শেল-থুম মন্ত্রালয়
সরকারনা এস.এম.এস.কী থোংদা নিল জি.এস.তি. রিতর্ন ফাইল তৌনবগী খুদোংচাবা হৌদোকখ্রে
08 JUN 2020 6:27PM by PIB Imphal
তেক্স থীরিবশিংগী ওইনা অখন্ননা পায়খৎপা খোংথাং অমা ওইনা ঙসি সরকারনা এস.এম.এস.কী থোংদ FORM GSTR-3Bদা থা-থাগী ওইনা জি.এস.তি. হন্দোক্নবগী ফাইল তৌবগী খুদোংচাবা ফংহনবা হৌখ্রে। মসিনা ময়ামগী ওইবা পোর্তেংলদা মাগী-মাগী একাওন্তা লোগ-ইন তৌনরম্বা অদু লুপা লাক্ষ ২২দগী হেনবগীসু রেজিস্তর তৌখ্রবা তোক্স থীগদবা মীওইশিংনা জি.এস.তি.গী চৎন-কাংলোনশিং অদুগী মতুং ইন্না থবক পাংথোকহনবদা য়াম্না লায়থোকহনগনি। হৌজিক জীরো তেক্স থিগদবশিং অসিনা জি.এস.তি.গী পোর্তেলদা লোগ-ইন তৌবগী মথৌ তাদ্রে অমসুং শুপ্নতগী এস.এম.এস.কী থোংদগী জীরো রিতর্নগী ফাইল তৌবা য়ারে।
২. মসিগীদমক্তা FORM GSTR-3Bদগী ফাইল তৌনবগী খুদোংচাবা অদু খুদক্তগী থবক পাংহন্দুনা জি.এস.তি. পোর্তেলদা ফংহনখ্রে। মতৌ অসুম্না ফাইল তৌবা জি.এস.তি.গী স্তেতস অদু GSTINগী একাওন্তা লোগ-ইন তৌদুনা অমসুং Services>Returns>Track Return Statusদা চংঙগা জি.এস.তি. পোর্তেলদা ত্রেক তৌবা য়ারে। এস.এম.এস.কী থোংদগী জিরো রিতর্ন ফাইল তৌনবগী থবক-থৌওং অদুদিঃ
খোংথাং
14409দা এস.এম.এস. তৌবিয়ু
ভি.দি.-জি.এস.তি.আই.এন.দি.দগী ফংনবা তৌবিয়ু
জিরো ফাইল তৌবা হৌবা
NIL<space>3B<space>GSTIN<space>Tax period
Ex. NIL 3B 09XXXXXXXXXXXZC 052020
123456 অসি 052020গী মতমগী ওইনা 09XXXXXXXXXXXZC গী ওইনা জিরো ফাইল তৌনবগী কোদনি। কোদ অসি মিনিৎ ৩০ ফাওবা চৎনবা য়াগনি।
জিরো ফাইল তৌরে হায়বা খংনবা
CNF <space>3B<space>Code
Ex. CNF 3B 123456
অদোমগী 09XXXXXXXXXXXZC গী ওইনা 052020 গী মতমগী ওইনা GSTR3B অসি মায় পাক্না ফাইল তৌরে অমসুং চৎনবা য়ারে হায়বা তাক্নবগী এ.আর.এন. অসি AA070219000384নি। অদোমগী হন্দোক্নবগী স্তেতস অধু ত্রেক তৌনবগীদমক মসিগী এ.আর.এন. অসি শিজিন্নবিয়ু।
মতম অমদা হেক্তা তেংবাং লৌনবগীদমক
HELP<Space>3B
Ex. Help 3B
মার্চ ২০২০গী ওইনা জি.এস.তি.আই.এন.গী জিরো হন্দোক্নবগীদমক: NIL 3B 07CQZCD1111I4Z7 032020গী ওইনা জিরো ফাইল তৌবা য়ারে হায়বা খংনবগীদমক: CNF 3B CODE মরিক চুম্বা ৱারোলশিংগীদমক www.gst.gov.in

Ministry of Finance
Government rolls out facility of filing of NIL GST Return through SMS
08 JUN 2020 6:27PM by PIB Delhi
In a significant move towards taxpayer facilitation, the Government has today onwards allowed filing of NIL GST monthly return in FORM GSTR-3B through SMS. This would substantially improve ease of GST compliance for over 22 lakh registered taxpayers who had to otherwise log into their account on the common portal and then file their returns every month. Now, these taxpayers with NIL liability need not log on to the GST Portal and may file their NIL returns through a SMS.
2. For this purpose, the functionality of filing Nil FORM GSTR-3B through SMS has been made available on the GSTN portal with immediate effect. The status of the returns so filed can be tracked on the GST Portal by logging in to GSTIN account and navigating to Services>Returns>Track Return Status. The procedure to file Nil returns by SMS is as follows: -
Step
SMS to 14409
Receive from VD-GSTIND
Initiate Nil Filing
NIL<space>3B<space>GSTIN<space>Tax period
Ex. NIL 3B 09XXXXXXXXXXXZC 052020
123456 is the CODE for Nil filing of GSTR3B for09XXXXXXXXXXXZC for period 052020. Code validity 30 min.
Confirming Nil Filing
CNF <space>3B<space>Code
Ex. CNF 3B 123456
Your, 09XXXXXXXXXXXZC, GSTR3B for 052020 is filed successfully and acknowledged vide ARN is AA070219000384. Please use this ARN to track the status of your return.
For Help, anytime
HELP<Space>3B
Ex. Help 3B
To file NIL return of GSTIN for Mar 2020: NIL 3B 07CQZCD1111I4Z7 032020 To confirm Nil filing: CNF 3B CODE More details www.gst.gov.in
Rm/