য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২০গী মে ২০দা কংফালদা য়ৌরক্কদৌরিবা সুপর সাইক্লোন ‘অম্ফান’গী শেম শারিবশিং য়েংশিনখ্রে
18 MAY 2020 7:16PM by PIB Imphal
সাইক্লোন ‘অম্ফান’না ঙসি বে ওফ বেঙ্গলদা সুপর সাইক্লোন অমদা দিবেলপ তৌখ্রে। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সুপর সাইক্লোনিক নোংলৈ-নুংশিৎ ‘অম্ফান’গী ওইরক্লিবা ফিভমদগী লাকশিন্নবা মরী লৈনবা রাজ্যশিং অমসুং কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়শিং/এজেন্সীনা শেম-শারিবশিং য়েংশিনখ্রে। কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহগা লোয়ননা ভারত সরকারগী সেনিয়র ওফিসরশিং অমদি আই.এম.দি, এন.দি.এম.এ. অমসুং এন.দি.আর.এফ.কী ওফিসরশিংসু শরুক য়াখি।
আই.এম.দি.না খংহল্লি মদুদি সুপর সাইক্লোন অসি ২০২০গী মে ২০গী নুমিৎয়ুংবা মতুং য়াম্না শাথিবা সাইক্লোনিক নোংলৈ নুংশিৎ অমগুম পুংদা কিলোমীতর ১৯৫ ফাওবা নুংশিৎ শিৎপগা লোয়ননা ৱেস্ত বেঙ্গলগী সমুদ্র তোর্বান্দা য়ৌরক্লবা য়াই। মসিনা রাজ্য অসিগী সমুদ্র মপান্দা লৈরিবা জিলাশিংদা য়াম্না অকনবা মওংদা নোং চুরগনি।
ৱেস্ত বেঙ্গলদা, ইস্ত মিদনাপুর, সাউথ অমসুং নোর্থ ২৪ পর্গনাস, হাওরা, হুগলী অমসুং কোলকতা জিলাশিংদা য়াম্না শাথিবা শোকহল্লবা য়ারি। নোংলৈ-নুংশিৎ অসিনা জগৎসিংপুর, কেন্দ্রপরা, ভাদ্রাক অমসুং বলাসোর য়াওনা নোর্থ ওরিশাদাসু শাফু পীরবা য়াই।
আই.এম.দি.না চেকশিন্নবা খংহল্লদুনা হায়খি মদুদি এস্ত্রোনোমিকেল ইথক্কী মথক্তা চাউরাক্না মীতর ৪-৫ ফাওবা ৱাংনা নোংলৈ নুংশিৎনা য়ৈরবা য়াই, মদুনা ৱেস্ত বেঙ্গলগী সাউথ অমসুং নোর্থ পর্গনাসকী সমুদ্র মপানশিংদা ইচাও থোকহল্লগনি অমদি লেন্দফোলগী মতমদা ৱেস্ত বেঙ্গলগী ইস্ত মিদনাপু জিলাদা মীতর ৩-৪ ৱাংবা ইথক্না য়ৈররগনি। নোংলৈ-নুংশিৎ অসিনা ৱেস্ত বেঙ্গলগী সমুদ্র মপান্দা লৈরিবা জিলাশিংদা চাওনা অমাং থোকহল্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা নোংলৈ-নুংশিৎ অসিনা লাক্কদৌরিবা লম্বীদা লৈরিবা লমদমশিংদা খুন্দারিবা মীয়াম্বু শাফগদবা মফমশিংদা মপুং ফানা হোংদোকহনখিনবা অমসুং ইসেন্সিয়েল সপ্লাইশিংগী মতিকচানা থৌরাং তৌনবা পাউতাক পীখি।
পাৱর, তেলিকমুনিকেসনগুম্বা ইসেন্সিয়েল সর্বিসশিং মাংহন-তাকহনলকপা মতমদা মেন্তিনেন্স শোইহন্দনবা নিংথিনা শেম-শাদুনা লৈনবা মরী লৈনবা পুম্নমক্তা পাউতাক পীখ্রে অমদি মখল অমত্তগী অকায়-অতোয় থোরকপদা সর্বিসশিং অথুবা মতমদা অমুক হন্না মথৌ তৌবা ঙমহন্নবা শেম-শারিবশিংসু য়েংশিনখি।
ইন্দিয়ন কোস্ত গার্দ অমসুং নেভীনা রিলিফ অমসুং রেস্ক্যু ওপরেসনশিংগীদমক জহাজশিং অমসুং হেলিকোপতরশিং দিপ্লোই তৌরি। রাজ্যশিং অসিদা লৈরিবা আর্মী অমসুং এয়র ফোর্স য়ুনিৎশিংসু স্তেন্দবাইদা থম্লি।
এন.দি.আর.এফ.না ওরিশা অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলদা তিম ২৫ দিপ্লাই তৌরি। মদুগী মথক্তা অহেনবা তিম ১২সু স্তেন্দবাইদা থম্লি। তিমশিং অসি হি, ত্রী কত্তর, তেলেকোম ইক্বুইপমেন্ত অসিনচিংবা দরকার ওইবা পোৎলমশিং লোয়নরি।
আই.এম.দি.না মরী লৈনবা রাজ্য পুম্নমক্তা খ্বাইদগ নৌবা ফোর্কাস্তকা লোয়ননা রেগুলর বুলেতিনশিং ইসু তৌরি। গৃহ মন্ত্রালয়নসু রাজ্য সরকারগা মখা তানা পাউ ফাওনরি।

