্লাইবা অসি খ্বাইদগী মরু ওইবনি। থবক মফমদা পোস্ত তৌদ্রিঙৈ মমাংদা ক্লাস রুম ত্রেনিং, মতুংদা ফিল্দ ত্রেনিং মতুংদা কম্পিতেন্স চাংয়েং য়াওবা ত্রেনিং তৌগনি। ক্লাস রুমগী, হোস্তেলগী, লাইব্রেরিগী, ইন্সত্রক্তরনচিংবগী মশিং অককনবা ওইবনা ত্রেনিং অসি বেচ নাইনা তৌই। মসি তাঙ্কক নাইনা ত্রেনিং রিসোর্সশিং য়াম্না শীজিন্নদবা মওংদা তোই।
কোরোনাগী লায়না লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা মখল পুম্নমক্কী ত্রেনিংদা সোসিএল দিসতেন্সিং কাংলোনশিং ঙাকপা ওইনা অমসুং লাইচৎ অসি লাকশিন্ননবা সসপেন্দ তৌরি। ত্রেনিং অসি ফীভম ফগৎলকপগী মতুং ইন্না মখা চৎথগনি।
রিক্ব্যুমেন্ত অসি তাঙ্কক ৩গী থৌরাং অমা তৌরগা পাঙথোকই। অহানবা তাঙ্কক্কী কম্প্যুতরদা য়ুম্ফম ওইবা চাংয়েং অসি শিফ ৩৩ খাইদোক্তুনা ০৯.০৮.২০১৮দগী ০৪.০৯.২০১৮ ফাওবা নুমিৎ ১১নি চংনা সেন্তর ৪২৪দা মাই পাকনা পাঙথোকখি লোয়ননা এতেনদেন্স ৭৭% রিকোরদ তৌখি মদুদি অহানবা তাঙ্কককী চাংয়েংদা কেন্দিদেৎ লাখ ৩৬ হেনবনা শরুক য়াখি। অনিশুবা তাঙ্কক্কী কম্প্যুতরদা য়ুম্ফম ওইবা চাংয়েং অসি শিফ কয়া খাইদোক্তুনা ২১.০১.২০১৯দগী ২৩.০১.২০১৯ ফাওবা নুমিৎ ৩নি চংনা কেন্দিদেৎ ১৩,০০,৮৬৯ (লাখ ১৩দগী হেন্না)গী মাই পাকনা পাঙথোকখি। লোকো পাইলোত অমদা মথৌ তাবা মীকুপ নাহুম শীংবা য়েংনবা কম্প্যুতর বেস এপ্তিত্যুদ তেস্ত (সি.বি.এ.তি.)গীদমক চাওরাক্না কেন্দিদেৎ ২,২২,৩৬০না ১০.০৫.২০১৯ অমসুং ২১.০৫.২০১৯দা মাই পাকনা পাঙথোকখ্রে।
জোনেল রেলৱেজনা মমাংদা পাঙথোক্লমবা ফম পুম্নমক্কী মেদিকেল চাংয়েং অসিগী থৌদাং আর.আর.বি.স না পুরগনি। মখা তারকপা ওইনা, কেন্দিদেৎ ৯০,০০০রোমগী (স্তেনবাই কেন্দিদেৎ ৫০% য়াওনা) চেচাংশিং ভেরিফিকেসন তৌবা অমসুং মেদিকেল চাংয়েং ১৬.০৬.২০১৯দগী হৌদুনা ২০.০৮.২০১৯ ফাওবা তৌখি। মমাংদা পনখিবা অদুগী মতুং ইন্না ইন্দস্ত্রী অসিগী খ্বাইদগী চেকশিনবা মেদিকেল চাংয়েং অমনি মরমদি ত্রেন অমা থৌগদৌরিবা লোকো পাইলোত অমদা অপিকপা অশোইবা অমত্তা লৈবা য়াদে।
সেপ্তেম্বর ২০১৯দগী ফেব্রুৱারি ২০২০ ফাওবদা জোনেল রেলৱেজতা পেনেলশিং থারকখি। এ.এল.পি. অমসুং তেক্নিসিয়ন অনিমক্কী ওইনা সি.বি.তি. পুন্না থাখিবনা, এ.এল.পি.গী কম্প্যুতর বেস এপ্তিত্যুদ তেস্ত (সি.বি.এ.তি.)দা মাই পাকপা ঙমদবশিংগী ওইনদি তেক্নিসিয়নগী ফল অদু থেংনা হায়দোকখ।
