Ministry of Coal
Methodology Issued for Rationalization of Linkages/ Swapping of Coal
09 JUN 2020 6:34PM by PIB Delhi
The coal linkages from coal companies have been rationalized in order to reduce the distance in transportation of coal from the coal mines to the consumer. The exercise shall help in reducing the load on the transportation infrastructure and easing the evacuation constraints.
The past rationalization exercises were implemented only for Power Sector and have resulted into rationalization of coal movement of 63.12 MT of coal with annual potential savings of around Rs. 3769 crore. Unlike the past rationalization exercises, the present methodology on linkage rationalization, covers the Power as well as Non-Regulated Sector (NRS), for all types of consumers and coal swapping with imported coal has also been permitted.
The scheme envisages transfer of coal quantity in terms of gross Calorific Value (GCV) equivalence and is applicable for non-coking coal only. The Arrangement shall be allowed only within the same sector viz. NRS (non-regulated sector) with NRS and Power (regulated sector) with Power. Participation in the scheme shall be voluntary and arrangement between the parties rationalizing/swapping coal through rail and/or sea mode shall be bilateral. Coal India Limited (CIL) shall be the nodal agency for conducting the process of linkage rationalization/swapping of coal. A committee shall oversee the implementation of the scheme and address key issues in the implementation. The willing participants / consumers shall register on the electronic platform for rationalization and submit the requisite information. The savings accrued in the process shall be transferred to Indian Railways/DISCOM(s).

কোইলা মন্ত্রালয়
কোয়লাগী লিঙ্কেজ/স্বাপ্পিং রেস্নেলাইজ তৌনবা পীবা থৌওং থৌশিল
09 JUN 2020 6:34PM by PIB Imphal
কোয়লা কম্পেনীশিংদগী কোয়লা লিঙ্কেজকী থৌওং অসি কোয়লাগী খনিদগী শীজিন্নরিবশিংদা পুথোক পুশিন তৌবগী অরাপ্পা হন্থহন্নবগীদমক রেস্নেলাইজ তৌখ্রে‍। থৌওং অসিনা পুথোক পুশিন তৌবগী মচাক মথুমদা লৈরমবা পোৎলুম হন্থহনবগা লোয়ননা পুথোকখিবগী খুদোংচাদবা লৈরম্বশিংসু লায়থোকহল্লগনি‍।
মমাঙদা তৌখিবা রেসনেলাইজেসনকী থৌওংশিংদি পাৱর সেক্তরখক্তগী ওইনা তৌরম্বনি অমদি মদুনা কোয়লা এম.তি. ৬৩.১২ পুথোক পুশিন তৌবগী থৌওংদা রেসনেলাইজেসন তৌদুনা চহীদা লুপা করোর ৩৭৬৯রোম কান্নহনবা ঙমহল্লি‍। মমাঙগা মান্নদবা মওংদা হৌজিক চৎনরিবা লিঙ্কেজ রেস্নেলাইজেসনগী থৌওং থৌশিল অসিনা কঞ্জ্যুমর মখল খুদিংমক্কী পাৱর অমদি নন-রিগুলেতেদ সেক্তর (এন.আর.এস.)বুসু কোনশিল্লি অমদি মপান্দগী পুশিল্লকপা কোয়লা স্বাপ্পিং তৌবসু য়াহল্লে‍।
থৌরাং অসিনা গ্রোস কেলোরিফিক ভেল্যুদা ওন্দুনা কোয়লা ত্রান্সফর তৌবদা মীৎয়েং থম্মী অমদি নন-কোকিং কোয়লাখক্তদা চৎনগনি‍। থৌরাং অসি মান্নবা সেক্তরখক্তদা চৎনগনি হায়বদি এন.আর.এস. (নন-রিগুলেতেদ সেক্তর)গা এন.আর.এস.কা অমদি পাৱর (রিগুলেতেদ সেক্তর)গা পাৱরগা‍। থৌরাং অসিদা শরুক য়াবা হায়বসি মশাগী অপান্বগী মতুং ইন্না ওইগনি অমসুং রেল অমদি সমুদ্রগী লম্বীদা কোয়লা রেসনেলাইজ/স্বাপ্পিং তৌরিবা কাংবু অনিগী মরক্তা শিন্নবা থৌরাং নাকল অনিমক্কী ওইগনি‍। কম্মিতী অমনা থৌরাং অসি চৎনহনবগী থৌওংশিং অমদি চৎনহনবা মতমদা থেংনগদবা মরুওইবু ইসুশিংসু য়েংশিনগনি‍। শরুক য়ানিংবা /কঞ্জ্যুমরশিংনা রেসনেলাইজেসনগীদমক ইলেক্ত্রোনিক প্লেতফোর্মদা রেজিস্তর তৌগদবনি অমদি মথৌ তাবা ইনফোর্মেসনশিং থাগৎকদবনি‍। থৌওং অসিদা চোংথোরকপা শেনফমদু ইন্দিয়ন রেলৱেজ/দিসকোমশিংদা থাজিল্লক্কদবনি‍।