ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇର ଶ୍ରମିକ ସ୍ପେଶାଲ ଟ୍ରେନ 15 ଦିନରୁ କମ ସମୟରେ 10 ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ଯାତ୍ରୀଙ୍କୁ ନିଜ ରାଜ୍ୟରେ ପହଁଚାଇଛି
• ମେ’ 14 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରେଳବାଇ ଦେଶବ୍ୟାପୀ ଚଳାଇଛି 800 ଶ୍ରମିକ ସ୍ପେଶାଲ ଟ୍ରେନ
• ଯାତ୍ରୀଙ୍କୁ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଇଛି ମାଗଣା ଖାଦ୍ୟ ଓ ପାନୀୟ
14 MAY 2020 3:06PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ ମାତ୍ର 15 ଦିନରୁ କମ ସମୟ ମଧ୍ୟରେ ଶ୍ରମିକ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଯୋଗେ ଦେଶର ବିଭିନ୍ନ ସ୍ଥାନରେ ଲକ୍ ଡାଉନ ଯୋଗୁଁ ଅଟକି ରହିଥିବା 10 ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ଯାତ୍ରୀଙ୍କୁ ନିଜନିଜ ରାଜ୍ୟରେ ପହଁଚାଇ ଏକ୍ଷେତ୍ରରେ ଏକ ମାଇଲଖୁଂଟ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି । ଏହି ସମୟ ମଧ୍ୟରେ ଦେଶବ୍ୟାପୀ 800 ଶ୍ରମିକ ସ୍ପେଶାଲ ଟ୍ରେନ ଚଳାଚଳ କରିଛି । ସାମାଜିକ ନିରାପତ୍ତା ରକ୍ଷା ସହିତ ସବୁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟରକ୍ଷା ନିୟମ ପାଳନ କରାଯାଇ ଏହି ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ପରିବହନ କାର୍ଯ୍ୟ କରାଯାଇଛି । ଯାତ୍ରା ସୟମରେ ରେଳବାଇ ପକ୍ଷରୁ ଯାତ୍ରୀଙ୍କୁ ମାଗଣାରେ ଖାଦ୍ୟ ଓ ପାନୀୟ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଇଛି ।
ଯାତ୍ରୀଙ୍କୁ ନେବା ଓ ପଠାଇବା ଦାୟିତ୍ୱରେ ଥିବା ସଂପୃକ୍ତ ରାଜ୍ୟଙ୍କ ଅନୁମତି ତଥା ସହଯୋଗ କ୍ରମେ ଏହି ଶ୍ରମିକ ସ୍ୱେଶାଲ ଟ୍ରେନ ଚଳାଚଳ କରୁଛି । କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଅନୁମତିକ୍ରମେ ମେ’ ପହିଲା ଶ୍ରମିକ ଦିବସରୁ ଏହି ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଯାତ୍ରୀ ପରିବହନ ସେବା ଆରମ୍ଭ ହୋଇଛି ।
ଏହି ସମୟ ମଧ୍ୟରେ ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ, ବିହାର, ଛତିଶଗଡ, ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶ, ଝାଡଖଣ୍ଡ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ, ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ମଣିପୁର, ମିଜୋରାମ, ଓଡିଶା, ରାଜସ୍ଥାନ, ତାମିଲନାଡୁ, ତେଲଙ୍ଗନା, ତ୍ରିପୁରା, ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ, ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡ, ପଶ୍ଚିମବଂଗ ଆଦି ରାଜ୍ୟ ତଥା କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ଅଂଚଳ ଜାମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀରରେ ଏସବୁ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଟ୍ରେନ ଚଳାଚଳ କରିଥିଲା ।

Ministry of Railways
Indian Railways crosses the milestone of transporting a total of more than one million passengers( 10 lacs) to their home states through “Shramik Special” trains in less than 15 days
Indian Railways operate 800 “Shramik Special” trains till 14th May, 2020 across the country
Passengers are being given free meals and water
Trains being run by Railways only after concurrence is given both by the State which is sending the passengers and the State which is receiving them
14 MAY 2020 3:06PM by PIB Delhi
Subsequent to the Ministry of Home Affairs order regarding movement of migrant workers, pilgrims, tourists, students and other persons stranded at different places by special trains, Indian Railways had decided to operate “Shramik Special” trains.
As on 14th May 2020, a total of 800 “Shramik Special” trains have been operationalized from various states across the country. More than 10 Lacs passengers have reached their home State. Trains being run by Railways only after concurrence is given both by the State which is sending the passengers and the State which is receiving them.
These 800 trains were terminated in various states like Andhra Pradesh, Bihar, Chattisgarh, Himachal Pradesh, Jammu & Kashmir, Jharkhand, Karnataka, Madhya Pradesh, Maharashtra, Manipur, Mizoram, Odisha, Rajasthan, Tamil Nadu, Telangana, Tripura, Uttar Pradesh, Uttarakhand, West Bengal.
Proper screening of passengers is ensured before boarding the train. During the journey, passengers are given free meals and water.