আয়ুশ
আই.দি.ৱাই. ২০২০ হৌদোকপগী থৌরম জুনগী ১০দা দি.দি. ন্যুজদা উৎকদৌরি
09 JUN 2020 12:52PM by PIB Imphal
আয়ুশ মন্ত্রালয়না মোরার্জি দেসাই নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ যোগগা খুৎশম্নদুনা আই.দি.ৱাই. ২০২০গী হৌদোকপগী থৌরম ওইনা জুন ১০, ২০২০গী নুমিদাং পুং ৭তগীনা ৮ ফাওবা দি.দি. ন্যুজদা উৎকদৌরিবা তেলিবিজনগী থৌরম অমগী হোস্ত ওইগদৌরি। হায়রিবা থৌরম অসি আয়ুশ মন্তালয়গী ফেসবুক পেজদসু লাইব স্ত্রীম পীগদৌরি।
হায়রিবা হৌদোকপগী থৌরম অসিনা আই.দি.ৱাই. ২০২০ হৌগদৌবা নুমিৎ ১০নিগী কাউন্ত দাউন পীগদৌরি। কেন্দ্রগী আয়ুশ রাজ্য মন্ত্রী ওইরিবা শ্রী শ্রীপদ নাইক, রাজ্য মন্ত্রী (পি.এম.ই.) দা. জিতেন্দ্র সিংহ অমসুং ইন্দিয়ন কাউন্সিল ফোর কলচরেল রিলেসনগী প্রসিদেন্ত, দা. বিনে সহাস্রাবুদ্ধেনা লৈবাক মীয়ামদা ইলেক্ত্রোনিক্কী খুথাংদা ৱা ঙাংগদৌরি। আয়ুশকী সেক্রেতরী বাইদ্য রাজেশ কোতেচানা থৌরম অদুগী মীথুংলেন ওইগনি।
হৌদোকপগী থৌরম অসিগী মতুং নুমিৎ ১০নিদি (হায়বদি জুন ১১, ২০২০দগী জুন ২০, ২০২০ ফাওবা) দি.দি. ভারতি/দি.দি. স্পোর্তস্তা অয়ুক পুং ৮দগীনা ৮.৩০ ফাওবা কম্মন যোগ প্রোতোকোলগী ত্রেনিং সেসন উৎকনি। হায়রিবসি লৈবাক অসিগী মকোক থোংবা যোগ তাকপীবা ইন্সতিত্যুৎ অমা ওইরিবা মোরার্জি দেসাই নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ যোগ, নই দিল্লীনা কন্দক্ত তৌগনি।
যোগগী গুরু স্বামি রামদেব জী, শ্রী শ্রী রবিশঙ্কর জী, সধগুরু জগী বাসুদেব জী, দা. ঐচ.আর. নগেন্দ্র জী, শ্রী কাম্লেশ পতেল জী (দাদাজী), সিস্তর সিবানি অমসুং স্বামি ভারত ভুসন জীনা ঐখোয়গী পুন্সিদা যোগগী মরুওইবশিং অমসুং হকচাং ফনা লৈনবা অমসুং ৱাখল ফনা থম্নবা অমসুং অপুনবা ওইনা য়াইফনবগীদমক যোগবু করম্না শীজিন্নগনি হায়বগী মতাংদা শুগাইনা তাকপীগনি।
হৌজিক ওইরিবা কোবিদ ১৯ লাইচৎ অসিগী খুদোংচাদ্রবা মতম অসিগী মনুংদা মীয়াম্না করম্না য়ুমদা যোগ তৌবা য়াগনি হায়বগী মতাংদা মরু ওইবা ৱাফম কয়া থম্লদুনা মন্ত্রালয় অসিনা লৌখৎলিবা খোংথাংশিংগী মতাংদা মন্ত্রালয় অসিদগী শক্নাইরবশিংনা মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি। এ.আই.আই.এম.এস.কী দিরেক্তর, এ.আই.আই.এ.গী দিরেক্তর অমসুং এম.দি.এন.আই.ৱাই.গী দিরেক্তরসু খঙ হৈরবশিংগী ফম্ফমদা শরুক য়াগনি।
হন্দক্কী চহি অসিদা লৌনগনবা লাইচৎ অমা ওইরিবা কোবিদ-১৯না লাকশিল্লক্লিবা মতম অসিদা আই.দি.ৱাই.না চোংথোক্লক্লি। মসিনা তাক্লে মদুদি, যোগ তৌবনা হকচাং ফহল্লিবা অমসুং ৱাখল ৱাবা ফহল্লিবা অসি হৌজিক ওইরিবা ফিবম অসিদদি য়াম্নমক চুন্নরে। মরম অসিনা, আই.দি.ৱাই.-২০২০গীদমক্তদি, হায়রিবসি মীয়ামনা ময়ুমদগী সোসিএল দিস্তেন্সিংগী কাঙলোন ইন্দুনা যোগ য়াওনবা অমসুং তমজনবা মতাং য়াম্না চারে। আয়ুশ মন্ত্রালয়না অমসুং অতোপ্পা স্তেক হোল্দিং ইন্সতিত্যুসনশিংনা থৌরম অসিবু শরুক য়ানবা শেম শাহৌনবা মখোয়গী পোর্তেলশিংদা অমসুং ফেসবুক, ইন্সতাগ্রাম, ত্বীতর অমসুং য়ুত্যুব য়াওনা অতোপ্পা সোসিএল মীদিয়াশিংদা তোঙান-তোঙানবা দিজিতেল রিসোর্সশিং পীবীরি। মালেম শীনবা থুংনা লৈরিবা যোগবু পামজবশিংনা জুন ২১গী অয়ুক পুং ৭ তাবা মতমদা অপুনবগী শক্তম উত্তুনা কম্মন যোগ প্রোতোকোল ময়ুম ময়ুমদগী নুংঙাইনা শরুক য়াগদৌরি।

AYUSH
Curtain Raiser of IDY 2020 to be telecasted on DD News on 10th June
09 JUN 2020 12:52PM by PIB Delhi
