Ministry of Tourism
Ministry of Tourism organises 16th webinar titled ‘Goa-Crucible of Culture' under "Dekho Apna Desh" series
08 MAY 2020 3:39PM by PIB Delhi
Ministry of Tourism, Government of India’s DekhoApna Desh Webinar Series titled , “Goa- Crucible of Culture" on 7th May 2020 presented the ‘lesser known’ or ‘unknown’ travel experiences that India’s most popular tourist destination ‘Goa’ offers, thus bringing the participants face to face with the unknown beauty of a place which is waiting to be discovered in Goa.
Presented by Vivek Menezes, Writer, Photographer, Festival Curator, the webinar showcased the richness of Goa that extends back through centuries of profound cultural exchange and creativity which is beyond the famous beaches and nightlife.
The International Film Festival of India, Goa Arts,Literature Festival, Serendipity Arts Festival, local festivals, Music, food, architecture, and painting featured in the presentation.
Travel today is more than sightseeing; It’s all about new experiences and getting to know about the people and culture of every place one visits. Staying in a local home stay, learning a local art, cooking a meal, volunteer with a community are some activities that will remain in memories.
Summing up the webinar Rupinder Brar , Additional Director General stressed the importance of sustainable travel , more so the ‘Socio-cultural sustainability’ which aims at minimising the negative impact on the community and promoting positivity towards tourism and tourist.
The sessions of webinars are now available on the https://www.youtube.com/channel/UCbzIbBmMvtvH7d6Zo_ZEHDA/featured and also on Ministry of Tourism websites incredibleindia.org and tourism.gov. in
The next webinar titled 'Exploring River Nila' is scheduled on 9th May 2020 at 11.00 am. To register visit https://bit.ly/RiverNila

তুরিজম মন্ত্রালয়
তুরিজম মন্ত্রালয়না “দেখো অপনা দেশ”কী পরিংদা ‘গোৱা-ক্রুসিবল ওফ কলচর’ কৌবা ১৬শুবা ৱেবিনার হৌদোকখ্রে
08 MAY 2020 3:39PM by PIB Imphal
তুরিজম মন্ত্রালয়না “দেখো অপনা দেশ”পরিংদা মে ৭, ২০২০দা ভারতকী খ্বাইদগী য়াম্না পাম্নরবা লম কোয়বগী মফম ওইরিবা ‘গোৱা’না ময়াম্না খঙনদ্রিবা ফজরবা মফমশিং মায়োক্নহন্দুনা পুথোক্তুনা খঙহন্নবা ঙাইনদুনা লৈরিবা ‘গোৱা’গী ‘খঙবীবা ৱাৎলবা’ নত্ত্রগা ‘খঙবিদ্রবা’ মীমাংদা পুথোক্তুনা খঙউ-উরুনবা গোৱাদা ১৬ শুবা ৱেবিনার হৌদোকখ্রে।
অইবা, ফোতোগ্রাফর, ফেস্তিবেল ক্যুরেতর বিবেক মেনেজেসনা ৱেবিনারদা চহী চা কয়াগী লুরবা নাৎকী ওইবশিং পীথোক-পীশিন তৌনবা অমদি মমিং চৎলবা সমুদ্র মপানগী অমদি অহিংগী পুন্সিদগীসু হেন্না লাপ্পা খুৎশেমগী মপুং ফারবা ফজবশিং পুথোক্তুনা শিংথাখি।
পুথোক্তুনা উহল্লিবশিং অদুদা ইন্তর্নেস্নেল ফিল্ম ফেস্তিবেল ওফ ইন্দিয়া, গোৱা আর্তস, লিতরেচর ফেস্তিবেল, সেরেন্দিপিতী আর্তস ফেস্তিবেল, লোকেল ফেস্তিবেলশিং, ম্যুজিক, ফুদ, আর্কিতেকচর অমসুং পেন্তিং য়াওরি।
হৌজিক্কী মতমদা লম কোয়বনা মফমশিং য়েংবদগী হেন্নরে; মসি কনাগুম্বা মীওই অমনা অনৌ-অনৌবা খঙ-উদুনা য়ৌরুবা মফম খুদিংগী মীশিং অমদি নাৎকী মতাংদা খঙনীংবগীনি। মফমদুগী ওইবা য়ুমদা লৈবা, মফমদুগী কলা, চাকলেন থোংবা তম্বা, কাংলুপ অমগা লোয়ননা ইশানা অপাম্বা থবক খরা তৌবশিং অসি মতম চুপ্পগী ওইনা নীংশিংদুনা লৈহৌনীংঙাই ওই।
ৱেবিনার অদু লোইশিল্লদুনা এদিস্নেল দিরেক্তর জেনরেল রুপিন্দর ভতনা পু্ন্না মখা চত্থমিন্নগদবশিং, মরু ওইনা খুন্নাইদা ওন্ন-তৈনবা ঈথিলবু হন্থহনবদা পান্দম থমদুনা তুরিজম অমদি তুরিস্তশিংবু অফবা মওংদা শৌগত্তুনা ‘সোসিও-কলচরেল’গী মতাংদা ৱাফম থমখি।
ৱেবিনার অদুগী সেসনশিং অসি হৌজিক https://www.youtube.com/channel/UCbzIbBmMvtvH7d6Zo_ZEHDA/featured
অমসুং তুরিজম মন্ত্রালয়গী ৱেবসাইৎশিং incredibleindia.org অমসুং tourism.gov. inদা ফংবীগনি।
মথংগী ‘এক্সপ্লোরিং নীলা রিভর’ কৌবা ৱেবিনার অসি মে ৯, ২০২০গী অয়ুক্কী পুং ১১দা মতম লেপ্লে। রেজিস্তর তৌনবগীদমক https://bit.ly/RiverNila য়েংবীয়ু।