Ministry of Power
NHPC celebrates ‘World Environment Day 2020’
The Central PSU distributes about 700 medicinal plants and trees amongst employees
05 JUN 2020 4:50PM by PIB Delhi
NHPC’s India’s premier hydropower company and central PSU under Ministry of Power, celebrated the ‘World Environment Day 2020’ with great enthusiasm at its Corporate Office and also across all its regional offices, power stations and projects on 5th June 2020.
The main highlight of the celebrations at NHPC Office Complex was the inauguration of a ‘Herbal Park’ by Shri A.K. Singh, CMD, NHPC in the presence of Shri Ratish Kumar, Director (Projects), Shri N.K. Jain, Director (Personnel), Shri M.K. Mittal, Director (Finance), Shri Y.K. Chaubey, Director (Technical) and Shri A.K. Srivastava, CVO. The Herbal Park has been developed with the objective of creating awareness amongst all the employees towards the medicinal importance of plants and herbs. During the celebrations a variety of herbal plants were also planted by CMD, Directors and CVO.
The occasion was also marked by the distribution of about 700 medicinal plants and trees amongst the employees so as to encourage them for the cause of environment and inculcate the sense of environmental conservation within themselves. Apart from NHPC Corporate Office and Residential Complex at Faridabad, large scale plantation drives were also undertaken across all NHPC regional offices, projects and power stations. During the celebrations, the social distancing norms were ensured.
The World Environment Day 2020 is widely celebrated globally for encouraging worldwide awareness and action to protect our environment. This year the theme of World Environment Day 2020 is ‘Biodiversity’.

পাৱর মন্ত্রালয়
এন.ঐচ.পি.সিনা ‘ৱাল্দ ইনবাইরনমেন্ত দে ২০২০’ পাংথোকখি
সেন্ত্রেল পি.এস.য়ুনা এমপ্লোয়ীশিংদা হিদাক কান্নবা পাম্বী অমসুং উ চারা ৭০০ য়েন্থোকখি
05 JUN 2020 4:50PM by PIB Imphal
ভারতকী মমিং লৈরবা হায়দ্রোপৱার কম্পেনি অমসুং পৱার মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা সেন্ত্রেল পি.এস.য়ু এন.ঐচ.পি.সিনা মসিগী কোর্পোরেত ওফিস অমসুং রিজনেল ওফিসশিং, পৱার স্তেসনশিং অমসুং প্রোজেকশিংদা ২০২০গী জুন ৫দা হরাও-তয়াম্না ‘ৱাল্দ ইনবাইরনমেন্ত দে ২০২০’ পাংথোকখ্রে
এন.ঐচ.পি.সিগী ওফিসতা পাংথোকখিবা থৌরম অদু এন.ঐচ.পি.সিগী সি.এম.দি এ.কে সিংহনা হৌদোকখি অমসুং দিরেক্তর (প্রোজেক্তস) রতিস কুমার, দিরেক্তর (পর্সোনেল) এন.কে জেন, দিরেক্তর (ফাইনান্স) এম.কে মিত্তল, দিরেক্তর (তেক্নিকেল) ৱাই.কে চৌবে অমসুং সি.ভি.ও এ.কে শ্রীবাস্তাবা শরুক য়াখি। ইমপ্লোয়িশিংদা হিদাক কান্নবা পাম্বীশিংগী মরুওইবশিং খঙহন্নবা পান্দমদা হর্বেল পার্ক অমা শেমগৎখি । থৌরম অদুগী মনুংদা সি.এম.দি অমসুং দিরেক্তরশিংনা হিদাক কান্নবা পাম্বীশিং থাখি।
মখোয় মশামক্ত অকোয়বগী ফিবম কন্নবগী ৱাখল্লোন পোকহন্নবা থৌরম অদুগী শরুক অমা ওইনা এমপ্লোয়ীশিংদা হিদাক কান্নবা পাম্বী অমসুং উ চারা ৭০০ য়েন্থোকখি। ফরিদাবাত্তা লৈবা এন.ঐচ.পি.সিগী কোরপোরেত ওফিস অমসুং রেসিদেন্সিয়েল কমপ্লেক্সকী মথক্তা রিজনেল ওফিসশিং, পৱার স্তেসনশিং অমসুং প্রোজেকশিংদা উ চারা থাবগী থবকশিং পাংথোকখি । থৌরম মনুংদা মীয়াম থাপ্না লৈনখি।
মালেম শীনবা থুংনা ঐখোয়গী অকোয়বগী ফিবমগী মতাংদা মীয়ামদা খঙহন্নবা অমসুং কন্নবা মালেম শীনবা থুংনা ‘ৱাল্দ ইনবাইরনমেন্ত দে ২০২০’ পাংথোক্লি। চহি অসিগী ‘ৱাল্দ ইনবাইরনমেন্ত দে ২০২০’গী পান্দমদি ‘বাইওদাইভর্সিতি’ হায়বনি।