কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
ব্রান্দ নাইপরনা অমুক্কা হন্না মায় পাক্লেঃ ফার্মাগী কাঙলুপ্তা হায়র এজুকেসনগী মকোক থোংবা ইন্সতিত্যুৎ তরাগী মনুংদা চনবা ঙম্লে
নেস্নেল ইন্সতিত্যুসনেল রেঙ্কিং ফ্রেমৱার্ক (এন.আই.আর.এফ.)তা নাইপর, মোহালি, হায়দেরবাদ অমসুং অহেমদবাদনা মথংশিৎনা ৩শুবা, ৫শুবা অমসুং ৮শুবা তারে
12 JUN 2020 4:52PM by PIB Imphal
কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওব ফার্মাস্যুতিকেলসকী মখাদা নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ওব ফার্মাস্যুতিকেল এজুকেসন অমসুং রিসর্স (নাইপর্স)না ফার্মাগী কাঙলুপ্তা হায়র এজুকেসনগী মকোক থোংবা ইন্সতিত্যুৎ তরাগী মনুংদা চনবা ঙম্লে।
মখোয়গী ফার্মাস্যুতিকেলস অমসুং মেদিকেল দিবাইসকী লমদা এজুকেসন, রিসর্স অমসুং ইন্নোবেসন্দা ফগৎলক্লিবা মশক অমসুং হোৎনজমল অদু মসিনা ময়েক শেংনা তাক্লে। মসিগী খ্বাইদগী নৌবা রেতিং অসিনা মখোয়গী মায় পাকপদা " ব্রান্দ নাইপর" হায়না হাপচিল্লে।
কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজর্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী দি.ভি. সদানন্দ গৌদা অমসুং কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজরগী রাজ্যগী মন্ত্রী ওইরিবা শ্রী মন্সুখ মান্দবিয়ানা নাইপরশিংগী ফেকলতীশিং অমসুং মহৈরোইশিংবু মখোয়না মসিগী মায় পাকপসি ফংনবগীদমক চোকথবা নাইদনা হোৎনখিবশিংগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখ্রে।
হ্যুমেন্ত রিসোর্স দিবেলপমেন্তকী কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা ইন্সতিত্যুসন্স ওব হায়র এজুকেসনগী তোঙান-তোঙানবা কাঙলুপশিংদা মখোয়না অপুনবা পেরামিতর মঙাদা উৎখিবশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা "ইন্দিয়া রেঙ্কিংস ২০২০" ফোংখ্রে।
ফার্মাসিগী কাঙলুপ্তা, হন্দক্কী চহিগী রেঙ্কিং অসিদা গৌহাতী, রাইবরেল্লি অমসুং কোলকত্তাগী নাইপরনা অহানবা ওইনা চঙলক্তুনা ১১শুবা, ১৮শুবা অমসুং ২৭ শুবা মফম কন্দুনা মখোয়গী ফজরবা পরফোর্মেন্স উৎখি।
চহিগী ওইনা ফোংবা রেঙ্কিংগী মখাদা, তোঙান-তোঙানবা য়ুনিবর্সিতী, কোলেজ, মেদিসিন, দেন্তেল, লো, আর্কিতেকচর, ইঞ্জিনীয়রিং, মেনেজমেন্ত অমসুং ফার্মাসি ইন্সতিত্যুৎশিংগী রেঙ্ক পীখি।

Ministry of Chemicals and Fertilizers
Brand NIPER shines again: makes its place in top ten institutes of Higher Education in pharma category
In National Institutional Ranking Framework (NIRF) NIPER, Mohali, Hyderabad and Ahmedabad gets 3rd, 5th and 8th Rank respectively
12 JUN 2020 4:52PM by PIB Delhi
National Institutes of Pharmaceutical Education and Research (NIPERs), under the aegis of the Department of Pharmaceuticals, Ministry of Chemicals and Fertilizers makes its place in top ten Institutions of Higher Education in pharma category.
This clearly underlines their improving performances and commitments to the cause of education, research and innovation in field of pharmaceuticals and medical devices. This latest ranking have definitely added the shine to ‘’ Brand Niper’’.
Union’ Minister for chemicals and fertilizers Shri D V Sadananda Gowda and MoS (C&F)Shri Mansukh Mandaviya have congratulated all faculties and students of NIPERs for tireless efforts displayed by them to achieve this success.
Union Ministry of Human Resource Development has released “India Rankings 2020” of Institutions of Higher Education in various categories on the basis of their performance on five broad parameters.
In pharmacy category NIPERs have much to cheer about on the declared ranking. Out of seven NIPERs all across the country, SAS Nagar (Mohali) has retained its third position, while NIPERs at Hyderabad and Ahmedabad have improved one rank from the last year and have been ranked 5th and 8th position in the country respectively’ as they did in previous year also.
Most importantly, this year ranking saw the remarkable stellar performances by other three NIPERs at Guwahati, Raebareli and Kolkata, who have entered for the first time and ensured 11th, 18th and 27th spots for themselves.
Under the annual ranking, various Universities, colleges, medicine, dental, law, architecture, engineering, management and pharmacy institutes are ranked.