য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
২০২০গী মে ৪দগী হৌরগা চয়োল অনিগী লোকদাউন মনুংদা ওরেঞ্জ জোন্দা মী অমসুং গারীশিংগী চত্থোক-চৎশিন তৌবগা মরী লৈননা শেংদোকপা
02 MAY 2020 3:20PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯গী ফিভম লাকশিন্নবা লোকদাউনগী খোঙথাংশিং য়েংশিল্লবা মতুং য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়না ঙরাং লোকদাউনগী মতম ২০২০গী মে ৪দগী হৌরগা চয়োল অনি ফাওবা শাংদোক্নবা ওর্দর অমা ইসু তৌখ্রে।
ওরেঞ্জ জোনশিংদা মী অমসুং গারীশিং চত্থোক-চৎশিন তৌবগী মতাংদা চমম্নবা কোকহন্নবগীদমক (চানবীদুনা https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1620095দা পীরিবা ওরেঞ্জ জোনশিংদা অয়াবা পীরিবা এক্তিবিতীশিং মরী লৈনবা পেরাগ্রাফ রিফর তৌবীয়ু) মখাগী শেংদোকপা অসি ইসু তৌরে:
ওরেঞ্জ জোনশিংদা লৈবাক পুম্বদা অথিংবা থম্লিবা এক্তিবিতীশিংগী মথক্তা ইন্তর-দিস্ত্রিক্ত অমসুং ইনত্রা-দিস্ত্রিক্ত বসশিং চেনবদা মখা তানা অথিংবা লৈখিগনি।
অথিংবা থম্লিবা অসিগা লোয়ননা অতোপ্পা এক্তিবিতী অনি অয়াবা পীরি:
• তেক্সিশিং অমসুং কেব এগ্রিগেতরশিং দ্রাইবর অমা অমসুং পেসেঞ্জর অনি খক্তগা লোয়ননা অয়াবা পীরি।
• অয়াবা পীরবা এক্তিবিতীশিং খক্তগীমক মী অমসুং গারীশিংনা ইন্তর-দিস্ত্রিক্ত চত্থোক-চৎশিন তৌবদা অয়াবা পীরি, মখোং মরি পানবা গারীশিংদা দ্রাইবরগী মথক্তা য়াম্লবদা পেসেঞ্জর অনি।
ওরেঞ্জ জোনশিংদা অতোপ্পা এক্তিবিতীশিং পুম্নমক অথিংবা অমত্তা লৈতনা অয়াবা পীরে।
অদুম ওইনমক, রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংনা মখোয়গী এসেসমেন্ত অমসুং প্রায়োরিতীদা য়ুমফম ওইরগা এক্তিবিতীশিং মশিং য়ামদনা অয়াবা পীনবা খনবা য়াই।

Ministry of Home Affairs
Clarification regarding Movement of Persons and Vehicles in Orange Zones, during Two Weeks Lockdown with effect from May 4, 2020
02 MAY 2020 3:20PM by PIB Delhi
After a comprehensive review of the Lockdown measures to contain the COVID-19 situation in the country, Union Ministry of Home Affairs (MHA), issued an Order yesterday, to further extend the Lockdown for a further period of two weeks w.e.f. May 4, 2020.
In order to remove confusion regarding movement of persons and vehicles in orange zones (please refer the concerned paragraph on permitted activities in Orange Zones given in https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1620095), this clarification has been issued, as below:
In the Orange Zones, in addition to the activities prohibited throughout the country, inter-district and intra-district plying of buses remains prohibited.
Two other activities have been allowed with restrictions:
• Taxis and cab aggregators are permitted, with one driver and two passengers only.
• Inter-district movement of individuals and vehicles is allowed, only for permitted activities, with maximum two passengers, besides the driver, in four wheeler vehicles.
All other activities are allowed in the Orange Zones, without any restrictions.
However, States/UTs based on their assessment and priorities, may choose to permit a lesser number of activities.