লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
পি.এম.-জি.কে.ৱাই.গী মখাদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা বেনেফিসরী কোতি ১৩.৪দা হৱাই মেত্রিক তন লাখ ১.৭৮ য়েন্থোকখ্রে
প্রধান মন্ত্রি কিসান সম্মান নিধি স্কিমগী মখাদা লোকদাউনগী মতম অসিগী মনুংদা লৌমী কোতি ৯.৬৭গীদমক্তা লুপা কোতি ১৯,৩৫০.৮৪ থাদোকখ্রে
27 MAY 2020 7:03PM by PIB Imphal
পি.এম.-জি.কে.ৱাই. য়োজনাগী মখাদা হৱাইশিং য়েন্থোকপা
প্রধান মন্ত্রী গরিব কলয়ান য়োজনা (পি.এম.-জি.কে.ৱাই.)গী মখাদা চাউরাক্না হৱাই মেত্রিক তন লাখ ৪.৫৭ রাজ্যশিং/ য়ু.তি.শিংদা থাদোকখ্রে। মসিগী মনুংদা, হৱাই মেত্রিক তন লাখ ১.৭৮ অমদি রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা বেনিফিস্যরী লাখ ১৩৪০.৬১দা য়েন্থোকখ্রে।
লোকদাউন মতম অসিগী মনুংদা নাফেদনা হৱাইশিং অমসুং থাও শুংনবা মরুশিং লৌবগী লৈরিবা ফিভম:
• চনা মেত্রিক তন লাখ ৭.৩৩, রাজ্য ৯দগী, মিং ওইনা পল্লবদা আন্ধ্র প্রদেশ, তেলঙ্গানা, কর্নাতকা, রাজস্থান, মহারাস্ত্র, মধ্য প্রদেশ, গুজরাত, উত্তর প্রদেশ অমসুং হরিয়ানাদগী লৌখি।
• হঙ্গাম মরু মেত্রিক তন লাখ ৫.৯১, রাজ্য ৫দগী, মিং ওইনা পল্লবদা রাজস্থান, মধ্য প্রদেশ, উত্তর প্রদেশ, গুজরাত অমসুং হরিয়ানাদগী লৌখি।
• তুর মেত্রিক তন লাখ ২.৪১, রাজ্য ৮, মিং ওইনা পল্লবদা তামিল নাদু, তেলঙ্গানা, আন্ধ্র প্রদেশ, মহারাস্ত্র, কর্নাতকা, মধ্য প্রদেশ, গুজরাত অমসুং ওরিশাদগী লৌখি।
রবি মার্কেতিং সীজনদা গেহু লৌবা
রবি মার্কেতিং সীজন (আর.এম.এস.) ২০২০-২১দা, এফ.সি.আই.দা য়ৌরকখিবা অপুনবা মেত্রিক তন লাখ ৩৫৯.১০গী গেহু অসিগী মনুংদা মেত্রিক তন লাখ ৩৪৭.৫৪দি অরৈবনি।
প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্মান নিধি (পি.এম.-কিসান) স্কিম
প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্মান নিধি (পি.এম.-কিসান) স্কিম অসিগী মখাদা লোকদাউনগী মতম, ২৪.৩.২০২০দগীনা হৌজিক ফাওবদা লৌমী কোতি ৯.৬৭না কান্নবা ফংখ্রে অমসুং হৌজিক ফাওবদা লুপা কোতি ১৯,৩৫০.৮৪গী শেনফম থাদোকখ্রে।

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
1.78 Lakh MT pulses distributed to 13.4 Crore beneficiaries in States/UTs under PM-GKY
Rs.19,350.84 crore released for 9.67 crore farmers during lockdown period under Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi Scheme
27 MAY 2020 7:03PM by PIB Delhi
Distribution of Pulses under PM-GKY Yojana
Under the Pradhan Mantri Garib Kalyan Yojana (PM-GKY) about 4.57 Lakh MT of pulses have been dispatched to the States/UTs. Out of this, 1.78 Lakh MT pulses have been distributed to 1340.61 Lakh beneficiaries in the States/UTs.
Status of procurement of pulses and oilseeds by NAFED during lockdown period:
• 7.33 Lakh MT Gram (Chana) has been procured from 9 States namely Andhra Pradesh, Telangana, Karnataka, Rajasthan, Maharashtra, Madhya Pradesh, Gujarat, Uttar Pradesh and Haryana.
• 5.91 Lakh MT Mustard has been procured from 5 States namely Rajasthan, Madhya Pradesh, Uttar Pradesh, Gujarat and Haryana.
• 2.41 Lakh MT Toor has been procured from 8 States namely Tamil Nadu, Telangana, Andhra Pradesh, Maharashtra, Karnataka, Madhya Pradesh, Gujarat and Odisha.
Wheat Procurement in Rabi Marketing Season
In Rabi Marketing Season (RMS) 2020-21, a total of 359.10 Lakh MT wheat is arrived in FCI out of which 347.54 Lakh MT is purchased.
Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi (PM-KISAN) Scheme
Under the Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi (PM-KISAN) Scheme during the lockdown period from 24.3.2020 till date, 9.67 crore farmers have been benefitted and an amount of Rs. 19,350.84 crore has been released so far.