Ministry of Mines
Mineral Production during February 2020 (Provisional)
29 APR 2020 2:50PM by PIB Delhi
The index of mineral production of mining and quarrying sector for the month of February, 2020 (Base: 2011-12=100) at 123.7, was 10.0% higher as compared to the level in the month of February, 2019. The cumulative growth for the period April- February, 2019-20 over the corresponding period of previous year has been (+) 1.9 percent. Mining & Mineral Statistics Division of Indian Bureau of Mines functions as the nodal agency for statistics on mineral sector and releases this information.
Production level of important minerals in February, 2020 were: Coal 780 lakh tonnes, Lignite 47 lakh tonnes, Natural gas (utilized) 2257 million cu. m., Petroleum (crude) 24 lakh tonnes, Bauxite 2190 thousand tonnes, Chromite 395 thousand tonnes, Copper conc. 5 thousand tonnes, Gold 162 kg, Iron ore 239 lakh tonnes, Lead conc. 32 thousand tonnes, Manganese ore 276 thousand tonnes, Zinc conc. 142 thousand tonnes, Apatite & Phosphorite 136 thousand tonnes, Limestone 327 lakh tonnes, Magnesite 11 thousand tonnes and Diamond 2720 carat.
The production of important minerals showing positive growth during February, 2020 over February, 2019 include: ‘Zinc conc.’ (33.2%), ‘Iron ore’ (31.3%), ‘Chromite’ (18.2%), ‘Lead conc.’ (14.2%), ‘Coal’ (11.7%), ‘Limestone’ (4.5%), ‘Manganese ore’ (3.3%), ‘Lignite’ (2.6%) and ‘Bauxite’ (1.3%). The production of other important minerals showing negative growth is: ‘Copper conc.’ [(-) 60.7%], ‘Gold’ [(-) 29.6%], ‘Natural gas (utilized)’ [(-) 9.6%], ‘Petroleum (crude)’ [(-) 6.4%] and ‘Phosphorite’ [(-) 1.8%].

মাইন্স মন্ত্রালয়
ফেব্রুৱারী ২০২০গী মনুংদা মিনরেল পুথোকপা (প্রোবিজনেল)
29 APR 2020 2:50PM by PIB Imphal
মাইনিং অমসুং স্ক্ব্যারিং সেক্তরগী ফেব্রুৱারী ২০২০গী (বেজঃ ২০১১-১২=১০০) মিনরেল পুথোকপগী ইন্দেক্স অসি ফেব্রুৱারী ২০১৯দা ওইখিবা অদুগা চাংদম্নবদা ১০.০% হেন্দুনা ১২৩.৭ ওইরে। এপ্রিল-ফেব্রুৱারী ২০১৯-২০গী অপুনবা গ্রোথ অসি মমাংগী চহীগী মতমগা য়েংনবদা (+) ১.৯ ওইখি। ইন্দিয়ন ব্যুরো ওফ মাইন্সকী মাইনিং অমসুং মিনরেল স্তেতিস্তিক্স দিবিজন্না মিনরেল সেক্তরগী স্তেতিস্তিক্স খোমজিনবগী নোদেল এজেন্সী ওই অমসুং ৱারোলশিং অসি মখোইনা ফোংই।
ফেব্রুৱারী ২০২০দা ওইখিবা মরু ওইবা মিনরেলশিং পুথোকপগী চাং: কোইলা তন লাখ ৭৮০, লিগ্নাইত তন লাখ ৪৭, মহৌশাগী গ্যাস (য়ুতিলাইজ তৌরবা) ক্যুবিক মীতর মিলিয়ন ২২৫৭, পেত্রোলিয়ম (ক্রুদ) তন লাখ ২৪, বোক্সাইতৎ তন লিশিং ২১৯০, ক্রোমাইৎ তন লিশিং ৩৯৫, কোপ্পর কন্সেন্ত্রেতেদ তন লিশিং ৫, সনা কীলোগ্রাম ১৬২, আইরন ওর তন লাখ ২৩৯, লীদ কন্সেন্ত্রেতেদ তন লিশিং ৩২, মেঙ্গানিজ ওর তন লিশিং ২৭৬, জিঙ্ক কন্সেন্ত্রেতেদ তন লিশিং ১৪২, এপাতাইৎ অমসুং ফোস্ফোরাইৎ তন লিশিং ১৩৬, লাইমস্তোন তন লাখ ৩২৭, মেগ্নিসাইৎ তন লিশিং ১১ অমসুং দাইমন্দ করাত ২৭২০।
ফেব্রুৱারী ২০১৯গা চাংদম্নবদা ফেব্রুৱারী ২০২০দা পুথোকপা পোজিতিব গ্রোথ লৈবা মরু ওইবা মিনরেলশিং অসিদা ‘জিঙ্ক কন্সেন্ত্রেতেদ’ (৩৩.২%), ‘আইরন ওর’ (৩১.৩%), ‘ক্রোমাইৎ’ (১৮.২%), ‘লীদ কন্সেন্ত্রেতেদ’ (১৪.২%), ‘কোইলা’ (১১.৭%), ‘লাইমস্তোন’ (৪.৫%), ‘মেঙ্গানিজ ওর’ (৩.৩%), ‘লিগ্নাইৎ’ (২.৬%) অমসুং ‘বোক্সাইৎ’ (১.৩%) য়াওই। পুত্থোকপদা নেগেতিব গ্রোথ লৈবা অতোপ্পা মিনরেলশিংদি ‘কোপ্পর কন্সেন্ত্রেতেদ’ [(-) ৬০.৭%], ‘সনা’ [(-) ২৯.৬%], ‘মহৌশাগী গ্যাস (য়ুতিলাইজদ)’ [(-) ৯.৬%], ‘পেত্রোলিয়ম (ক্রুদ)’ [(-) ৬.৪%] অমসুং ‘ফোস্ফোরাইৎ’ [(-) ১.৮%]নি।