Ministry of Power
NTPC , a CPSU, Achieves 100 percent PLF at three of its power stations
The Maharatna exhibits exceptional operational efficiency despite lockdown
10 MAY 2020 5:05PM by PIB Delhi
NTPC Ltd, a central PSU under Ministry of Power and India’s largest power generator, has achieved 100 percent Plant Load Factor (PLF) on 9th May 2020, at three of its thermal power stations. NTPC Vindhyachal (4760 MW) in Madhya Pradesh, NTPC Talcher Kaniha (3000 MW) in Odisha & NTPC Sipat (2980 MW) in Chhattisgarh achieved 100 percent PLF, demonstrating exceptional operational efficiency and optimum capacity utilisation despite lockdown on account of COVID-19 pandemic.
At the same time, NTPC Koldam in Himachal Pradesh is emerging as one of the best hydropower stations in the country for FY20-21.Earlier, on 13th April 2020, country's largest power station, NTPC Vindhyachal had achieved 100% plus PLF.
Beyond power output, NTPC is making a rich contribution to the social welfare activities for underprivileged section and migrant workers by providing ration and medical aid amidst COVID-19 situation. NTPC is strictly adhering to the guidelines in its fight against COVID-19 by maintaining social distancing at all its establishments and power stations across the country.
With NTPC Group’s total installed 62110 MW capacity, NTPC has 70 Power stations comprising of 24 Coal, 7 combined cycle gas/liquid fuel, 1 Hydro, 13 renewables along with 25 JV Power Stations.

পাৱর মন্ত্রালয়
সি.পি.এস.য়ু. অমা ওইরিবা এন.তি.পি.সি.না মখোইগী পাৱর স্তেসন অহুমদা পি.এল.এফ. চাদা ১০০ য়ৌবা ঙমখ্রে
মহারত্ন অসিনা লোকদাউন লৈরবা ফাওবদা মথৌ নীংথিনা পাংথোকপা ঙম্বগী মতিক উৎখ্রে
10 MAY 2020 5:05PM by PIB Imphal
পাৱর মন্ত্রালয়গী মখাদা পি.এস.য়ু. ওইনা লৈবা অমসুং ভারতকী খ্বাইদগী চাউবা পাৱর স্তেসন অমসু ওইরিবা এন.তি.পি.সি. লিমিতেদনা মে ৯, ২০২০দা মখোইগী পাৱর স্তেসন অহুমদা প্লান্ত লোদ ফেক্তর (পি.এল.এফ.) চাদা ১০০ ফংবা ঙমখ্রে। মধ্য প্রদেশকী এন.তি.পি.সি. বিন্ধ্যাচল (৪৭৬০ এম.দবল্যু.), ওরিশাগী এন.তি.পি.সি. তালচের কনিহা (৩০০০ এম.দবল্যু.) অমসুং ছতিসগরগী এন.তি.পি.সি. সিপৎ (২৯৮০ এম.দবল্যু.)না পি.এল.এফ. চাদা ১০০ ফংবা ঙমদুনা কোবিদ-১৯ লাইচৎকী লোকদাউন লৈজরবসু থবক নীংথিনা তৌবা ঙম্বগী মতিক অমসুং লৈজরিবশিং নীংথিনা শিজিন্নবা ঙম্বগী মতিকসু উৎখি।
মসিগা চপ মান্ননা হিমাচল প্রদেশ্তা লৈবা এন.তি.পি.সি. কোলদমসু শেনবা চহী ২০-২১গী খ্বাইদগী ফবা হাইদ্রোপাৱর স্তেসন অমা ওইরক্লি। লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী চাউবা পাৱর স্তেসন, এন.তি.পি.সি. বিন্ধ্যাচলসু মমাংদা, ২০২০গী এপ্রিল ১৩দা, চাদা ১০০ হেনবা পি.এল.এফ. ফংবা ঙমখি।
পাৱর পুথোকপগী মথক্তা এন.তি.পি.সি.না কোবিদ-১৯গী ইরাং অসিগী মনুংদা লৈত-লাইর অমসুং মপান্দগী লাকপা শিন্মীশিংদা রেসন অমসুং হিদাক লাংথক পীদুনা মীয়ামগী ফনবা খোংথাংশিংদা চাউনা মতেং পাংখি। এন.তি.পি.সি.না লৈবাক পুম্বদা লৈরিবা মখোইগী মফমশিং অমসুং পাৱর স্তেসনশিংদা সোসিয়েল দিস্তেন্সিং তৌদুনা কোবিদ-১৯ লান্থেংননবা চৎনরিবা চৎন-কাংলোং খুদিংমক ইনখি।
এন.তি.পি.সি. গ্রুপকী লৈরিবা অপুনবা এম.দবল্যু. ৬২১১০গী কেপাসিতীগী মনুংদা এন.তি.পি.সি.গী কোয়লাগী ২৪, কম্বাইন্দ সাইকল গ্যাস/লিক্বিদ ফুএলগী ৭, হাইদ্রোগী ১, রিন্যুএবল ১৩গা লোইননা জে.ভি. পাৱর স্তেসন ২৫ লৈদুনা পাৱর স্তেসন ৭০ লৈ।