ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ন নেভীগী পর্সোনেল প্রোতেক্তিব ইক্যুইপমেন্ত (পি.পি.ই.) আই.এন.এম.এ.এস. (ইন্সতিত্যুৎ ওফ ন্যুক্লিয়র মেদিসিন এন্দ এলাইদ সাইন্সেস)না সর্তিফিকেসন পীখ্রে
07 MAY 2020 7:39PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন নেভীনা দিজাইন তৌবা অমসুং পুথোকপা পর্সোনেল প্রোতেক্তিব ইক্যুইপমেন্ত (পি.পি.ই.) অসি দিল্লীগী আই.এন.এম.এ.এস. (ইন্সতিত্যুৎ ওফ ন্যুক্লিয়র মেদিসিন এন্দ এলাইদ সাইন্সেস)না তেস্ত তৌখ্রে, মসি পি.পি.ই.বু তেস্ত তৌনবা অমসুং সর্তিফিকেসন পিনবগী থবক তৌরিবা দি.আর.দি.ও.গী. ওর্গনাইজেসননি অমসুং মসিয়াম্না পুথোক্নবা অমসুং ক্লিনিকেলগী ওইবা কোবিদকী ফিভমশিংদা শিজিন্ননবগী সর্তিফাই তৌখ্রে।
হৌজিক চত্থরিবা কোবিদ-১৯গী লাইচৎ অসিগী মনুং অসিদা পর্সোনেল প্রোতেক্তিব ইক্যুইপমেন্ত (পি.পি.ই.)গী অৱাৎপা লৈবা হায়বসি য়াম্না লুনা খন্নীংঙাই ওইবা ৱাফম্নি মরমদি মসিনা হেল্থকেয়র ৱার্কফোর্সকী সেক্যুরিতী অমসুং লিংজেলদা ওন্না তৈননা শোকহনবদা নত্তনা, মসিনা মখোয়গী য়াইফনা অমসুং মখোয়শিং অসি মতিক চানা লৈবদা খুদোংথিনীংঙাই ওই।
পি.পি.ই. অসি তেস্ত তৌবা মতমদা চেকশনবা ক্রাইতরিয়াশিং লৈবা মথৌ তাই অমসুং মসিগী বেঞ্চমার্ক অসি আই.সি.এম.আর. অমসুং এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.না থমবনি।
ইন্দিয়ন নেভীনা কোবিদকী মায়োক্তা লান্থেংননবা মরু ওইবা পাম্বৈ অসি ফংহন্নবগী শিংনবা অসিবু মায়োক য়াখি। ইনোবেসন সেল, ইন্সতিত্যুৎ ওফ নেভেল মেদিসিন, মুম্বাই অমসুং নেভেল দোকয়ার্দ মুমবাইনা শেম্বা তীম্না পি.পি.ই. অসিবু দিজাইন তৌনবা অমসুং পুথোক্নবা পুনশিন্নখি। পি.পি.ই. অসি তেস্ত তৌনবা অমসুং পি.পি.ই. অসিবু সর্তিফিকেসন পীনবা থবক তৌরিবা দি.আর.দি.ও.গী ওর্গনাইজেসন আই.এন.এম.এ.এস. (ইন্সতিত্যুৎ ওফ ন্যুক্লিয়র মেদিসিন এন্দ এলাইদ সাইন্সেস) দিল্লী না তেস্ত তৌখি।
পি.পি.ই. অসিনা সিনথেতিক ব্লদ পেনিত্রেসন রেজিসতেন্স তেস্ত প্রেসরগী চাংয়েং তৌবদা ৬/৬ মাইপাকখি। (জি.ও.আই.না আই.এস.ও. ১৬৬০৩ স্তেনদার্দকী মতুং ইন্না য়ামদ্রবদা ৩/৬ অমসুং মথক্কী থাক ওইদবা য়াদে) অমসুং মসি মরম অদুনা য়াম্না পুথোকপগীদমক্তা অমসুং ক্লিনিকেল ওইবা কোবিদকী ফিভমশিংদা শিজিন্ননবা সর্তিফাই তৌখ্রে।
পি.পি.ই.গী হেন্দোক থোইদোকপা মগুনদি মসি য়াম্না চম্বা, অনৌবা অমসুং অফবা মমল হোংবা দিজাইননি; মরম অদুনা মসি ইচম চম্বা ফিরোল পুথোকপা ফেসিলিতীশিংনা শেম্বা য়াই। পি.পি.ই. অসি অনৌবা মওংদা ফেব্রিক শিজিন্নবগীদমক্তা শিংথানীংঙাই ওই, মসিনা পি.পি.ই. অসি ‘স্বর হোনবদা নুংঙাইবা ’ অমসুং ফাওদুনা চংবা থিংবনা মরম ওইরগা শিজিন্নরিবশিংদা শিজিন্নবদা নুংঙাইহল্লি অমসুং খুদোংথিনীংঙাই ওইদে।
পি.পি.ই. অসিগী মমল অসি কমর্সিয়েল ওইনা ফংবশিং অদুদগী য়াম্না হন্থৈ।

Ministry of Defence
Indian Navy’s Personal Protective Equipment (PPE) clears certification by INMAS (Institute of Nuclear Medicine and Allied Sciences)
07 MAY 2020 7:39PM by PIB Delhi
Personal Protective Equipment (PPE) designed and produced by Indian Navyhas been tested by INMAS (Institute of Nuclear Medicine and Allied Sciences) Delhi, a DRDO organization tasked with the testing and certification of PPE and is certified to be mass produced and used in clinical COVID situations.
Shortage of Personal Protective Equipment (PPE) during the ongoing COVID-19 pandemic is of serious concern as it imperils the well-being and availability of the Healthcare Workforce, apart from adversely impacting their security and morale.
The PPE is required to meet stringent criteria on testing and the benchmarks of the same are setby the ICMR and the MoHFW.
The Indian Navy has risen to this challenge of making available this critical resource in the fight against COVID. A team formed by the Innovation Cell, Institute of Naval Medicine, Mumbai and the Naval Dockyard Mumbai collaborated to design and produce PPE. The PPE has been tested by INMAS (Institute of Nuclear Medicine and Allied Sciences) Delhi, a DRDO organization tasked with the testing and certification of PPE.
The PPE passed with 6/6 Synthetic blood penetration resistance test pressure. (GoI mandates minimum 3/6 and above level as per ISO 16603 standard) and is thus certified to be mass produced and used in clinical COVID situations.
The outstanding features of the PPE are its simple, innovative and cost-effective design; thus it can be made by basic gown manufacturing facilities. The PPE is noteworthy for the innovative choice of fabric used, which gives the PPE its 'breathability' and penetration resistance rendering it both comfortable and safe for the user.
The cost for this PPE is significantly lower than those commercially available.