Ministry of Science & Technology
DBT-BIRAC COVID-19 Research Consortium Recommends 70 Proposals for funding in Vaccines, Diagnostics , Therapeutics and other Technologies
10 MAY 2020 7:47PM by PIB Delhi
To urgently develop safe and effective Biomedical solutions against SARS CoV-2, Department of Biotechnology and Biotechnology Industry Research Assistance Council (BIRAC) had invited applications for COVID-19 Research Consortium. In addition, BIRAC has also created a provision to fund COVID-19 solutions that are ready for immediate deployment under a ‘Fast Track Review Process’.
Under the research consortium, DBT and BIRAC have continuously been evaluating applications with an intent to support Industry/ Academia and Jointly Academia & Industry for developing Diagnostics, Vaccines, Novel Therapeutics, Repurposing of Drugs or any other intervention for control of COVID-19. Through a rolling multitiered review mechanism, 70 proposals of devices, diagnostics, vaccine candidates, therapeutics and other interventions have been recommended for receiving financial support. The shortlisted proposals includes10 Vaccines candidates, 34 Diagnostics products or scale-up facilities, 10 Therapeutics options, 02 proposals on Drug Repurposing and 14 projects which are categorised as preventive interventions
To be able to provide an accelerator approach for vaccine development, DBT has identified institutes which will provide animal models for testing pre-clinical efficacy and also make available neutralization assays. IIT Indore will produce Pseudovirus SARS CoV-2 which can be used for development of in-vitro assays. Enzene biosciences limited will make available Spike protein and Receptor Binding Domain protein in large quantities to vaccine and diagnostic companies as a reagent. The portfolio of vaccine candidates has further been enhanced by providing support for development of Next-generation mRNA vaccine candidate by Gennova and also separately to CMC, Vellore for a lipid encapsulated mRNA based vaccine.
Early development work for developing an Intranasal vaccine candidate for COVID-19 has also been awarded to Indian Institute of Chemical Technology.
University Delhi South Campus has initiated work towards discovering neutralizing antibodies from an existing phage display based library and are being supported under National Biopharma Mission of DBT.
To ensure complete indigenization of COVID diagnostics, support has already been provided to AMTZ and other companies to scale-up production of RT PCR kits. In addition anticipating long term need for diagnostics, DBT/ BIRAC have also committed support for different types of diagnostics platforms like: Fluorescence and Electrochemistry Mediated Rapid Detection of SARS-Cov-2 Nucleic Acid from Bennett University, Greater Noida; portable microfluidics embedded on chip rRT-PCR and microelectrode array coupled point-of care optoelectronic device for large scale screening: JNU, Delhi; Development and evaluation of aptamer based lateral flow assay kit for detection of SARS-CoV2 detection to IIT Delhi and CRISPER based diagnosis of Covid-19 using paper microfluidics form IIT Guwahati. Other companies to get funding support are Denovo, Biolabs, ShineBiotech, Prantae, Proma Therapeutics, Achira. In total, 34 companies and academic institutes will receive financial support for ensuring there is no shortage of indigenous diagnostic kits in the near future.
Department of Biotechnology has also launched a National Biomedical Resource Indigenization Consortium (NBRIC) in a Public Private Partnership model to foster indigenous innovation focused on developing reagents and resources for diagnostics, vaccines and therapeutics for COVID19 which is in partnership with ABLE and CII and is being hosted by C-CAMP.
Under its ‘Fast Track Review Process’ Process BIRAC has created a provision to fund COVID solutions that are ready for immediate deployment. Through this initiative Startups with PPE solutions have been approved for supporting manufacturing of “Full body coverage suits” to Aarna Biomedical Products and for “Face Shields” to Alpha Corpusles Pvt Ltd. Automoted Sanitizer to MicroGO, Remote patient monitoring Stasis Health Pvt Ltd. Turtle Shell for DOZEE a sleep monitoring device, Monitra for remote monitoring of patients, Perisodhana for N-95 Mask’s and Remidio for Ambu bags.

সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
দি.বি.তি.-বি.আই.আর.এ.সি. কোবিদ-১৯গী রিসর্চ কন্সোর্তিয়ম্না তীকাশিং, দাইগ্নোস্তিকশিং, থেরাপ্যুতিকশিং অমসুং অতোপ্পা তেক্নোলোজীশিংদা ফন্দিং তৌনবগীদমক ৱাফম ৭০ পুখৎখ্রে
10 MAY 2020 7:47PM by PIB Imphal
সার্স. সি.ও.ভি.০২ তঙাই ফদবা মওংদা ঙাকথোক্নবা অমদি ফননবা বাইওমেদিকেল সোলুসনশিং শেম্নবা বাইওতেক্নোলোজী বিভাগ অমসুং বাইওতেক্নোলোজী ইন্দস্ত্রী রিসর্চ এসিস্তেন্স কাউন্সিল (বি.আই.আর.এ.সি.)না কোবিদ-১৯ রিসর্চ কন্সোর্তিয়মগী এপ্লিকেসন কৌখ্রে। মসিদা নত্তনা, বি.আই.আর.এ.সি.না ‘ফাস্ত ত্রেক রিভ্যু প্রোসেস’কী মখাদা খুদক্কী ওইবা মওংদা শিজিন্ননবা য়ারবা কোবিদ-১৯দা ফন্দ পীনবা থৌরাং অমসু শেম্লে।
রিসর্চ কন্সোর্তিয়ম অসিগী মখাদা, দি.বি.তি. অমসুং বি.আই.আর.এ.সি.না কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা ইন্সস্ত্রী/একাদেমীগী ওইবা অমসুং একাদেমী অমসুং ইন্দস্ত্রীনা পুন্না দাইগ্নোস্তিকশিং, তীকাশিং, নোবেল থেরাপ্যুতিকশিং, হীদাকশিং নৌনা শিজিন্নবা অমদি অতৈ মরক্কী থবকশিং তৌবদা মতেং পাংনবা এপ্লিকেসনশিং মখা তানা য়েংশিল্লি। মখল কয়া থৌওংশিংদা ওন-ওন্দুনা য়েংশিল্লগা, খুৎলায়শিং, দাইগ্নোস্তিকশিং, তীকা থানবশিং, থেরাপ্যুতিকশিং অমসু অতৈ মরক্তা তৌবা য়াবা ৱাফম ৭০দা শেলগী তেংবাং পীবীনবা হায়খ্রে। সোর্তলিস্ত তৌরবা ৱাফমশিং অদুদা তীকা থাগদবা ১০, দাইগ্নোস্তিক্কী পোৎলম নত্ত্রগা স্কেল-অপকী ফেসিলিতী ৩৪, থেরাপ্যুতিক্কী ওপ্সন ১০, অনৌবা মওংদা হীদাক থানবগী ৱাফম ২ অমসুং ঙাকথোক্নবা চেকশিন-থৌরাংগী কাংলুপ ওইনা খাইদোক্লবা প্রোজেক্ত ১৪ য়াওরি।
তীকা শেম-শাবা থুগৎহনবা ঙম্নবগী মিৎয়েংদা, দি.বি.তি.না প্রী-ক্লিনিকেলদা ইথিল পীবা তেস্ত তৌনবা শাগী মওংশিং ফংহন্নবা ইন্সতিত্যুৎশিং মশক খঙদোকখ্রে অমসুং মহু-ময়াই চমহন্নবা থাজবসু পীখি। আই.আই.তি. ইন্দোরনা ইন-ভিত্রো শেম্নবগী চাংয়েংদা মতেং পীনবা স্যুদোভাইরস সার্স সি.ও.ভি.-২ পুথোক্কনি। ইঞ্জিন বাইওসাইন্সেস তিমিতেদনা মশিং য়াম্লবা স্পাইক প্রোতিন অমদি রিসেপ্তর বাইন্দিং দোমেন প্রোতিনশিং তীকা অমসুং দাইগ্নোস্তিক কম্পনীশিংদা রিএজেন্ত অমা ওইনা ফংহল্লগনি। তীকা থাবগী থবক তৌগদবশিংগী পোর্তপোলিও অদু জিন্নোভানা মথংগী মীরোলগী এম.আর.এন.এ. তীকা থাবনা তেংবাং পীদুনা মখা তানা হেনগৎহনখ্রে অমসুং তোঙান্না সি.এম.সি., ভেল্লোরসু লিপিদ ইনকেপ্সুলেতেদ এম.আর.এন.এ.গী তীকা শেম্লি।
কোবিদ-১৯গী তীকা থানবগী ইন্ত্রানেজেল শেম-শাবগী অঙনবদা তৌরম্বা শেম-শাবগী থবক অদুসু ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওফ কেমিকেল তেক্নোলোজীদা পীখ্রে।
