তুরিজম মন্ত্রালয়
তুরিজম মন্ত্রালয়না মৈসুরুগী চহী চা লীরবা খুৎশা হৈবগী মশক “দেখো অপ্না দেশ” সেরিজকী মখাদা ‘মৈসুরু: ক্রাফ করাভান ওফ কর্নাতকা’ হায়না মিংথোনবা ৱেবিনারগী খুত্থাঙদা উৎখ্রে
15 MAY 2020 1:02PM by PIB Imphal
ভারতকী ইনাক খুল্লবা ফিশা লোনশাগী লল উৎননবা অমদি মসিবু লমকোয়বা অমদি লাক্লিবা মীওইশিংদা ফংহন্নবা পান্দমদা তুরিজম মন্ত্রালয়গী দেখো অপ্না দেশ ৱেবিনার ‘মৈসুরু: ক্রাফ করাভান কর্নাতকা’ না মৈসুরু শহরগী অকোয়বদা চহী চা কয়া মপুং ফানা লৈরক্লবা মমিং ওইনা পল্লবদা চন্নাপত্না তোইজ, রোজৱুদ ইনলে ক্রাফকুমবা খুৎশা হৈবগী মনুং লুপশিনবা খোঙচৎ অমা পীখি‍।
মে ১৪, ২০২০দা পাঙথোকখিবা দেখো অপ্না দেশ ৱেবিনার সেরিজকী ১৯শুবা তাঙ্কক অদু এন.আই.এফ.তি. বেঙ্গলুরুগী দিরেক্তর মিস সুজান থোমাস, এন.আই.এফ.তি. বেঙ্গলুরুগী ফেকলতী দাঃ য়াথিন্দ্রা লক্কনা অমসুং এন.আই.এফ.তি. বেঙ্গলুরুগী ফেকলতী মিস সিল্পা রাওনা খুদোল তমখি‍। মখোয়না ভারতকী ইয়োং অমদি খুৎশা লৈবগী ইনাক খুল্লবা লনগী মতাংদা অমদি ক্রাফ তুরিজমগী অকোয়বদা অতোপ্‌পা নেরেতিব অমা শাগত্তুনা লমদমসিগী ওইবা খুৎশা হৈবগী লনবু লমকোয়বশিংগী মেপতা মফম অমা কনবা তঙাই ফদবগী মতাঙদা ফোঙদোকখি‍। খুদোল তমখিবা অদুদা মৈসুরুদা কোয়বা লাকপশিংগীদমক মৈসুরুগী মখল কয়াগী খুৎশা হৈবগী মওংশিং য়োকখত্তুনা থম্লিবা খুৎশা হৈবশিংগী শহর অমসুং খুঙ্গঙশিংদা বিহাইন্দ-দি-সিনদা চৎপগী খুদোংচাবশিংগী মরমদসু উৎখি‍।
খুৎশা হৈবগী পোত্থোকশিং অসি ভারতকী ইনাকখুল্লবা লন অমদি নাৎকী নুংগী ওইবা শরুক অমা ওইবতা নত্তনা মখোয়না ভারতকী শেন্মিৎলোনগী মরুওইবা শরুকসু ওইবা ঙমগনি‍। প্রধান মন্ত্রীনা থমখিবা ‘আত্মনির্ভর ভারত’গা চান্ননা ক্রাফ তুরিজম য়োকখত্তুনা ফুরুপশিংবু ঙাক্লৌ পীবা, থবক পীবা অমসুং মহৌশাগী ফীভমদা শোকহনবা তৌদনা খুন্নাইগী অপুনবা পুরক্তুনা লমকোয়বশিংদা তোপ তোপ্পা মহাও অমা পীননবা পান্দম থম্লি‍। ভারতকী খুৎশা হৈবগী চৎনবী অসিনা খুঙ্গঙশিং অমসুং শহরশিংবু শেন্মিৎলোনগী অচৌবা মফম অমা ওইহনবা ঙম্বগী মঙম লৈ‍।
এপ্রিল ১৪, ২০২০দা হৌদোকখিবা দেখো অপ্না দেশ ৱেবিনার সেরিজ অসিদা মখল কয়াগী তুরিজম প্রদক্তশিং অমসুং ইন্দিয়ানা লৈবাক শিনবা থুংনা মহাওগী মতাংদা উৎলদুনা হৌজিকফাওবদা তাঙ্কক ১৯ পাঙথোকখ্রে‍।
ইলেক্ত্রোনিক এন্দ ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয় (মৈতী)না শেমখিবা নেসনেল ই-গভর্নেন্স দিভিইজন (এন.ই.জি.দি.)না প্রোফাসনেল তিম অমনা হকথেংননা তেক্নিকেলগী ওইবা তেংবাং পীদুনা মন্ত্রালয়না দেখো অপ্না দেশ ৱেবিনার পাঙথোকপদা ঙাক্লৌ পীদুনা দিজিতেল এক্সপিরিএন্স ফম্পাক শীজিন্নদুনা মীয়ামগা নীংথিনা শম্নহনবদা অমদি স্তেকহোল্দর খুদিংমক্কা ঈ-পাউ ফাওদোকহন্বদা মতেং পাংলি‍।
ভারত লৈঙাক্কী তুরিজম মন্ত্রালয়না mygov.in দা পাঙথোকপা দেখো অপ্না দেশ লোগো দিজাইন কন্তেস্তকী খুত্থাঙদা মীয়ামদগী পীরকপা ক্রিএতিব ইনপুতশিংদা য়ুমফম ওইদুনা দেখো অপ্না দেশ কেম্পেনগী ওইবা তোপ তোপ্পা ব্রান্দ আইদেন্তিতী অমা শেম্নবা মিৎয়েং থম্লি‍। কন্তেস্ত অসি মে ১৬, ২০২০দা লোইশিনগনি‍।
ৱেবিনারশিংসিগী তাঙ্ককশিং হৌজিক https://www.youtube.com/channel/UCbzIbBmMvtvH7d6Zo_ZEHDA/featuredদা ফংলগনি অমদি ভারত লৈঙাক্কী তুরিজম মন্ত্রালয়গী সোসেল মেদিয়া হেন্দলশিংদসু ফংলগনি‍।
মে ১৬, ২০২০গী অয়ুক পুং ১১দা পাঙথোক্কদবা ৱেবিনার অসিগী মথংগী তাঙ্কক অসিগী মমিং উত্তরাখন্দ: সিম্প্লি হীবন! হায়না মমিং থোল্লি‍। রেজিস্ত্রেসনগী লিঙ্ক: https://bit.ly/UttarakhandDAD

Ministry of Tourism
