Ministry of Chemicals and Fertilizers
MoS C&F Shri Mandaviya holds review meeting with directors of NIPERs
NIPERs can be self-sustainable by generating their own resources through research and testing activities : Mandaviya
He suggests all NIPERs should try establishing National level testing labs for pharma products
Mandaviya asks NIPERs to focus not only on product development but also commercialisation
11 JUN 2020 4:16PM by PIB Delhi
A meeting of the Directors of National Institute of Pharmaceuticals Education and Research (NIPERs) –Mohali, Raebareill, Hajipur and Guwahati through video conferencing was held under the chairmanship of Shri Mansukh Mandaviya ,Mos Chemicals and Fertilizers here today to review their performance in research & innovation activities especially with regard to the ways in which NIPERs have and can contribute in country’s fight against COVID-19 pandemic.
Speaking on the occasion, Shri Mandaviya stressed that the NIPERs can be self-sustainable by generating their own resources through research and testing activities.
He also emphasised that NIPERs should focus not only on the product development, but also the scope of their commercialisation should also be explored.
The Minister suggested also that all NIPERs should try to establish the National level testing labs for the pharma products as a source of revenue generations. Government and Private Sector Pharmaceutical Companies and Agencies can approach NIPERs for use of the Testing Lab on commercial basis.
Shri Mandaviya made his observations on issues raised by various NIPERs.
NIPERs, first presentation was done by Director, NIPER Mohali. He highlighted the various achievements in the field of R&D and pharma education by the Institute. He also made presentation for NIPER Raibareli where he holds the charge of Director. Director, NIPER Guwahati and Director, NIPER Hajipur also made presentation for their Institutes.

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজরগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী মান্দবিয়ানা নাইপরশিংগী দিরেক্তরশিংগা য়েংশিন মীফম অমা পাঙথোকখ্রে
নাইপরশিং অসি রিসর্স অমসুং তেস্ত তৌবগী থবক থৌরমশিংগী খুত্থাংদা মশানা মশাগী রিসোর্স পুথোকচদুনা মরোমদোম লেপচনবা হোৎনবা য়াগনি
মহাক্না নাইপর খুদিংমক্তা ফার্মাগী পোত্থোকশিংগী ওইবা জাতি থাক্তা লৈবা তেস্ত তৌনবগী লেবশিং শাজনবা হোৎনগদবনি হায়না পুখৎখি
মান্দবিয়ানা নাইপরশিংদা পোত্থোক চাউখৎনবখক হোৎনবখক্তা নত্তনা কমর্সিএলাইজেসন্দা মীৎয়েং থমগদবনি হায়রি
11 JUN 2020 4:16PM by PIB Imphal
নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ওব ফার্মাস্যুতিকেলস এজুকেসন এন্দ রিসর্স (নাইপর)- মোহালি, রাইবরেল্লি, হাজিপুর অমসুং গুৱাহাতীগী দিরেক্তরশিংগা লোইননা কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজরগী রাজ্য মন্ত্রী ওইরিবা শ্রী মন্সুখ মান্দবিয়াগী লুচিং মখাদা ভিদিও কনফরেন্সকী খুথাংদা মীফম অমা ঙসি মখোয়গী রিসর্স অমসুং ইনোবেসন্দা লৈরিবা মরুওইনা নাইপরশিংদা লৈরিবা লম্বীশিং অমসুং লৈবাক অসিনা কোবিদ-১৯ থেংনবদা কদাইফাওবা মতেং পাংবা ঙমগদগে হায়বা য়েংশিন্নবা পাঙথোকখ্রে।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, শ্রী মান্দবিয়ানা নাইপরশিংদা রিসর্চ অমসুং তেস্তিংগী থবক থৌরমশিংগী মখাদা মশাগী রিসোর্স পুথোকচদুনা মরোমদোম লেপ্পা ঙমজনবা হোৎনজগদবনি হায়না পুক্নিং চিংশিনখি।
মহাক্না অমুকসু নাইপরশিংবু পোত্থোক পুথোক্নবখক্তদা নত্তনা কম্মর্সিএলাইজেসন্দসু মীৎয়েং থম্নবা ৱাফমশিং থমখি।
মন্ত্রীনা নাইপরশিংদা ফার্মাগী পোত্থোকশিংগী ওইবা জাতিগী থাক্তা লৈবা তেস্তিং লেবশিং পুথোকচদুনা রেভেন্যু তান্নবা ফোংদোকখি। সরকার অমসুং প্রাইবেৎ সেক্তরগী ফার্মাস্যুতিকেল কম্পেনীশিং অমসুং এজেন্সীশিংনা কম্মরসিএল বেসিস্তা নাইপরদা তেস্তিং লেব শীজিন্ননবা লাকপা য়াই।
নাইপরশিংনা পুখৎলকপা খুদোংচাদবশিং শ্রী মান্দবিয়ানা কুপ্না য়েংশিনখি।
নাইপরশিংগী অহানবা প্রজেন্তেসন্দু নাইপর মোহালিগী দিরেক্তরনা পীখি। মহাক্না ইন্সতিত্যুৎ অসিনা আর. এন্দ দি.গী লমদা অমসুং ফার্মা এজুকেসন্দা তৌখ্রবশিং থমখি। মহাক্না দিরেক্তর ওইনা পুরিবা রাইবরেল্লি নাইপরগী প্রজেন্তেসনসু থমখি। নাইপর গুৱাহাতীগী দিরেক্তর অমসুং হাজিপুর নাইপরগী দিরেক্তরনসু মখোয়গী ইন্সতিত্যুসনশিংগী প্রজেন্তেসন পীখি।