Ministry of AYUSH in association with Morarji Desai National Institute of Yoga will host a television event as curtain raiser of the International Day of Yoga 2020 which will be telecasted on DD News on 10th June, 2020 from 07:00 PM to 08:00 PM. This will also be streamed live on Ministry of AYUSH’s Facebook page.
The curtain raiser would mark out a 10-day official countdown to IDY 2020. Union Ministers of State for AYUSH Shri Shripad Naik, Minister of State (PMO) Dr. Jitendra Singh and President, Indian Council for Cultural Relation Dr. Vinay Sahasrabuddhe, will address the nation through the electronic medium. Secretary, AYUSH Vaidya Rajesh Kotecha will grace the occasion.
In the light of the prevailing health emergency in the country due to Covid 19, this year the IDY is set to go digital internationally. In view of the highly infectious nature of the Corona virus the ministry is encouraging people to practise Yoga at their homes. The Prime Minister Shri Narendra Modi has also announced a video blogging contest “My life, My Yoga” for the general public.
In the 10 days after the curtain raiser (i.e., from 11th June 2020 to 20th June, 2020), there will be training sessions on Common Yoga Protocol on DD Bharti/DD Sports from 08:00 AM to 08:30 AM. These will be conducted by the country’s premier Yoga teaching institution, the Morarji Desai National Institute of Yoga, New Delhi.
Yoga Gurus Swami Ramdevji, Sri Sri Ravishankarji, Sadhguru Jaggi Vasudevji, Dr. H. R. Nagendraji, Shri Kamlesh Patel ji (Daji), Sister Shivani and Swami Bharat Bhushanji will explain importance of Yoga in our lives and how we can utilise yoga to boost immunity and improve mental health and wellbeing.
Dignitaries from the Ministry will also address the people highlighting key steps taken by the Ministry to enable people to do Yoga at home during the present difficult times of the Covid 19 Pandemic. Director AIIMS, Director AIIA and Director MDNIY will join the panel of experts.
This year the IDY comes at a time when the world is in the grip of the contagious COVID-19. It is significant that the health enhancing and stress busting impacts of Yoga practice is especially relevant to the people in this situation. Therefore, for IDY -2020, it is advantageous for people to participate and learn Yoga from their respective homes— in conformity to social distancing norms. The Ministry of AYUSH and numerous other stake holding institutions are providing various digital resources on their portals and social media handles including Facebook, Instagram, Twitter, and YouTube, which the public can make use to prepare for the event. Yoga followers all over the world will come together in solidarity at 7 am on the 21st of June and join a harmonious demonstration of Common Yoga Protocol from their homes.