প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্রী শ্রী নৰেন্দ্ৰ মোদী আৰু অষ্ট্ৰিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি ড০ আলেক্সজেণ্ডাৰ ভান দেৰ বেলেনৰ মাজত টেলিফোনিক বাৰ্তালাপ
26 MAY 2020 7:25PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্রী শ্রী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি টেলিফোনোগে অষ্ট্ৰিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি ড০ আলেক্সজেণ্ডাৰ ভান দেৰ বেলেনৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে৷
অষ্ট্ৰিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীয়ে আমফান ঘূর্ণীবতাহৰ ফলত ভাৰতত একাংশ লোকৰ প্ৰাণহানি আৰু সম্পত্তিৰ ব্যাপক ক্ষয়-ক্ষতিৰ বাবে শোক প্ৰকাশ কৰে৷ ক’ভিড-১৯ মহামাৰীৰ পৰিপ্রেক্ষিতত দুয়োগৰাকী নেতাই স্বাস্থ্য আৰু আর্থিক খণ্ডত বিৰূপ প্ৰভাৱৰ মোকাবিলা কৰাৰ বাবে গ্ৰহণ কৰা বিভিন্ন পদক্ষেপক লৈও মত বিনিময় কৰে৷ বর্তমানৰ প্ৰত্যাহ্বান মোকাবিলা কৰাত আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সহযোগিতা গঢ়ি তোলাৰ ওপৰতো দুয়োগৰাকী নেতাই জোৰ দিয়ে৷
ক’ভিডৰ পাছত বিশ্বত ভাৰত-অষ্ট্ৰিয়াৰ সম্পর্কক আৰু অধিক নিবিড় তথা প্ৰশস্ত কৰাৰ দিশত নেতাদুগৰাকীয়ে আগ্ৰহ প্ৰকাশ কৰে৷ প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে দুয়োখন দেশৰ মাজত আন্তঃগাঁথনি, প্ৰযুক্তি, গৱেষণা, উদ্ভাৱন ইত্যাদি ক্ষেত্রত আৰু অধিক সহযোগিতা বৃদ্ধিৰ সা-সুবিধাৰ কথা উল্লেখ কৰে৷
বর্তমানৰ স্বাস্থ্য সংকট অতি শীঘ্ৰে বিশ্ববাসীয়ে দূৰ কৰিবলৈ সক্ষম হোৱাৰ লগতে পৰিৱেশ সুৰক্ষাৰ দৰে দীর্ঘম্যাদী চিন্তাৰ বিষয়বোৰৰ ওপৰত পুনৰ দৃষ্টি দিব পাৰিব বুলি দুয়োগৰাকী নেতাই আশা প্ৰকাশ কৰে৷

Prime Minister's Office
Phone call between Prime Minister Shri Narendra Modi and H.E. (Dr.) Alexander Van der Bellen, Federal President of the Republic of Austria
26 MAY 2020 7:25PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation today with H.E. (Dr.) Alexander Van der Bellen, Federal President of the Republic of Austria.
The Austrian President condoled the damage caused in India by Cyclone Amphan. The leaders exchanged views on measures taken in their countries to manage the adverse health and economic impacts of the COVID-19 pandemic. They agreed on the importance of international collaboration to deal with the present challenges.
Both the leaders reiterated their shared desire to further strengthen and diversify India-Austria relations in the post-Covid world. The Prime Minister highlighted the opportunities for enhanced cooperation in sectors like infrastructure, technology, research and innovation, SMEs, etc.
The leaders shared the hope that the world would soon overcome the current health crisis, so as to be able to focus on longer-term concerns like the health of the environment.