এ.এল.পি.শিং অমসুং তেক্নিসিয়নশিং রিক্র্যুতমেন্ত তৌবগী মথক্তা রেলৱেজ রিক্র্যুতমেন্ত বোর্দস (আর.আর.বিজ.)না নন-তেক্নিকল পোপুলর কেতগোরি (এন.তি.পি.সি.- গ্রেজ্যুৎ অমসুং অন্দর গ্রেজ্যুৎ লেভেল) পোস্ত অপুনবা ৩৫,২০৮কী ওনলাইন এপ্লিকেসনশিং কৌখ্রে। অপুনবা ওনলাইন এপ্লিকেসন ১,২৬,৩০,৮৮৫ (মদুদি কোতি ১.২৫ হেনবা) ফঙখি।
কোবিদ-১৯গী মমাংগী মতমদা চাংয়েং পাংথোক্নবা শেম শাবা অসি খুমাং চাওশিল্লবা তাঙ্কক অমদা লৈরম্মি। অদুবু কোবিদ-১৯ লাইচৎ শন্দোরক্লবা মতুংদা মসিদা অপনবা পীখ্রে। ইন্দিয়ন রেলৱেজনা ফীভম অসি কোমথোরকপগা রিক্র্যুতমেন্ত প্রোসেস য়াংশিল্লগনি।
হৌজিক ওইরিবা ফীভমশিং অসিদা কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা মমাংদা থাজরুদবা অনৌবা মখলগী খুদোংচাদবশিং মায়োক্নবা মথৌ তারি। খুদোংচাদবশিং অদুদি কেন্দিদেৎশিংনা ফেস মাস্কশিং উপ্পা য়ানা লৈরি, মসিনা মহুৎশিনবা খংদোকপদা অৱাবা অমুক ওইগনি; একজাম সেন্তরশিংদা মীয়াম্না তিনবা থোকলকপা য়াই; শিফ অমমম খুদিংগী একজাম সেন্তরশিং সেনিতাইজেসন তৌবা; মসিগী অচৌবা চাংয়েং অসি মীচঙ মীখায় নাইদনা অমসুং ইংনা চিক্না পাংথোক্নবা নোর্মশিং চৎনহনবদা কেন্দিদেৎ অনিগী মরক্তা সিসিএল দিস্তেন্সিং হেন্না লৈহন্নবা একজাম সেন্তর অমদা বুক তৌখিবা কেন্দিদেৎশিংগী মশিং অসি ককথবা মথৌ তারপা অসিনি।
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা কোবিদ-১৯গী ওইরিবা ফীভমদা নোর্ম পুম্নমক য়েংলগা এপ্লিকান্ত কোতি ১.২৫গী অচৌবা চাংয়ং অমা পাংথোক্নবা অমসুং প্রোসেস পুম্নমক সেদ্যুল তৌনবা শেমদোক শেমজিন য়াবা থৌরাং অমা শেমখ্রে।
আর.আর.বিজ.না ৱেবসাইৎশিংদা চাং নাইনা অপদেৎশিং তৌদুনা অমসুং মথৌ তারকপা খুদিংগী মীওই অমমমদা এস.এম.এস.শিং অমসুং ইমেলশিংগী খুথাংদা কেন্দিদেৎশিংগা হকথেংননা অমসুং খুদক্তা পাউ ফাওনবগী থবকশিং পাংথোকই। কেন্দিদেৎশিংদা মসিগী ওফিসিএল ওইবা ই-পাউশিং অসিখক্তা রিফর তৌনবা অমসুং অরানবা পাউশিংদা অমসুং সোসিএল মেদিয়াশিংদা থোক্লিবা অরানবা পাউশিংনা লান্না লমজিংদনবা খংহনখ্রে অমসুং ময়াম অমনা অশেংবা কেন্দিদেৎশিং লান্না লমজিংনবা অমসুং মখোয়না চাংয়েংশিংগী শেম শারিবা অদু কাহেন্না শোকহনবা পান্দম থম্লি হায়না ফোঙদোকখ্রে।