Prime Minister's Office
Prime Minister participates at the online Summit of NAM Contact Group
04 MAY 2020 9:57PM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi participated in the online Summit of Non Aligned Movement (NAM) Contact Group held on the evening of May 4, 2020 to discuss response to the ongoing COVID-19 pandemic crisis.
The online NAM Contact Group Summit on the theme of "United against COVID-19”. was hosted by the current Chairman of NAM, President of Republic of Azerbaijan HE Ilham Aliyev. The objective of the Summit was to promote international solidarity in the fight against the COVID-19 pandemic and to mobilise efforts of States and international organisations to address the pandemic. The event also commemorated the International Day of Multilateralism and Diplomacy for Peace.
PM Modi’s participation underlined India’s longstanding commitment to the principles and values of NAM as one of its leading founding-member. In his intervention, Prime Minister emphasized the importance of a coordinated, inclusive and equitable response by the world to this crisis, outlining the steps India had taken domestically and internationally, while reaffirming India’s readiness to offer assistance in solidarity with the Movement, to the extent possible. PM also emphasized the importance of a continued effort by the world against other viruses, in particular terrorism and fake news.
PM Modi was joined by over 30 other Heads of State and Government and other leaders, including from member States in Asia, Africa, Latin America and the Caribbean, and Europe. The Summit was also addressed by the President of the UN General Assembly Prof Tijjani Muhammed Bande, UN Secretary General Mr. Antonio Guterres, African Union Chairperson Musa Faki Mahamat, EU High Representative, Josep Borrell, as well as Director General of the World Health Organization Dr. Tedros Ghebreyesus.
Overall, NAM Leaders assessed the impact of COVID-19, identified needs and requirements for possible remedies and urged action-oriented follow-up measures. Following the Summit, leaders adopted a Declaration underlining the importance of international solidarity in the fight against COVID-19. Leaders also announced the creation of a ‘Task Force’ to identify needs and requirements of member States through the establishment of a common database reflecting their basic medical, social and humanitarian needs in the fight against COVID-19.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
নাম কন্তেক গ্রুপকী ওনলাইন সমিৎতা প্রধান মন্ত্রী শরুক য়াখ্রে
04 MAY 2020 9:57PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ লাইচৎকী অৱাবা থেংননবা ৱা খন্ননবা ২০২০, মে ৪গী নুমিদাংদা পাংথোকখিবা নন এলাইন মুবমেন্ত (নাম) কন্তেক গ্রুপকী ওনলাইন সমিৎতা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী শরুক য়াখ্রে ।
নামগী হৌজিক চেয়রমেন ওইরিবা , অজরবাইজানগী প্রসিদেন্ত ইলহাম অলিয়েবনা য়ুম্বু ওইদুনা পাংথোকখিবা ওনলাইন
নাম কন্তেক গ্রুপ সমিৎকী পান্দমদি “কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা পুনশিনবা”নি । মীফম অসিগী পান্দমদি কোবিদ-১৯ লাইচৎ থেংননবা মালেমগী লৈবাকশিং অমত্তা ওইবা হেনগৎহনবা অমসুং লাইচৎ অসি লাকশিন্নবা লৈবাকশিং অমসুং মালেমগী লুপশিংগী থবকশিং শিন্দোক-শিঞ্জিন তৌবনি । মীফম অসিদা ইন্তর্নেসনেল দে ওফ মল্তিলেতেরেলিজম এন্দ দিপ্লোমেসী ফোর পিসকী থৌরমসু পাংথোকখি ।
লুপ অসি শেমগৎপদা মাংজিল থাবা লৈবাক অমা ওইনা নামগী অচুম্বা ৱাখল্লোনশিং অমসুং মগুনশিংদা ভারতনা মতম কয়াগী মমাংদগী থাজদুনা লাকখিবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা মীফম শরুক য়াখিবা অসিনা মশক থোকহল্লে । প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী ৱারোলদা মালেমগী অৱাবা অসিদা মতেং পাংনবা, পুম্নমক কোনশিনবা অমসুং মরম চাবা থবক পায়খৎপগী মরুওইবা থমখি । ভারতনা লৈবাক মনুংদা অমসুং মালেমগী ওইনা পায়খৎলিবা থবকশিং, ইহৌ অসিদা শৌগৎপা উৎতুনা পাংবা য়াবা মতেং পাংনবা ভারতনা থৌরাং তৌরিবা অদু অমুক হন্না প্রধান মন্ত্রীনা নিংশিংখি । তেরোরিজম অমসুং শেমজিনবা পাউশিংগী মহিকশিংদগী ঙাকথোক্নবা মালেম্না মখা তানা হোৎনবগী মরুওইবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা তকশিনখি ।
মীফম অদুদা প্রধান মন্ত্রীগা লোয়ননা এসিয়া, অফ্রিকা, লেতিন অমেরিকা অমসুং কেরিব্বিয়নগী মেম্বর লৈবাকশিং অমসুং য়ুরোপকী লৈবাক অমসুং সরকারগী মকোক ৩০ হেন্না শরুক য়াখি । মীফম অদুদা য়ু এন জেনেরেল এশেমব্লিগী প্রসিদেন্ত প্রোফেসার তিজজানি মুহমদ বান্দে, য়ু এনগী সেক্রেতরি জেনেরেল এন্তোনিও গুতেরেস, অফ্রিকান য়ুনিয়নগী চেয়রপর্সন মুসা ফাকি মহামত, ই য়ু হাই রিপ্রসেন্তেতিব জোসেপ বোরেল অমসুং ৱার্ল্দ হেল্থ ওর্গনাইজেসনগী দাইরেক্তর জেনেরেল দোক্তর তেদ্রোস গেব্রেয়েসুস ৱা ঙাংখি ।
পুম্নমক্কী মথক্ত, নামগী লুচিংবশিংনা কোবি-১৯না পীরিবা চৈথেং নৈনখি, লায়েংনবা দরকার ওইবশিং মশক খঙদোকখি অমসুং মখা তাবা থবকশিং পাংথোক্নবা তকশিনখি । মীফম মতুংদা, কোবিদ-১৯ থেংননবা মালেম অমতা ওইনা পুনশিনবগী মরুওইবা খঙদুনা লুচিংবশিংনা দিক্লারেসন অমা চৎনবা হৌখি । কোবিদ-১৯ থেংননবা লৈবাকশিংগী লৈফম থোকপা মেদিকেল, খু্ন্নাই অমসুং মীওইবগী দরকার ওইবশিং মশক খঙবা ঙম্বা মান্নবা দেতাবেজ শেমগৎতুনা মেম্বর লৈবাকশিংগী দরকার ওইবশিং থিদোক্নবা ‘তাক্স ফোর্স’ অমা শেম্বা হায়না লুচিংবশিংনা লাউথোকখি ।