Ministry of Home Affairs
Prime Minister Shri Narendra Modi reviews preparedness as Super Cyclonic Storm ‘AMPHAN’ set to make landfall on 20th May 2020
18 MAY 2020 7:16PM by PIB Delhi
Cyclone ‘AMPHAN’ has developed into a super cyclone in the Bay of Bengal today. Prime Minister Shri Narendra Modi reviewed the preparedness of States and Central Ministries/Agencies concerned to deal with the situation arising out of the Super Cyclonic Storm ‘AMPHAN’. Union Minister for Home Affairs, Shri Amit Shah was present, along with senior officers of Government of India and officers of IMD, NDMA and NDRF.
The India Meteorological Department (IMD) has informed that the Super Cyclone is expected to make a landfall on West Bengal coast in the afternoon of 20th May as an extremely severe cyclonic storm with wind speeds ranging up to 195 kmph. It would be causing heavy to extremely heavy rainfall in the coastal districts of the State.
In West Bengal, districts of East Medinipur, South & North 24 Parganas, Howrah, Hooghly, and Kolkata are likely to be worst affected. The storm is also likely to impact coastal districts of North Odisha including Jagatsinghpur, Kendrapada, Bhadrak and Balasore.
IMD has warned of storm surge of about 4-5 meters height above the astronomical tide, which would inundate low lying coastal areas of South & North 24 Parganas, and 3-4 meters height in East Medinipur, districts of West Bengal at the time of landfall. The cyclone has the potential to cause extensive damage in the Coastal Districts of West Bengal.
Prime Minister has directed that all necessary measures be taken to complete evacuation of people from areas in cyclone path and maintain adequate quantities of essential supplies.
All concerned have been advised to make adequate preparations to ensure maintenance of essential services such as Power, Telecommunications in the event of damages caused to them and also to review their preparedness well in time and ensure quick resumption of services in the event of any disruption.
Indian Coast Guard and the Navy have deployed ships and helicopters for relief and rescue operations. Army and Air Force units in these States have also been put on standby.
NDRF has deployed 25 teams in Odisha and West Bengal. Additionally 12 teams have been kept on standby. The teams are equipped with the requisite materials like boats, tree cutters, telecom equipment etc.
IMD has been issuing regular bulletins with latest forecast to all the concerned States. MHA is also in continuous touch with the State Government.