মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
গরকরীনা হায়, এম.এস.এম.ই. সেক্তরগীদমক ওইবা ফাইনান্স মন্ত্রীগী ইকোনোমিক পেকেজ অসিনা লমদম অসিগী ওইবা ইন্দস্ত্রীগী মপাঙ্গল হেন্না কনখৎহল্লগনি
13 MAY 2020 9:58PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী এম.এস.এম.ই.শিং অঞসুং রোদ ত্রান্সপোর্ৎ অমসুং হাইৱেজগী মন্ত্রী শ্রী নীতিন গরকরীনা ফাইনান্স মন্ত্রীনা ঙসি লাউথোকখিবা এম.এস.এম.ই. সেক্তরগীদমক ওইবা রিলিফ পেকেজ অদুবু তরাম্না ওকখি। নাগপুরদগী ভিদিও মেসেজ অমদা মহাক্না হায়খি, মসিগী পেকেজ অসিনা লমদম অসিদা লৈরিবা লমদম অসিগী ওইবা ইন্দস্ত্রীদা অনৌবা পুন্সি অমগা লোইননা মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি।
শ্রী গরকরীনা হায়খি, খুঙ্গংগী ইন্দস্ত্রীগী তর্নওভর অসি চাউরাক্না লুপা কোতি লিশিং ৮৮নি, মসিনা লাক্কদৌরিবা মথংগী চহি ২ অসিদা লুপা কোতি লাখ ৫দা হেনগৎহন্নবগী পান্দম থম্লি। মহাক্না হায়খি, ঙসি লাউথোকখিবা স্তিম্যুলস পেকেজ অসিনা থম্লিবা পান্দম অসিবু ফংহনবদা য়াম্না চাউনা মতেং পাংগনি। খাদিগী সেক্তরনা মসিদা য়াম্না চাউরবা থৌদাং লৌগদৌরি মরমদি খাদিসু মপান লমদা থাদোকপশিংগী মরক্তা য়াওরগনি।
মন্ত্রীনা এম.এস.এম.ই. সেক্তরগী ৱাহন্থোক্তা অহোংবা লাকপা অসিগী মতাংদা য়াম্না ফনা উখি। সেক্তর অসিদা ইনভেস্তমেন্ত তৌবগী অকক্নবা ঙমখৈ অসি লুপা কোতি ১০০দা ওইহনখিবা অসিনা ইন্দস্ত্রী অসিদা হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহনগনি, মসিনা হৌজিক্তি বেঙ্কশিংদগী শেল কোম্না লৌবা য়ারগনি। সেক্তর অসিনা মসিগী রিভিজন অসি তৌবিনবা হায়রকখিবা কুইরে হায়না মহাক্না হায়খি। লুপা কোতি লিশিং ১০গী কোর্পস লৈবা শেন্থংশিংগী শেন্থং অসিনা অৱাবা তারবা এম.এস.এম.ই. লাখ ২৫গী মথক্তা খুদোংচাবা ফংগনি। মসিগা চপ মান্ননা মালেমগী ওইবা তেন্দর থোকপগী চৎনবীদা কোমথোরকপা অসিসু শিংথানীঙাই ওইবা খোংথাংনি হায়না মহাক্না হায়খি। শ্রী গরকরীনা থাজবা থম্লি মদুদি য়ুনিফোর্ম অসিনচিংবশিংগীদমক্তা দিফেন্স অমসুং পুলিসকী মাইকৈদগী হৌজিক্তি অনৌবা য়াথংশিং থোরক্লনি হায়না ফোংদোরকখি।
মহাক্না হায়খি, মী কোতি ১১গী মথক্তা থবক পীরিবা অমসুং জি.দি.পি.গী চাউরাক্না চাদা ২৯ শরুক য়ারিবা সেক্তর অসিদা শেল-থুমগী মতেং পীবদা সেক্তর অসিগী স্তেকহোল্দরশিংনা কৈদৌনুংদসু কাওরোই। মসিগী পেকেজ অসিগী মতেংনা এম.এস.এম.ই., ভিলেজ অমসুং কোতেজ ইন্দস্ত্রী সেক্তর অসি অনৌবা অৱাংবা থাক্তা চাউখৎলক্কনি হায়না মহাক্না থাজবগা লোইননা ফোংদোরকখি।

Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
Gadkari says, Finance Minister's economic package for MSME sector will energise the indigenous industry
13 MAY 2020 9:58PM by PIB Delhi
Union Minister for MSMEs and Road Transport & Highways Shri Nitin Gadkari has welcomed the relief package for MSME sector announced by the Finance Minister today. In a video message from Nagpur, he said, this package will energize the local indigenous industry with new life.
Shri Gadkari said, the turnover of the village industry has been around Rs 88 thousand crore, which we aspire to take forward to Rs 5 lakh crore in next two years. He said, the stimulus package announced today, will help achieve this target in a big way. The Khadi sector will play a big role in this as it is entering into exports also.
The Minister was very upbeat over the change of definition of the MSME sector. Raising of investment limit in this sector to Rs 100 crore will give great boost to the industry, which will now get easy finance from banks. The sector was demanding this revision for long, he said. The Fund of Funds, which has a corpus of Rs 10 thousand crore, will benefit over 25 lakh MSMEs under stress. Similarly, easing of global tendering norm is a remarkable step, he said. Shri Gadkari expressed hope that now new orders will be received from Defence and Police for uniforms, etc.
He said, economic support to this sector which gives employment to over 11 crore people and contributes by nearly 29 per cent of GDP, can never be forgotten by the stake holders of this sector. He expressed confidence that the MSME, village and cottage industry sector will grow to new heights with the support of this package.