প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী আৰু ইটালীৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী জিউছেপ্পি কণ্টেৰ মাজত ফোনযোগে বাৰ্তালাপ
08 MAY 2020 8:44PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী আৰু ইটালীৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী জিউছেপ্পি কণ্টে আজি এক টেলিফোনিক বাৰ্তালাপত মিলিত হয়৷
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে ক’ভিড-১৯ মহামাৰীৰ বাবে ইটালীত প্রানহানি হোৱা লোকসকলৰ প্ৰতি সমবেদনা জ্ঞাপন কৰাৰ লগতে এই সংকটকালত ইটালীৰ জনসাধাৰণে যি সাহসিকতাৰ পৰিচয় দিছে তাৰ প্ৰশংসা কৰে৷
এই মহামাৰীৰ ফলত দুয়োখন দেশৰ লগতে সমগ্ৰ বিশ্বজুৰি স্বাস্থ্য আৰু আর্থিক ক্ষেত্রত দেখা দিয়া সংকট মোকাবিলা কৰাৰ ক্ষেত্ৰত বিভিন্ন পদক্ষেপেৰ বিষয়ে দুয়োগৰাকী নেতাই আলোচনা কৰে৷ দুয়োগৰাকী নেতাই এজনে আনজনৰ প্ৰতি সহমর্মিতা প্ৰকাশ কৰে৷ ভাৰতত আৱদ্ধ ইটালীৰ নাগৰিক আৰু ইটালীত আৱদ্ধ ভাৰতীয় নাগৰিকসকলৰ প্ৰতি আগবঢ়োৱাৰ সহায়ৰ বাবেও পৰস্পৰে প্ৰশংসা কৰে৷
প্ৰধানমন্ত্রী মোদীয়ে ইটালীৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীক ভাৰতে প্ৰয়োজনীয় ঔষধ আৰু অন্যান্য অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্রী প্ৰেৰণৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে৷
দুয়োখন দেশৰ মাজত দ্বিপাক্ষিক সম্পর্ক আৰু অধিক সুদৃঢ় কৰাৰ বাবে আলোচনা অব্যাহত ৰখাৰ বিষয়তো নেতা দুগৰাকীয়ে সহমত পোষণ কৰে৷
ইটালীৰ প্ৰধানমন্ত্রী কণ্টে প্ৰধানমন্ত্রী মোদীক জনোৱা আমন্ত্ৰণৰ কথা দোঁহাৰি সময় সুবিধা অনুসৰি ইটালীলৈ আহিবলৈ অনুৰোধ জনায়৷

Prime Minister's Office
Phone call between Prime Minister Shri Narendra Modi and H.E. Giuseppe Conte, Prime Minister of Italy
08 MAY 2020 8:44PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a phone call today with H.E. Giuseppe Conte, Prime Minister of Italy.
The Prime Minister conveyed his condolences for the loss of lives in Italy caused by the COVID-19 pandemic. He commended the fortitude shown by citizens of Italy during the crisis.
The two leaders discussed the measures required to address the health and economic impact of the pandemic in their own countries as well as at a global level. They expressed solidarity with each other and appreciated the mutual cooperation extended towards each other’s stranded nationals.
The Prime Minister assured Mr. Conte of India’s unstinted support to Italy in provision of essential medicines and other items.
The leaders agreed to continue active consultation and cooperation between India and Italy, to further strengthen bilateral relations.
The Prime Minister of Italy reiterated his invitation to the Prime Minister to visit Italy at a suitable time.