য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
স্তেৎ অমসুং য়ু.তি.শিংগী কোবিদ-১৯ মেনেজমেন্তকী ফীভম য়েংশিন্নবা কেবিনেৎ সেক্রেতরীনা স্তেৎ অমসুং য়ু.তি.শিংগী চীফ সেক্রেতরীশিং অমসুং হেল্থ সেক্রেতরীশিংগা লোইননা মীফম পাঙথোকখ্রে
10 MAY 2020 2:51PM by PIB Imphal
ঙসি কেবিনেৎ সেক্রেতরী শ্রী রজীব গৌৱানা স্তেৎ অমসুং য়ু.তি. পুম্নমক্কী চীফ সেক্রেতরীশিং অমসুং হেল্থ সেক্রেতরীশিংগা মখোয়গী স্তেৎশিংগী কোবিদ-১৯ মেনেজমেন্তকী হৌজিক ওইরিবা ফীভমশিং য়েংশিন্নবা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাঙদা মীফম অমা পাঙথোকখ্রে‍।
মীফমদুগী খুদোংচাবা লৌরদুনা রেলৱেজনা মাইগ্রেন্ত ৱর্কর লাখ ৩.৫ পুবা শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেন ৩৫০ হেন্না চেনখ্রে হায়না কেবিনেৎ সেক্রেতরীনা ফোঙদোকখি‍। মহাক্না অহেনবা শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেনশিং চেলহনবদা স্তেৎ লৈঙাকশিংনা মতেং পাংনবা ৱাফম থমখি‍। মপান্দা লৈখিবা ইন্দিয়নশিং বন্দে ভারত মিশনগী মখাদা হল্লক্নবা হোৎনবদা স্তেৎশিংগী মতেংবুসু মহাক্না শিংথাখি‍।
দোক্তরশিং, নর্সশিং অমসুং পেরামেদিকশিংনা চত্থোক চৎশিন তৌবদা অপনবা অমত্তা লৈহল্লোইদবনি অমসুং কোরোনা লান্থেংনরিবশিং ঙাকথোক্নবা অমদি খুদোংচাবশিং পীননবা ৱাফমসু কেবিনেৎ সেক্রেতরীনা মরুওইনা ফোঙদোকখি‍।
স্তেৎশিংগী চীফ সেক্রেতরীশিংনা মখোয় মখোয়গী স্তেৎশিংদা হৌজিক ওইরিবা ফীভমশিংগী মতাংদা পাউদমখি অমদি কোবিদতগী ঙাকথোকপা মথৌ তাবগী মথক্তা শেন থুমগী থৌরমশিংসু মওং মরিল নাইনা তপ্না তপ্না হেনগৎহনবা মথৌ তাবশিংসু ফোঙদোক্নখি‍।

Ministry of Home Affairs
Cabinet Secretary chairs a meeting with Chief Secretaries and Health Secretaries of all States and UTs to review their status of COVID-19 Management
10 MAY 2020 2:51PM by PIB Delhi
Cabinet Secretary, Shri Rajiv Gauba, chaired a meetingwith Chief Secretaries and Health Secretaries of all States and Union territoriesto review their status of COVID-19 Management through video conference, today.
At the outset, Cabinet Secretary noted that more than 350 Shramik special trains have been run by railways carrying 3.5 lakh migrant workers. He requested State governments to cooperate with railways in running of more Shramik special trains.He also noted the cooperation of States on return of Indians from abroad under Vande Bharat Mission.
Cabinet Secretary emphasised that movements of doctors, nurses and paramedics should be totally unhindered and all steps be taken to facilitate and protect Corona Warriors.
The StateChief Secretaries informed about the situation in their States and also said that while protection is required from COVID, the economic activities also need to be stepped up in a calibrated manner.