ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ওপরেসন সমুদ্র সেতু- আই.এন.এস. জলশ্ব মালদিবতগী ভারত মচা ৭০০কা লোইননা তুতিকোরিন্দা থুংখ্রে
07 JUN 2020 7:31PM by PIB Imphal
আই.এন.এস.জলশ্ব, ইন্দিয়ন নেভীগী “ওপরেসন সমুদ্র সেতুগী মখাদা জুনগী ৭, ২০২০দা মালে, মালদিবতগী পুথোরকখিবা ভারত মচা ৭০০কা লোইননা তুতিকোরিন হিথাংফমদা থুংখ্রে৷ হৌজিক ফাওবদা বন্দে ভারত মিসনগী শরুক অমা ওইনা আই.এন.এস. জলশ্বনা মালদিব অমসুং শ্রীলঙ্কাদগী ইন্দিয়াদা ভারত মচা ২৬৭২রোম পুথোরকখ্রে৷
ভারত মচাশিং পুথোরপগী থৌওং অদু মালদিবতা লৈবা ইন্দিয়ন মিসন্না পাঙথোকখি৷ মীওইশিং অদু স্ক্রিন্নিং নিংথীনা তৌরবা মতুংদা জহাজতা তোংহনখি৷ সমুদ্রগী লম্বী অদুদা কোবিদতগী ঙাকথোক্নবা মরী লৈনবা প্রোতোকোলশিং অদু চেকশিন্না ইনখি৷
পুথোরক্লিবা মীওইশিং অদু তুতিকোরিন্দা মফমদুগী ওথোরিতীশিংনা ওকখি অমসুং পুথোরক্লিবা মীওইশিং অদুগী হেল্থ স্ক্রিন্নিং, ইম্মিগ্রেসন অমসুং ত্রান্সপোর্তেসন তৌনবা মতিক চানা শিল্লম্মী৷
মী পুথোক্লিবা অসিগা মরী লৈননা, হৌজিক চত্থরিবা লাইচৎ অসিদা ইন্দিয়ন নেভীনা মানদিব অমসুং শ্রীলঙ্কাদগী ভারত মচা ২৮৭৪ মরমদমদা পুরকখ্রে৷

Ministry of Defence
OPERATION SAMUDRA SETU - INS JALASHWA ARRIVES AT TUTICORIN WITH 700 INDIAN CITIZENS EMBARKED FROM MALDIVES
07 JUN 2020 7:31PM by PIB Delhi
INS Jalashwa, deployed by the Indian Navy for “Operation SamudraSetu", entered Tuticorinharbour with 700 Indian nationals evacuated from Male, Maldvies on 07 June 2020. Thus far INS Jalashwa has evacuated 2672 Indian citizens from Maldives and Sri Lanka to India as part of Vande Bharat Mission.
The embarkation of Indian nationals was facilitated by the Indian Mission in Maldives. Personnel were embarked onboard after carrying out requisite medical screening. COVID related safety protocols were also strictly adhered to during the sea-passage.
The evacuees were received by local authorities at Tuticorin and arrangements were in place for speedy disembarkation, health screening, immigration and transportation of the evacuees.
With this evacuation, the Indian Navy has now repatriated 2874 Indian nationals from the Maldives and Sri Lanka during the ongoing pandemic.