ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତୀୟ ରେଳ ଦ୍ଵାରା ମେ’ 13 ସୁଦ୍ଧା ଦେଶବ୍ୟାପୀ 642 “ଶ୍ରମିକ ସ୍ଵତନ୍ତ୍ର” ଟ୍ରେନ ଚଳାଚଳ
• ପାଖାପାଖି 7.90 ଲକ୍ଷ ଯାତ୍ରୀ ସେମାନଙ୍କ ଘରେ ପହଞ୍ଚିଛନ୍ତି
• ଯାତ୍ରୀଙ୍କୁ ମାଗଣା ଖାଦ୍ୟ ଓ ପାନୀୟ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଇଛି
• କେବଳ ଯାତ୍ରୀ ପଠାଉଥିବା ଏବଂ ଗ୍ରହଣ କରୁଥିବା ରାଜ୍ୟ ଦ୍ଵାରା ସମ୍ମତି ଆଧାରରେ ହେଉଛି ରେଳ ଚଳାଚଳ
13 MAY 2020 5:15PM by PIB Bhubaneswar
ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ନିର୍ଦ୍ଦେଶାନୁସାରେ ବିଭିନ୍ନ ସ୍ଥାନରେ ଅସହାୟ ଭାବେ ଫସି ରହିଥିବା ପ୍ରବାସୀ ଶ୍ରମିକ, ତୀର୍ଥଯାତ୍ରୀ, ପର୍ଯ୍ୟଟକ, ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀ ଓ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଲୋକମାନଙ୍କ ଯାତାୟାତ ପାଇଁ ଭାରତୀୟ ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ “ଶ୍ରମିକ ସ୍ଵତନ୍ତ୍ର” ଟ୍ରେନ ଚଳାଚଳ କରିବା ଲାଗି ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇଥିଲା ।
ମେ’ 13, 2020 ସୁଦ୍ଧା ଦେଶର ବିଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟରୁ ମୋଟ 642ଟି “ଶ୍ରମିକ ସ୍ଵତନ୍ତ୍ର” ଟ୍ରେନ ଚଲାଯାଇଛି । ଏହାଦ୍ଵାରା ପାଖାପାଖି 7.90 ଲକ୍ଷ ଯାତ୍ରୀ ସେମାନଙ୍କ ନିଜ ରାଜ୍ୟରେ ପହଞ୍ଚିପାରିଛନ୍ତି । କେବଳ ଯାତ୍ରୀ ପଠାଉଥିବା ଏବଂ ଗ୍ରହଣ କରୁଥିବା ରାଜ୍ୟ ଦ୍ଵାରା ସମ୍ମତି ଆଧାରରେ ଏହି ରେଳ ଚଳାଚଳ କରୁଛି ।
ଏହି 642ଟି ଟ୍ରେନ ମଧ୍ୟରୁ ଓଡିଶାରେ ବର୍ତ୍ତମାନ ସୁଦ୍ଧା ମୋଟ 38ଟି ଟ୍ରେନ ପହଞ୍ଚିସାରିଛି । ସେହିଭଳି ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶରେ 3ଟି, ବିହାରରେ 169ଟି, ଛତିଶଗଡରେ 6ଟି, ହିମାଚଳପ୍ରଦେଶରେ ଗୋଟିଏ, ଜମ୍ମୁ-କଶ୍ମୀରରେ 3ଟି, ଝାଡଖଣ୍ଡରେ 40ଟି, କର୍ଣ୍ଣାଟକରେ ଗୋଟିଏ, ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶରେ 53ଟି, ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 3ଟି, ମଣିପୁରରେ ଗୋଟିଏ, ମିଜୋରାମରେ ଗୋଟିଏ, ରାଜସ୍ଥାନରେ 8ଟି, ତାମିଲନାଡୁରେ ଗୋଟିଏ, ତେଲଙ୍ଗାନାରେ ଗୋଟିଏ, ତ୍ରିପୁରାରେ ଗୋଟିଏ, ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶରେ 301ଟି, ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡରେ 4ଟି ଓ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 7ଟି ଟ୍ରେନ ପହଞ୍ଚି ସାରିଛି ।
ଟ୍ରେନ ପହଞ୍ଚିବା ପୂର୍ବରୁ ଯାତ୍ରୀମାନଙ୍କ ସଠିକ ସ୍କ୍ରିନିଂ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରାଯାଉଛି । ଯାତ୍ରା ସମୟରେ ଯାତ୍ରୀମାନଙ୍କୁ ମାଗଣା ଭୋଜନ ଏବଂ ପାଣି ଦିଆଯାଉଛି ।

Ministry of Railways
Indian Railways operate 642 “Shramik Special” trains till 13th May, 2020 across the country
Around 7.90 Lacs passengers have reached their home State
Passengers are being given free meals and water
Trains being run by Railways only after concurrence is given both by the State which is sending the passengers and the State which is receiving them
13 MAY 2020 5:15PM by PIB Delhi
Subsequent to the Ministry of Home Affairs order regarding movement of migrant workers, pilgrims, tourists, students and other persons stranded at different places by special trains,Indian Railways had decided to operate “Shramik Special” trains.
As on 13th May 2020, a total of 642 “Shramik Special” trains have been operationalized from various states across the country. Around 7.90 Lacs passengers have reached their home State. Trains being run by Railways only after concurrence is given both by the State which is sending the passengers and the State which is receiving them.
These 642 trains were terminated in various states like Andhra Pradesh (3 Trains), Bihar (169 Trains), Chattisgarh (6 Trains), Himachal Pradesh (1 Train), Jammu & Kashmir (3 Trains), Jharkhand (40 Trains), Karnataka (1 Train), Madhya Pradesh (53 Trains), Maharashtra (3 Trains), Manipur (1 Train), Mizoram (1 Train), Odisha (38 Trains), Rajasthan(8 Trains), Tamil Nadu (1 Train), Telangana(1 Train), Tripura (1 Train), Uttar Pradesh (301 Trains), Uttarakhand (4 Trains), West Bengal(7 Trains).
Proper screening of passengers is ensured before boarding the train. During the journey, passengers are given free meals and water.