Ministry of Civil Aviation
452 flights operated under Lifeline Udan during Covid-19 lockdown period
05 MAY 2020 7:12PM by PIB Delhi
452 flights have been operated under Lifeline Udan by Air India, Alliance Air, IAF and private carriers. 272 of these flights have been operated by Air India and Alliance Air. Cargo transported till date is around 824.44 tons. Aerial distance covered by Lifeline Udan flights till date is over 4,41,564 km. ‘Lifeline Udan’ flights are being operated by MoCA to transport essential medical cargo to remote parts of the country to support India’s war against COVID-19.
Helicopter services including Pawan Hans Ltd have been operating in J&K, Ladakh, Islands and North East region transporting critical medical cargo and patients. Pawan Hans till 4 May 2020 have carried 2.27 tons of cargo covering a distance of 7,729 kms.
Special focus has been on the North East Region, island territories and the hill states.
Air India and IAF collaborated primarily for J&K, Ladakh, North-East and other island regions.
Domestic Cargo Operators SpiceJet, Blue Dart, Indigo and Vistara are operating cargo flights on a commercial basis. Spicejet operated 796 cargo flights during 24 March to 4 May 2020 covering a distance of 13,61,141 km and carrying 5,817 tons of cargo. Out of these, 290 were international cargo flights. Blue Dart operated 266 cargo flights covering a distance of 2, 94, 928 km and carrying 4,522 tons of cargo during 25 March to 4 May 2020. Out of these, 13 were international cargo flights. Indigo has operated 90 cargo flights during 3 April to 4 May 2020 covering a distance of 1, 50, 803 km and carrying around 444 tons of cargo and including 34 international flights. This also includes medical supplies carried free of cost for the government. Vistara has operated 22 cargo flights during 19 April to 4 May 2020 covering a distance of 30,614 km and carrying around 144 tons of cargo.
A cargo air-bridge was established with East Asia for transportation of pharmaceuticals, medical equipment and Covid-19 relief material. The quantity of medical cargo brought in by Air India is 956 tons.
In addition to the above, Blue Dart has uplifted medical supplies of around 114 tons from Guangzhou and Shanghai and 24 tons from Hong Kong, starting 14 April upto 4 May 2020. Spicejet has also uplifted 204 tons of medical supplies from Shanghai and Guangzhou upto 4 May 2020 and 16 tons medical supplies from Hong Kong and Singapore upto 4 May 2020.

