Ministry of Road Transport & Highways
Emission norms for L7 (Quadricycle) category for BS VI notified
24 MAY 2020 5:56PM by PIB Delhi
The Ministry of Road Transport and Highways has issued notification GSR 308(E ) dated 22nd May 2020 regarding the emission norms for L7 (Quadricycle) category for BS VI. These norms are applicable from the date of notification. This notification completes the process of BS VI for all L, M and N category vehicles in India. The emission norms are in line with EU with WMTC cycle. The procedure for testing is laid down in AIS 137-Part 9.

ସଡକ ପରିବହନ ଓ ରାଜପଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ବିଏସ 6ର ଏଲ 7 (ଚାରିଚକିଆ) ବର୍ଗ ପାଇଁ ନିର୍ଗମନ ସର୍ତ୍ତାବଳୀ ସଂକ୍ରାନ୍ତରେ ବିଜ୍ଞପ୍ତି ଜାରି
24 MAY 2020 5:56PM by PIB Bhubaneshwar
ସଡ଼କ ପରିବହନ ଓ ରାଜପଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ 22 ମେ 2020ରେ ବିଏସ 6 ଲାଗି ଏଲ 7 (ଚାରି ଚକିଆ) ଶ୍ରେଣୀର ନିର୍ଗମନ ମାନଦଣ୍ଡ ବିଷୟରେ ବିଜ୍ଞପ୍ତି ଜିଏସଆର 308 (ଇ) ଜାରି କରାଯାଇଛି । ଏହି ମାନଦଣ୍ଡ ବିଜ୍ଞପ୍ତି ଜାରି ହେବା ତାରିଖ ଠାରୁ ଲାଗୁ ହେବ । ଏହି ବିଜ୍ଞପ୍ତି ଭାରତରେ ସମସ୍ତ ଏଲ, ଏମ ଓ ଏନ ଶ୍ରେଣୀର ବାହନ ଲାଗି ବିଏସ 6ର ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ପୂରଣ କରୁଛି । ନିର୍ଗମନ ମାନଦଣ୍ଡ ଡବ୍ଲ୍ୟୁଏମଟିସି ଚକ୍ର ସହିତ ୟୁରୋପୀୟୀ ସଂଘ ଅନୁରୂପ ଅଟେ। ପରୀକ୍ଷଣ ପ୍ରକ୍ରିୟା ଏଆଇଏସ 137-ଭାଗ 9ରେ ରଖାଯାଇଛି ।