শেল-থুম মন্ত্রালয়
সরকারগী শেন্দোনগী স্তেতস পেপরগী ৯শুবা ইদিসন
22 MAY 2020 4:35PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী অপুনবা শেন্দোনগী ফিভমগী ওইবদা মরিক চুম্না নৈনরবা স্তেতস পেপরগী মাপলশুবা ইদিসন ঙসি কেন্দ্র সরকারনা ফোংখ্রে। কেন্দ্র সরকারনা ২০১০-১১দগী সরকারগী তোল্লিবা শেন্দোনগী ফিভম উৎপা চে অমা পুথোক্তুনা লাক্লি।
মসিগী দোকুমেন্ত অসিদা চহী অদুগীদা কেন্দ্র সরকারগী শেনখোম-শেনচৎকীদা পুত্থবা শেলশিং অদুনা করি তৌনখিবগে হায়বা অদু মরিক চুম্না য়াওই।
সরকারগী শেন্দোনগী পোর্তফোলিও অসি হৈশিংনা খুদোংথিবা থোরকপা য়াবা প্রোফাইলগী মওংগী ওই অমসুং সরকার অসিগী শেনখোম-শেনচৎতা পুত্থখিবা শেল অদু লোইশিন্ননবা মরুওইনা মার্কেৎকা মরি লৈনবশিংদা শেল পুই। মখা তানা শেন্দোন চত্থবগী চৎনবী তাক্নবশিং, হায়বদি শেন্দোন/জি.দি.পি. রেসিও, রেভিন্যুদা শেন্দোই পীবগী রিসিপশিং, অতেনবা মতমগী ওইবা শেন্দোন/এক্সতর্নেল ওইবা শেন্দোন/এফ.আর.বি.শিং পীনবগী অপুনবা শেন্দোন অদু দোকুমেন্ত অদুদা পুল্লপ শুনা য়াওবা মওং অমদা নৈনদুনা য়াওই। দোকুমেন্ত অদুদা ফাইনান্সিএল ইয়র ২০২১-২২দা কেন্দ্র সরকারগী শেন্দোন লোইশিন্ননবগীদমক্তা চত্থগদবা সরকারনা শেল পুবগী থৌরাংশিংগী মতাংদা লমজিং-লমতাকপা লাল্লোংশিংসু য়াওই।
স্তেতসকী চে অসি শেল-থুম মন্ত্রালয়গী ৱেবসাইত্তা ফংবীগনিঃ https://dea.gov.in/public-debt-management

Ministry of Finance
9th Edition of the Status Paper on Government Debt
22 MAY 2020 4:35PM by PIB Delhi
The Central Government today released the Ninth Edition of the Status Paper on the Government Debt, which provides a detailed analysis of the Overall Debt Position of the Government of India. The Central Government has been bringing-out a Status Paper on Government Debt since 2010-11.
This document enhances transparency by providing a detailed account of debt operations during the year. It covers details of the financing operations of fiscal deficit of the Central Government during the year 2018-19. Government’s Debt Portfolio is characterised by a prudent risk profileand the Government is primarily resorting to market linked borrowings for financing its fiscal deficit. Conventional indicators of debt sustainability, i.e., Debt/GDP ratio, interest payment to revenue receipts, shares of short-term Debt/ External Debt/ FRBs in total debt,are analysed in the document in a comprehensive manner. The document also contains Debt Management Strategy of the Central Government for the financial years from 2019-20 to 2021-22 which will guide the borrowing plan of the Government.
The Status paper is available on the Ministry of Finance’s website: https://dea.gov.in/public-debt-management