শিপ্পিং মন্ত্রালয়
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎতা লৈবা জহাজ শেম্নবা ফেসিলিতীশিং হেনগৎহন্নবগীদমক সিপ্পিং মন্ত্রালয়না রিভাইজ কোস্ত এস্তিমেৎ অয়াবা পীখ্রে
12 JUN 2020 11:17AM by PIB Imphal
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎতা লৈবা জহাজ শেম্নবা ফেসিলিতীশিং হেনগৎহন্নবগীদমক সিপ্পিং মন্ত্রালয়না লুপা করোর ১২৩.৯৫গী রিভাইজ কোস্ত এস্তিমেত অয়াবা পীখ্রে‍।
চাউখৎ থৌরাংগী শরুক অয়ামবা সিপ্পিংগা মরী লৈনবা মরম্না অন্দমান অমসুং নিকোবার আইলেন্দগীদমক্তদি সিপ্পিং এক্তিভিতিশিং অসি মখোয়গী হিংনবগী লম্বীনি‍। সিপ্পিং এক্তিভিতিশিং অয়েৎপা লৈতনা মথৌ তৌহন্দুনা থম্নবগীদমক জহাজ শেম্ফম ফেসিলিতীশিং শেমগৎপা মথৌ তাই‍। জহাজ চত্থোক চৎশিনদা মশক থোক্না হেনগৎলকপনা মরম ওইদুনা পোর্ত ব্লেয়রদা লৈরিবা শেম্ফম ফেসিলিতীশিং অসি সিপ্পিং মন্ত্রালয়না হেনগৎহনবগী থবক পায়খৎলি‍। লৈরিবা দোক্কী অশাংবা অসি মিতর ৯০ শাংদোকহনগদৌরি‍। মসিনা জহাজ শাবা অমদি শেম্বগী ইন্দস্ত্রী চাউখৎহনবতা নত্তনা ভারত লৈঙাক্কী মেক ইন ইন্দিয়া থৌরাংবুসু মথৌ হাপকনি‍।
খা অন্দমানগী পোর্ত ব্লেয়রদা লৈবা মেরিন দোকয়ার্দ অমদা দ্রাই দোক পম্পশিং অমসুং অতৈ মচাকশিং সপ্প্লাই তৌবা, পানখৎবা অমদি মথৌ হৌহন্নবগীদমক পায়খৎকদবা প্রোজেক্ত ‘এক্সতেন্সন ওফ দ্রাই দোক-২’ ইং ২০১৬গী ফেব্রুৱারী মনুংদা থা ৪২গী মনুংদা লোইশিন্নবগী পান্দমগা লোয়ননা সিপ্পিং মন্ত্রালয়না সেন্ত্রেল সেক্তর স্কিমগী মখাদা লুপা করোর ৯৬.২৪গী শেনফমগা লোয়ননা সেঙ্কসন তৌখিবনি‍। থবক অদুগী পান্দমদি হান্না লৈরিবা দোক অদুগী অশাংবা মিতর ৯০ শাংদোক্তুনা অহেনবা অমদি হেন্না চাউবা জহাজশিং থম্বা য়াহনবনি‍। মসিনা পোর্ত ব্লেয়রদা লৈরিবা জহাজ শেম্ফমগী ফেসিলিতীশিংগী কেপাসিতী শরুক অনি থোক্না হেনগৎহন্দুনা অহেনবা থবক পীনবা অমদি ঈথৎ অদুদা লৈরিবা মীওইশিংগী ইনকম হেনগৎহন্নবগদমক্নি‍। প্রোজেক্ত অদু অয়াবা পীদুনা অহানবগী থবকশিং মফমদুদা ০৭.০৩.২০১৭দগী হৌখ্রে‍।
তেক্নিকেলগী ওইবা অহোংবা খরনা মরম ওইরগা প্রেজেক্ত অসিদা অহেনবা মতম অমদি শেনফম মথৌ তারকপনি‍। হৌজিক্তি সিপ্পিং মন্ত্রালয়না নৌনা লেপথোক্লবা চঙগদবা চাউরাকপা শেনফম লুপা করোর ১২৩.৯৫ অয়াবা পীরে‍। দ্রাই দোক অদুগী শাংদোক্লবা ফেসিলিতী অদু ওগস্ত, ২০২১ ফাওবদা সিপ্পিং ইন্দস্ত্রীদা ফংহনগদৌরি‍।

Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Shipping Ministry approves Revised cost estimates to augment Ship Repair facilities in Andaman & Nicobar Islands
12 JUN 2020 11:17AM by PIB Delhi
Ministry of Shipping has approved the Revised Cost estimate of an amount of Rs. 123.95 crore for augmenting Ship Repair facilities in Andaman & Nicobar Islands.
Shipping activities are lifeline of Andaman & Nicobar Islands, as majority of the development activities are linked to it. To keep the shipping activities alive without any interruption, the ship repair facilities are need to be developed. Due to significant increased ship movements, the existing repairing facilities at Port Blair are being augmented by the Ministry of Shipping. The existing dock length will be extended by 90 meters This augmentation will boost ship building and ship repairing industry and facilitate the ‘Make In India’ initiative of the Government of India.
The project ‘Extension of Dry Dock-II at a marine dockyard including supply, installation and commissioning of Dry Dock Pumps and accessories in Port Blair, South Andaman” was sanctioned by Ministry of Shipping under Central Sector Scheme to the tune of Rs. 96.24 crores, with stipulated date of completion of 42 months during February 2016. The scope of work was to extend the existing dock by 90 meters in length to accommodate more and bigger vessels. This facility was to double the existing capacity of ship repair facilities at Port Blair and generate employment opportunities and enhance the income of islanders. The project had been awarded and the preliminary work commenced at site on 07.03.2017.
Due to some technical changes in the project, there was cost and time overrun. Ministry of Shipping has now approved the Revised Cost Estimate for an amount of Rs. 123.95 crore. The extension facility of the Dry dock will be made available to the Shipping industry by August, 2021.