দেল্লী য়ুনিবর্সিতী সাউথ কেম্পসনা লৈরিবা ফেজ উহনবা লাইব্রেরী অমদগী মহু-ময়াই হাৎনবা এন্তিবোদীশিং পুথোক্নবগী থবক পায়খৎখ্রে অমসুং দি.বি.তি.গী নেস্নেল বাইওফার্মা মিশন্দগী মতেং পীরি।
কোবিদ-১৯ দাইগ্নোস্তিকশিংবু ইরমগী ওইবা মওংদা মপুং ফানা ওইহন্নবা এ.এম.তি.জেৎ.তা অমসুং আর.তি. পি.সি.আর.গী কিৎশিং পুথোকপদা স্কেল-অপ তৌনবা কম্পনীশিংদা মাংজৌননা মতেং পীখ্রে।
মতম শাংনা দাইগ্নোস্তিক তৌবগী মথৌ তাবদা য়েংলগা, দি.বি.তি./বি.আই.আর.এ.সি.না বেন্নিৎ য়ুনিবর্সিতী, গ্রেতর নোইদাদগী সার্স সি.ও.ভি.-২গী ন্যুক্লিয়িক এসিদশিংগী ফ্লোরেসেন্স অমসুং ইলেক্ত্রোকেমিস্ত্রী মেদিএতেদ রেপিদ দিতেক্সনগুম্বদা মতেং পাংনবা দাইগ্নোস্তিক্সশিংগী প্লেতফোর্ম তোঙান-তোঙানবা মখল কয়া পীনবা অচেৎপা ৱাফম থমখ্রে।
অচৌবা স্কেলদা স্ক্রীনিং তৌবা য়াবা চীপ আর.আর.তি.-পি.সি.আর.গা শম্নবা পোর্তেবল মাইক্রোফ্লুইদশিং অমসুং মাইক্রোইলেক্ত্রোদ এরে কপল পোইন্ত-ওফ-কেয়র ওপ্তোইলেক্ত্রোনিক্কী খুৎলাইশিং: জে.এন.য়ু., দিল্লী; সার্স সি.ও.ভি.-২ লৈ-লৈতে খঙদোক্নবা অপ্তেমরগী লেতরেল ফ্লোগী চাংয়েংগী কীৎ শেম্বা অমসুং ইভাল্যুএৎ তৌবা অমসুং আি.আই.তি. গুৱাহাতীদগী ক্রিস্পরদা য়ুম্ফম ওইবা মাইক্রোফ্লুইদশিং শিজিন্নদুনা কোবিদ-১৯ দাইগ্নোস্তিক তৌনবা প্লেতফোর্ম কয়া অমনা শৌগৎলি। শেলগী তেংবাং ফংগদৌরিবা অতোপ্পা কম্পনীশিংদি দেনোভা, বাইওলেবশিং, শাইনবাইওতেক, প্রান্তে, প্রোমা থেরাপ্যুতিক্স, অতিরানি। পুন্না কম্পনী অমদি একাদমীগী ওইবা ইন্সতিত্যুৎশিংনা য়াম্না অনকপা মতমদা ইরমগী ওইবা দাইগ্নোস্তিক কীতশিং শেম্বদা অৱাৎপা লৈহন্দনবা শেলগী তেংবাং ফংলগনি।
বাইওতেক্নোলোজী বিভাগনা মীয়ামগা-লন্নাইগা খুৎশম্নবা মোদেলদা কোবিদ-১৯গী দাইগ্নোস্তিকশিং, তীকাশিং অমসুং থেরাপ্যুতিকশিংগীদমক্তা রিএজেন্তশিং অমসুং রিসোর্সশিং ইরমগী ওইবা নৌনা পুথোকপদা পুক্নিং থৌগৎনবা এ.বি.এল.ই. অমসুং সি.আই.আই.গা শরুক ওইমিন্নদুনা অমদি সি.-কেম্পনা থৌবু ওইদুনা নেস্নেল বাইওমেদিকেল রিসোর্স ইন্দিজিনাইজেসন কন্সোর্তিয়ম (এন.বি.আর.আই.সি) অমা হৌদোকখ্রে।
মাগী ‘ফাস্ত ত্রেক রিভ্যু প্রোসেস’ তৌদুনা বি.আই.আর.এ.সি.না কোবিদ-১৯গী সুলুসনশিংগীদমক্তা শেলগী পীনবা খুদক্তা মথৌ তৌহন্নবা থৌরাং অমা শেমখ্রে। পি.পি.ই. সোলুসনশিংগা শাগোন্নরবা মসিগী স্তার্তঅপকী থৌরাং অসিদগী “হকচাং পুল্লপ কুপশিনবা স্যুইৎশিং”গী থবক্কীদমক্তা অন্না বাইওমেদিকেল প্রদক্তশিংদা অমসুং “ফেস শীলশিং” গীদমক্তা অল্ফা কোর্পসল্স প্রাইভেৎ লিমিতেদপু খনগৎখ্রে। ওতোমেতেদ সেনিতাইজরশিংগীদমক্তা মাইক্রোজিও., অরাপ্পগী অনাবশিং য়েংশিনবগীদমক্তা স্তেসিস হেল্থ প্রাইভেৎ লিমিতেদ, তুম্বা য়েংশিন্নবা খুৎলাই অমা ওইরিবা দোজীগীদমক্তা তর্তল শেল, অনাবশিং লাপ্না য়েংশিন্নবগীদমক্তা মোনিত্রা, এন.-৯৫ মাস্কশিংগীদমক্তা পেরিসোধনা অমসুং অম্বু বেগশিংগীদমক্তা রিমেদিওদা থবক পীখ্রে।