Ministry of Power
India and Denmark sign MOU for developing cooperation between two countries in the power sector
A Joint Working Group to be established to work out specific details
08 JUN 2020 3:56PM by PIB Delhi
The Memorandum of Understanding on Indo-Denmark Energy Cooperation between the Ministry of Power, Government of the Republic of India and the Ministry for Energy, Utilities and Climate, Government of the Kingdom of Denmark to develop a strong, deep and long-term co-operation between two countries in the power sector on the basis of equality, reciprocity and mutual benefit was signed on 5th June , 2020.
The MoU was signed by Mr. Sanjiv Nandan Sahai, Secretary (Power) from the Indian side and Mr. Freddy Svane, Ambassador of Denmark to India from the Danish side.
The MoU provides for collaboration in areas like offshore wind, long term energy planning, forecasting, flexibility in the grid, consolidation of grid codes to integrate and operate efficiently variable generation options, flexibility in the power purchase agreements, incentivize power plant flexibility, variability in renewable energy production etc. The Indian electricity market would benefit from cooperation with Denmark in these areas.
For implementation of the identified areas, a Joint Working Group (JWG) will be established under the MoU. The JWG will be co-chaired by Joint Secretary level officials and will report to a Steering Committee, jointly chaired by the Secretary level officer from both the sides.
The Governments will endeavour to take necessary steps to encourage and promote strategic and technical co-operation in the power sector for mutual benefit in the identified areas through the MoU.

পাৱর মন্ত্রালয়
পাৱর সেক্তরদা লৈবাক অনিগী মরক্তা তেংবাং পীনবা হেঙ্গৎহন্নবগীদমক ভারত অমসুং দেনমার্কনা য়ানা ৱারোল খুৎয়েক পীনখ্রে
মরী লৈনবা থবকশিং পাংথোক্নবা জোইন্ত ৱর্কিং গ্রুপ অমা শেম্লগনি
08 JUN 2020 3:56PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী পাৱরগী মন্ত্রালয় অমসুং কিংদম ওফ দেনমার্ক্কী ইনর্জী, য়ুতিলিতীজ অমসুং ক্লাইমেতকী মন্ত্রালয় অনিগী মরক্তা থোং মান্ননা, মতেং পাংনদুনা অমসুং লৈবাক অনিমক কানমিন্নবা হায়বা হিরম অসিদা য়ুমফম ওইদুনা অকনবা, মরা চেৎপা অমসুং তুং কোইনা মতেং পাংন্নবগীদমক ইন্দো-দেনমার্ক ইনর্জী কোওপরেসন্দা য়ানবগী ৱারোল অদু ২০২০গী জুন তাং ৫দা খুৎয়েক পীনখ্রে৷
ভারতকী মাইকৈদগী পাৱরগী সেক্রেতরী শ্রী সঞ্জিব সহাই অমসুং দেনমার্ক্কী মাইকৈদগী ভারত্তা দেনমার্ক্কী এম্বাসেদর ওইরিবা শ্রী ফ্রেদী সবেন্তনা য়ানা ৱারোল অদুগী খুৎয়েক পীনখি৷
য়ানা ৱারোল অসিনা ওফসোর ৱিন্দ, তুং কোইনা চৎনগদবা ইনর্জী প্লান্নিং, ফোর্কাস্তিং, গ্রিদতা ফ্রেক্সিবল লৈনবা, ইন্তিগ্রেত তৌনবা গ্রিদ কোদশিং কন্সোলিদেসন তৌনবা অমসুং বেরাইএবল জেনেরেসন ওপ্সনশিং নীংথিনা চলাইনবা, পাৱর পর্চেজ এগ্রীমেন্তশিংদা ফ্লেকসিবল লৈনবা, পাৱর প্লান্ত ফ্রেক্সিবিলিতী ইন্সেন্তিবাইজ লৈনবা, রিন্যুয়েবল ইনর্জী পুথোকপদা মখল মখা কয়া লৈহনবা অসিগুম্বা হীরমশিং অসিদা মতেং পাংনবগী ৱারোল পল্লি৷ হিরমশিং অসিদা দেনমার্ক্কা পুন্না চৎমিন্নবা অসিদগী ভারতকী পাৱর মার্কেত্তা কান্নবা ফংলগনি৷
শকখংলবা লমশিং অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা য়ানা ৱারোল অসিগী মখাদা জোইন্ত ৱর্কিং গ্রুপ অমা শেম্লগনি৷ জোইন্ত ৱর্কিং গ্রুপ অদু জোইন্ত সেক্রেতরীগী থাক্তা ওফিসিয়েলশিংনা পুন্না লুচিংগনি অমদি নাকল অনিমক্তগী সেক্রেতরীগী থাক্তা লৈবা ওফিসরনা পুন্না লুচিংবা স্তীরিং কমিতীদা রিপোর্ত পীশিনগনি৷