ঙাকশেল মন্ত্রালয়
আই.এন.এস. কেসরি মদাগাস্করগী এন্তসিরানানানা হিথাংফমদা থুংখ্রে
29 MAY 2020 5:35PM by PIB Imphal
মিশন সাগরগী শরুক অমা ওইনা, ভারত নেভিগী জহাজ কেসরিনা ২০২০গী মে ২৭তা মদাগাস্করগী এন্তসিরানানা হিথাংফমদা চংখ্রে। ভারত সরকারনা লুরবা মতম অসিদা মরুপ ওইরিবা মপান লমগী লৈবাকশিংদা কোবিদ-১৯গী লাইচৎ অসিগা ময়োক্নবা ঙম্নবা তেংবাং পীরি অমসুং মসিগা মরী লৈননা আই.এন.এস. কেসরিনা মদাগাস্করগী মীয়ামগীদমক্তা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তঙাইফদনা চংবা হিদাক-লাংথক্কী পোৎশকশিং পুখি।
ভারত সরকারগী মাইকৈদগী হিদাক-লাংথকশিং অদু মদাগাস্করগী সরকারদা খুৎশিন্নবগী ওফিসিয়েল ওইবা থৌরম অমা ২০২০গী মে ২৭তা পাংথোকখি। থৌরম অসিদা মদাগাস্করগী ফোরেন মন্ত্রী, এম. তেহিন্দ্রজানারিভেলো লিভা জাকোবানা শরুক য়াখি। ভারতকী মাইকৈদগী মদাগাস্করদা ভারতকী এম্বেসেদর ওইরিবা, শ্রী অভয় কুমারনা মীহুৎ ওইখি।
মদাগাস্করদা তেংবাং পীরিবা অসি হোজিক থোক্লিবা কোবিদ-১৯গী লাইচৎ অসিগী মরক অসিদা ভারত সরকারনা আউৎরিচ তৌবগী থৌরম অদুগী শরুক অমনি। ‘মিশন সাগর’ অসি কোবিদ-১৯গী লাইচৎ অমসুং মসিগী মতুং তারকপদা মায়োক্নরিবা অৱাবশিং অসিগা লান্থেংননবা লৈবাক অনি অসিগী মরক্তা লৈরিবা অফবা মরী অসিদা য়ুম্ফম ওই। দিপ্লোইমেন্ত অসি ‘সাগর’ রিজন অসিদা লৈরিবা খুদিংমক্কীদমক্তা সেক্যুরিতী অমসুং চাউখৎপগী ঐখোয়গী প্রধান মন্ত্রীগী মিৎয়েং অদু ময়েক শেংনা উৎলি অমসুং আই.ও.আর.গী লৈবাকশিংগা লৈরিবা মরীদা ভারতনা থম্লিবা মরু ওইবা অদু খঙহল্লি। ওপরেশন অসি এক্সতর্নেল এফিয়র্সকী মন্ত্রালয় অমসুং ভারত সরকারগী অতোপ্পা এজেন্সীশিংগা লোইননা লেংমান্ননা থবক তৌদুনা খুমাং চাউশিনহল্লিবনি।

Ministry of Defence
INS Kesari at Port Antsiranana, Madagascar
29 MAY 2020 5:35PM by PIB Delhi
As part of Mission Sagar, Indian Naval Ship Kesari entered Port Antsiranana, Madagascar on 27 May 2020. The Government of India in these difficult times is providing assistance to Friendly Foreign Countries in dealing with the COVID-19 Pandemic and towards the same INS Kesari carried a consignment of COVID related essential medicines for the people of Madagascar.
An official ceremony for handing over the medicines from the Government of India to Government of Madagascar was held on 29 May 2020. The ceremony was attended by H.E. M Tehindrazanarivelo Liva Djacoba, Foreign Minister of Madagascar. The Indian side was represented by the Ambassador of India to Madagascar, Mr Abhay Kumar.
The assistance to Madagascar is a part of the Government of India outreach amidst the ongoing COVID-19 pandemic. ‘Mission Sagar’ builds on the excellent relations existing between the two countries to battle the COVID-19 pandemic and its resultant difficulties. The deployment also resonates the vision of our Prime Minister of Security and Growth for All in the Region ‘SAGAR’ and highlights the importance accorded by India to relations with the countries of the IOR. The operation is being progressed in close coordination with the Ministries of External Affairs and other agencies of the Government of India.