Ministry of Tourism brings centuries old crafts of Mysuru through webinar titled ‘Mysuru : Craft Caravan of Karnataka’ under "Dekho Apna Desh" series
15 MAY 2020 1:02PM by PIB Delhi
To showcase India’s rich handicraft heritage and make it accessible for the visitors and tourist to experience, Ministry of Tourism’s Dekho Apna Desh Webinar ‘Mysuru : Craft Caravan of Karnataka’ offered an immersive tour of crafts forms namely ChannapatnaToys , Rosewood inlay craft that have been thriving for centuries around the city of Mysuru.
The 19th session of the Dekho Apna Desh webinar series on 14th May 2020 was presented by Ms. Susan Thomas, Director, NIFT, Bengaluru Dr. YathindraLakkanna, Faculty NIFT Bengaluru and Ms. Shipra Roy, Faculty NIFT Bengaluru. They highlighted on the richness of India’s looms and craft and the need to build an alternate narrative around craft tourism and help indigenous craft find a spot on the tourist map. The presentation also unveiled the opportunities for visitors to Mysuru to travel behind-the-scenes, to the towns and villages of craftspeople, who have helped preserve and nurture varied craft forms for Mysuru.
Crafts are not only integral to India’s rich heritage and culture , they can become a central part of India's economy. In keeping with the Prime Minister’s call for ‘Atmanirbar Bharat’ the promotion of Craft Tourism aims to support communities, provide employment and foster social integration without compromising on the environmental concerns and thus providing unique experiences to the tourists. The traditional crafts of India have the potential to make the villages and towns an economic powerhouse.
The Dekho Apna Desh Webinar series, launched on 14th April 2020, till date has conducted 19 sessions showcasing the varied tourism products and experiences that India offers across the country. This series has attracted a viewership of 86456 persons till date.
The National e-Governance Division (NeGD) created by the Ministry of Electronics & Information Technology (MeitY) has been playing a pivotal role in supporting the Ministry in conducting of the DekhoApna Desh Webinars by providing technical assistance directly with a professional team thereby ensuring effective citizen engagement and communication with all stakeholders using the digital experience platform.
The Ministry of Tourism, Government of India is looking to have a Distinct Brand identity for ‘DekhoApna Desh’ campaign by developing a logo based on creative inputs from the citizens of the country through the Dekho Apna Desh Logo design Contest’ on mygov.in. The contest closes on 16th May 2020.
The sessions of webinars are now available on the https://www.youtube.com/channel/UCbzIbBmMvtvH7d6Zo_ZEHDA/featured and also on all social media handles of Ministry of Tourism, Government of India.
The next episode of the webinar scheduled on, 16thMay 2020 at 11.00 am, is titled Uttarakhand: Simply Heaven! Registration link: https://bit.ly/UttarakhandDAD