আর্থ সাইন্স মন্ত্রালয়
ভারতপুম্বগী অইং-অশাগী শম্লপ্পা ৱারোল অমদি ফোর্কাস্ত
29 APR 2020 5:45PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন মেতিওরোলোজিকেল বিভাগকী নেস্নেল ৱেদর ফোরকাস্তিং সেন্তরনা ভারতপুম্বগী মথংগী নুমিৎ মঙানিফাওবগী ওইনা ভারতপুম্বগী ওইবা অইং-অশাগী ফোংখিবা শম্লপ্পা ৱারোল অমদি ফোরকাস্ত মখাদা অসুম্না পীরিঃ
♦ মথংগী পুং ২৪দা খা-অন্দমানগী সমুদ্র অমদি য়ুমথংনবশিংদা অনেম্বা শাফুগী ওইবা মফম শেম্বা য়াই হায়না পীরি। মসিগী মতুং তারকপা পুং ২৪দা হেন্না ময়েক শেংবা অমসুং ময়োন্দা চিংশিনবা অমদি মসিগী মতুংদা মখা তানা চিংশিল্লবা য়ারি। মেগী ১বা-৩শুবা ফাওবগী মতমদা অৱাং-অৱাং নোংচুপলোমদা চৎপা য়ারি অমদি মতুং তারকপদা ম্যান্মার-বঙ্গলাদেশকী সমুদ্র মপানলোমদা অৱাং-অৱাং নোংচুপ লোমদা চংশিনবগী চাউনা ওইথোকপা লৈ। মসিগী শাফুসিদা শিৎলিবা নোং-নুশিৎকী খোংজেল অসি খা-অন্দমান সমুদ্র, নিকোবর ঈথৎশিং অমসুং খা-নোংপোকথংবা বে ওফ বেঙ্গলগা তাইনবশিংদা মেগী ১দা পুংদা কি.মি. ৪০-৫০দগী পুংদা কি.মি. ৬০ ফাওবা খঙহৌদনা শিৎচিনবা য়ারি; নুংশিৎকী খোংজেল অসি পুংদা কি.মি. ৪৫-৫৫দগীনা পুংদা কি.মি. ৬৫ ফাওবা চপ মান্নবা মফমদা মে ২দা শিৎচিনগনি অমসুং নুংশিৎকী খোংজেল অসি মে ৩দা বেঙ্গলগী খা-নোংপোক থংবা বে ওফ বেঙ্গল অমদি খা-অন্দমান সমুদ্রগা তাইনবদা পুংদা কি.মি. ৫০-৬০দগী পুংদা কি.মি. ৭০ ফাওবা শিৎকনি।
মে ২দা নিকোবর ঈথৎকী মফম খরদা নোং কন্না চুরবা য়ারি অমসুং চপ মান্নবা মফমসিদা মে ১ অমসুং ৩দা তোখাইবা মফমশিংদা অকনবা নোং চুরবা য়ারি।
♦ পেনিন্সুলা ওইবা ভারত্তা মফম/নুংশিৎকী শাফুনা নীংথিজনা পাক-শন্না কেরলা অমসুং মাহীদা মথংগী নুমিৎ ২দা, মহারাস্ত্রা, গোৱা অমদি মনুং থংবা কর্নাতকাদা মরু ওইনা এপ্রীল ২৯দগী মে ১ ফাওবা খাক লাওবা নোংনা চাইনা চুরবা য়াই।
মসিদা মতমসিদা মফমশিংদা তোখাইনা খাক-লাওবা নোং, নুংশিৎ শিৎপা (পুংদা কি.মি.৩০-৪০) থোক্লবা য়ারি।
♦ নকশিল্লক্লিবা নোংচুপ্লোমগী অপনবনা নোংচুপ থংবা হিমালয়গী মফম, পঞ্জাব অমসুং হরিয়ানা, চন্দীগর অমসুং দিল্লীদা হয়েংদগী এপ্রীল ৩০ দগী মে ১ ফাওবদা খ্বাইদগী য়াঙনা তোখায়বা মওংদা চাইনা খাক-লাওবা নোং চুরবা য়াই।
(অকুপ্পা ৱারোলগীদমক মসিদা ক্লিক তৌবীয়ু)

Ministry of Earth Sciences
All India Weather Summary and Forecast
29 APR 2020 5:45PM by PIB Delhi
The National Weather Forecasting Centre of the India Meteorological Department, has come out with its Summary and Forecast for All India weather over the next five days as follows:
♦ A Low Pressure area is very likely to form over south Andaman Sea and neighbourhoodduring next 48 hours. It is very likely tobecome more marked and concentrate into a depression during subsequent 48 hours and likely to intensify further thereafter. It is verylikely to move north-northwestwards during 01st – 03rd May and subsequently north-northeastwards towards Myanmar – Bangladeshcoasts. Under its influence, Squally winds, speed reaching 40-50 kmph gusting to 60 kmph on 01st May over south Andaman Sea, NicobarIslands and adjoining southeast Bay of Bengal; wind speed reaching 45-55 kmph gusting to 65 kmph over the same regions on 02nd May
and wind speed reaching 50-60 kmph gusting to 70 kmph over southeast Bay of Bengal andadjoining south Andaman Sea on 03rd May.
Heavy to very heavy rainfall at a few places are also likely over Nicobar Islands on 02nd May and
heavy rain at isolated places on 01st &03rd May over the same region.
♦ Under the influence of trough/Wind Discontinuity across Peninsular India, scattered to fairly widespread rain/thundershowers are likelyover Kerala &Mahe during next 2 days, over Maharashtra, Goa and north Interior Karnataka mainly during 29th April to 01st May.
Isolated thunderstorms, lightning, gusty winds (30-40 kmph) are also likely over these regions during this period.
♦ An approaching Western Disturbance is likely to cause isolated to scattered rain/thundershowers over Western Himalayan Region,Punjab and Haryana, Chandigarh & Delhi from tomorrow with peak activity around 30th April-01st May.
(For details, kindly refer to the link here).