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ লোকদাউন মতম মনুংদা লাইফলাইন উরানগী মখাদা ফ্লাইৎ ৪৫২ ওপরেৎ তৌরি
05 MAY 2020 7:12PM by PIB Imphal
লাইফলাইন উরানগী মখাদা এয়র ইন্দিয়া, এলাইন্স এয়র, আই.এ.এফ. অমসুং প্রাইভেৎ কেরীয়রশিংনা ফ্লাইৎ ৪৫২ ওপরেৎ তৌরি। মসিগী মনুংদা ফ্লাইৎ ২৭২দি এয়র ইন্দিয়া অমসুং এলাইন্স এয়রনা ওপরেৎ তৌরি। ঙসি ফাওবদা ত্রান্সপোর্ত তৌখিবা কার্গো অসি চাওরাক্না তন ৮২৪.৪৪নি। ঙসি ফাওবদা লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিংনা পাইখিবা এরিয়েল অরাপ্পা অসি কিলোমীতর ৪,৪১,৫৬৪নি। কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা ভারতকী লান্দা তেঙবাংনবা লৈবাক্কী মনুং হুঞ্জিনবা শরুকশিংদা মরুওইবা মেদিকেল কার্গো ত্রান্সপোর্ত তৌনবা লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিং ওপরেৎ তৌরি।
মরুওইবা মেদিকেল কার্গো অমসুং অনাবশিং ত্রান্সপোর্ত তৌনবগীদমক পৱন হন্স লিমিতেদ য়াওনা হেলিকোপ্তর সর্বিসশিংনা জম্মু অমসুং কাশ্মীর, লাদাখ, অৱাং-নোংপোক অমসুং অতোপ্পা ইথৎ লমদমশিংদা ওপরেৎ তৌরি। ২০২০গী মে ৪ ফাওবদা পৱন হন্সনা কার্গো তন ২.২৭ পুদুনা কিলোমীতর ৭,৭২৯গী অরাপ্পা পাইখ্রে।
অৱাং-নোংপোক লমদম, ইথৎ লমদশিং অমসুং চিংগী রাজ্যশিংদা অখন্নবা মীৎয়েং থম্লি।
এয়র ইন্দিয়া অমসুং আই.এ.এফ.না জম্মু অমসুং কাশ্মীর, লাদাখ, অৱাং-নোংপোক অমসুং অতোপ্পা ইথৎ লমদমশিংদা মাংজিল থানা পুন্না থবক তৌমিন্নরি।
দোমেস্তিক কার্গো ওপরেতরশিং স্পাইসজেৎ, ব্লু দার্ত, ইন্দিগো অমসুং ভিস্তারানা কম্মর্সিয়েল বেসিসতা কার্গো ফ্লাইতশিং ওপরেৎ তৌরি। স্পাইসজেৎনা ২০২০গী মার্চ ২৪দগী মে ৪ ফাওবদা কার্গো ফ্লাইত ৭৯৬ ওপরেৎ তৌবগা লোয়ননা কার্গো তন ৫,৮১৭ পুদুনা কিলোমীতর ১৩,৬১,১৪১গী অরাপ্পা কোবর তৌখি। মসিগী মনুংদা ২৯০দি ইন্তরনেস্নেল কার্গো ফ্লাইতশিংনি। ব্লু দার্তনা দোমেস্তিক কার্গো ফ্লাইত ২৬৬ ওপরেৎ তৌবগা লোয়ননা ২০২০গী মার্চ ২৫দগী মে ৪ ফাওবগী মনুংদা কার্গো তন ৪,৫২২ পুদুনা কিলোমীতর ২,৯৪,৯২৮গী অরাপ্পা কোবর তৌখি। মসিগী মনুংদা ১৩দি ইন্তরনেস্নেল কার্গো ফ্লাইৎশিংনি। ইন্দিগোনা ২০২০গী এপ্রিল ৩দগী মে ৪ ফাওবগী মনুংদা কার্গো ফ্লাইত ৯০ ওপরেৎ তৌদুনা কার্গো তন ৪৪৪ পুদুনা কিলোমীতর ১,৫০,৮০৩গী অরাপ্পা কোবর তৌখি অমদি ইন্তরনেস্নেল ফ্লাইৎ ৩৩ য়াওরি। ভিস্তারানা ২০২০গী এপ্রিল ১৯দগী মে ৪ ফাওবদা কার্গো ফ্লাইত ২২ ওপরেৎ তৌদুনা কার্গো তন ১৪৪ পুদুনা কিলোমীতর ৩০,৬১৪গী অরাপ্পা কোবর তৌখি।
ফার্মাতিকেল, মেদিকেল ইক্বিপমেন্ত অমসুং কোবিদ-১৯ রিলিফ মেতরিয়েল ত্রান্সপোর্ত তৌনবগীদমক ইস্ত এসিয়াগা লোয়ননা কার্গো এয়র-ব্রিজ অমা হৌদোকখি। এয়র ইন্দিয়ানা পুরখিবা মেদিকেল কার্গোগী চাং অসি তন ৯৫৬নি।
মথক্কী অসিগী মথক্তা, ব্লু দার্তনা ২০২০গী এপ্রিল ১৪দগী হৌরগা মে ৪ ফাওবদা গুৱাংঝৌ অমসুং সাংহাইদগী মেদিকেল সপ্লাই তন ১১৪ অমদি হোং কোংদগী তন ২৪ পুরকখ্রে। স্পাইসজেৎনসু ২০২০গী মে ৪ ফাওবদা শাংহাই অমসুং গুৱাংঝৌদগী মেদিকেল সপ্লাই তন ২০৪ পুরকখ্রে অমদি ২০২০গী মে ৪ ফাওবদা হোং কোং অমসুং সিঙ্গাপুরদগী মেদিকেল সপ্লাই তন ১৬ পুরকখি।