থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
লদাখকী লেফতনেন্ত গবর্নর শ্রী আর.কে.মাথুরনা য়ুনিয়ন মিনিস্তর দা. জিতেন্দ্র উনখ্রে অমদি য়ুনিয়ন তেরিতোরী অসিদা কোবিদ-১৯গী ওইরিবা ফীভম অমসুং চাওখৎ-থৌরাংগী থবকশিংগী মতাংদা খন্নখ্রে
26 MAY 2020 5:35PM by PIB Imphal
লদাখকী লেফতনেন্ত গবর্নর শ্রী আর.কে.মাথুরনা য়ুনিয়ন মিনিস্তর দা. জিতেন্দ্রগা উনদুনা নৌনা শেমখিবা য়ুনিয়ন তেরিতোরী অসি অমুক হান্নগী ফীভমদা হঞ্জিল্লক্নবা পায়খৎপা থবকশিং য়াওনা কোবিদ-১৯গী ওইরিবা ফীভম অমসুং চাওখৎ-থৌরাংগী থবকশিংগী মতাংদা খন্নখ্রে। নুমীৎ কাংদনা পীরিবা মতেং অমসুং তমথিরবা লায়চৎ অসিগী মতমদা কেন্দ্রদগী তেংবাংশিংগীদমক্তা মহাক্না মন্ত্রীবু থাগৎপা ফোংদোকখি।
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা নিংথিজবা মওংদা লেফতনেন্ত গবর্নরদা হায়খি মদুদি লেপ্তনা কন্না হোৎনবদগী লদাখকী লৈঙাক্না তমথিরবা কোবিদ লায়চৎ অসি মায়োক্নখি অমসুং মসিবু লাকশিন্নবদা মায় পাকখি, মসিগীদমক্তা কেন্দ্র সরকারনা লৈঙাক অসিবু থাগৎলি। ইরান্দগী হল্লকখিবা তীর্থ চৎপশিংগী মরক্তগী খংহৌদনা কোরোনা পোজিতিব ওইবগী কেসশিংগী মতাংদা রিপোর্ত তৌরক্তুনা লৈবাক পুম্বদা অহৌবা এলার্ম পীদুনা খংহল্লকখিবা অদু লদাখনি অদুবু মসিগী তৌবিরকপগী মহৈ অসি লৈঙাক্ননি অমসুং কোরোনানা মথং-মথং চৈথেং ফংহনখিবশিংগী মরক্তা লদাখনা অহানবনি হায়না থোইদোকপা ৱাফম ফোংদোকখি।
দা. জিতেন্দ্রনা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীবু লদাখ অমসুং অৱাং-নোংপোক্কী মফমশিংদা অহানবা ওইনা য়েংশিন্ননবা ময়েক শেংনা খংহনখিবদুগী মহৈনা লোকদাউন লাক্ত্রিঙৈগী মমাংদা এয়র কার্গোশিং ফংহনবা ঙমখিবা অদুগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি ঙসিফাওবদা, লদাখতা রেসন, এঞ্জাং-নাপীশিং অমসুং উহৈশিং পৈশিনবা অসি মফম অদুদা হান্না পৈরম্বা মওং অদুগী য়াম্না শাথিনা হেল্লি হায়না মহাক্না হায়খি।
মন্ত্রীনা লেহ অমসুং কার্গীলগী নহা ওইরিবা দিপুতী কম্মিস্নর অনী অমসুং দিস্ত্রিক্ত অসিদগী এস.এস.পী. অনীনা নুমীৎ খুদিংগী পাও ফাওনখি অমসুং তোঙান-তোঙানবা ৱাফমশিং মতম চানা খংহল্লক্তুনা মেদিকেল ইক্বীপ্মেন্তশিং ফংহনবদা অমসুং মদুগী মথংদা লৈবাক অসিগী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদগী মীশিং হোল্লকপদা মতেং পাংবিখিবগীদমক থাগৎখি।
শ্রী মাথুরনা দা. জিতেন্দ্রদা হৌজিক্কী ওইরিবা ফীভম অদুগী মতাংদা হায়খি অমসুং হান্নগী ফীভমদা হঞ্জিল্লক্নবা থবকশিং কন্না হোৎনরি হায়বা ৱাফম থমখি। মহাক্না তমথিরবা লায়চৎ অসিনা মরম ওইদুনা পাৱর অমসুং কন্সত্রক্সনগী থবক্কা মরি লৈনবা থবকশিং খরা থেংথহনখিবা অদু য়াম্না থুনা অমুক থবক হৌরনি হায়বগী মতাংদসু হায়খি।
মখল-মখাগী পাইপলাইনগী প্রোজেকশিংগী মনুংদগী দা.জিতেন্দ্রনা কাওন্সিল ওফ সাইন্তিক অমসুং ইন্দস্ত্রিএল রিসর্স(সি.এস.আই.আর.)কী থৌরাং অমা শেমখ্রবা “লেহগী জাম” গী থবক-থৌওংগী মতাংদসু পনখি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
LG of Ladakh Sh. R K Mathur calls on Union Minister Dr Jitendra Singh and discusses COVID situation & developmental activities in the UT
26 MAY 2020 5:35PM by PIB Delhi
Lieutenant Governor of Ladakh Shri R K Mathur today called on Union Minister Dr Jitendra Singh here and discussed COVID situation and other issues including revival of development activity in the newly created Union Territory. He also thanked the Minister for his day-to-day support and for facilitating central assistance during the entire period of pandemic.
Dr Jitendra Singh formally conveyed to the Lieutenant Governor, the Government’s appreciation for the consistent diligence and effort with which the Union Territory administration had dealt with the COVID pandemic and also succeeded in containing it. He noted that it was Ladakh which had caused initial alarm for the entire country when suddenly a number of cases reported Corona positive from among the returnees, who were coming back from Iran pilgrimage, but it goes to the credit of the administration and the civil society that Ladakh is among the first to gradually come out from the Corona assault.
Dr Jitendra Singh thanked Prime Minister Sh Narendra Modi for his clear instructions to give priority to peripheral areas of Ladakh and North East, as a result of which Air Cargo supplies started reaching there even before the lockdown. As of today, the store of ration, vegetables and fruit in Ladakh is in much bigger quantity than it would have normally been otherwise in this part of the year, he added.
The Minister also had a word of praise for the two young Deputy Commissioners of Leh and Kargil and the two SSPs of these two districts respectively who were in touch on day-to-day basis and coordinated for different issues from time to time, which helped in facilitating supply of medical equipment and later the movement of people returning from different parts of the country.
Shri Mathur apprised Dr Jitendra Singh of the current situation and said that now an effort is being made to revive the development activity. He also discussed some of the projects related to power generation and construction work which had got delayed due to the pandemic and said that very soon these would be revived.
Among the various projects in the pipeline, Dr Jitendra Singh also mentioned the project for processing of “Leh Berry” for which the Council of Scientific and Industrial Research (CSIR) has prepared a plan.