সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
লাইফলাইন উরানগী মখাদা এয়র ইন্দিয়া, এলাইন্স এয়র, আই.এ.এফ. অমসুং প্রাইবেৎ কেরীয়রশিংনা ফ্লাইৎ ৩৯২ ওপরেৎ তৌরি
27 APR 2020 7:23PM by PIB Imphal
লাইফলাইন উরানগী মখাদা এয়র ইন্দিয়া, এলাইন্স এয়র, আই.এ.এফ. অমসুং প্রাইবেৎ কেরীয়রশিংনা ফ্লাইৎ ৩৯২ ওপরেৎ তৌরি। মসিগী মনুংদা ফ্লাইৎ ২২৯দি এয়র ইন্দিয়া অমসুং এলাইন্স এয়রনা ওপরেৎ তৌরি। ঙসি ফাওবদা ত্রান্সপোর্ত তৌখিবা কার্গো অসি চাউরাক্না তন ৭৩৬.০০নি। ঙসি ফাওবদা লাইফলাইন উরান্না পাইখিবা এরিয়েল অরাপ্পা অসি কিলোমীতর ৩,৮৯,১০০ হেল্লে। কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা ভারতকী লান্দা তেঙবাংনবা লৈবাক্কী মনুং হুঞ্জিনবা শরুকশিংদা মরুওইবা মেদিকেল কার্গো ত্রান্সপোর্ত তৌনবা সিবিল এভিয়েসন মন্ত্রালয়না লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিং ওপরেৎ তৌরি।
লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিংগী দেত-ৱাইজ ব্রেকঅপ মখাদা লৈরে:
সি. নং.
তাং
এয়র ইন্দিয়া
এলাইন্স
আই.এ.এফ.
ইন্দিগো
স্পাইসজেৎ
অপুনবা মশিং
১
২৬.৩.২০২০
২
-
-
-
২
৪
২
২৭.৩.২০২০
৪
৯
১
-
-
১৪
৩
২৮.৩.২০২০
৪
৮
-
৬
-
১৮
৪
২৯.৩.২০২০
৪
৯
৬
-
-
১৯
৫
৩০.৩.২০২০
৪
-
৩
-
-
৭
৬
৩১.৩.২০২০
৯
২
১
-
-
১২
৭
০১.৪.২০২০
৩
৩
৪
-
-
১০
৮
০২.৪.২০২০
৪
৫
৩
-
-
১২
৯
০৩.৪.২০২০
৮
-
২
-
-
১০
১০
০৪.৪.২০২০
৪
৩
২
-
-
৯
১১
০৫.৪.২০২০
-
-
১৬
-
-
১৬
১২
০৬.৪.২০২০
৩
৪
১৩
-
-
২০
১৩
০৭.৪.২০২০
৪
২
৩
-
-
৯
১৪
০৮.৪.২০২০
৩
-
৩
-
-
৬
১৫
০৯.৪.২০২০
৪
৮
১
-
-
১৩
১৬
১০.৪.২০২০
২
৪
২
-
-
৮
১৭
১১.৪.২০২০
৫
৪
১৮
-
-
২৭
১৮
১২.৪.২০২০
২
২
-
-
-
৪
১৯
১৩.৪.২০২০
৩
৩
৩
-
-
৯
২০
১৪.৪.২০২০
৪
৫
৪
-
-
১৩
২১
১৫.৪.২০২০
২
৫
-
-
-
৭
২২
১৬.৪.২০২০
৯
-
৬
-
-
১৫
২৩
১৭.৪.২০২০
৪
৮
-
-
-
১২
২৪
১৮.৪.২০২০
৫
-
৯
-
-
১৪
২৫
১৯.৪.২০২০
৪
-
৯
-
-
১৩
২৬
২০.৪.২০২০
৮
৪
৩
-
-
১৫
২৭
২১.৪.২০২০
৪
-
১০
-
-
১৪
২৮
২২.৪.২০২০
৪
-
৫
-
-
৯
২৯
২৩.৪.২০২০
২
-
৬
-
-
৮
৩০
২৪.৪.২০২০
৫
৪
১২
-
-
২১
৩১
২৫.৪.২০২০
৬
২
৭
-
-
১৫
৩২
২৬.৪.২০২০
৬
-
৩
-
-
৯
অপুনবা
১৩৫
৯৪
১৫৫
৬
২
৩৯২
দোমেস্তিক লাইফলাইন উরান কার্গোদা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা রিএজেন্তশিং, এঞ্জাইমশিং, মেদিকেল ইক্বুইপমেন্ত, তেস্তিং কিৎস অমসুং পি.পি.ই., মাস্ক, গ্লোব অমদি ঐচ.এল.এল.গী অতোপ্পা পোৎলমশিং অমদি রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী সরকারশিংনা হায়জরকপা কার্গো অমসুং পোস্তেল পেকেৎ অসিনচিংবশিং য়াওরি। অৱাং-নোংপোক লমদম, ইথৎ লমদশিং অমসুং চিংগী রাজ্যশিংদা অখন্নবা মিৎয়েং থম্লি। এয়র ইন্দিয়া অমসুং আই.এ.এফ.না মরুওইনা জম্মু অমসুং কশ্মীর, লাদাখ, অৱাং-নোংপোক অমসুং অতোপ্পা ইথৎ লমদমশিংগীদমক পুন্না থবক তৌরি।
দোমেস্তিক কার্গো ওপরেতরশিং স্পাইসজেৎ, ব্লু দার্ত অমসুং ইন্দিগোনা কম্মর্সিয়েল বেসিস্তা কার্গো ফ্লাইৎশিং ওপরেৎ তৌরি। স্পাইসজেৎনা ২০২০গী মার্চ ২৪দগী এপ্রিল ২৬ ফাওবদা কার্গো ফ্লাইৎ ৬০৮ ওপরেৎ তৌবগা লোয়ননা কার্গো তন ৪,৪২৮ পুদুনা কিলোমীতর ১০,৬৯,০৭১গী অরাপ্পা কভর তৌখি। মসিগী মনুংদা ২১৬তি ইন্তর্নেস্নেল কার্গো ফ্লাইৎশিংনি। ব্লু দার্তনা দোমেস্তিক কার্গো ফ্লাইৎ ২১১ ওপরেৎ তৌবগা লোয়ননা ২০২০গী মার্চ ২৫দগী এপ্রিল ২৬ ফাওবগী মনুংদা কার্গো তন ৩,৪৮১ পুদুনা কিলোমীতর ২,২৮,০৮৫গী অরাপ্পা কভর তৌখি। মসিগী মনুংদা ১০দি ইন্তর্নেস্নেল কার্গো ফ্লাইৎশিংনি। ইন্দিগোনা এপ্রিল ৩-২৬কী মনুংদা কার্গো ফ্লাইৎ ৫০ ওপরেৎ তৌদুনা কার্গো তন ১৮৫ পুদুনা কিলোমীতর ৭৭,৯৯৬কী অরাপ্পা কভর তৌখি। মসিদা সরকারগীদমক মমল লৌদনা মেদিকেল সপ্লাই পুবসু য়াওরি। ভিস্তারানা এপ্রিল ১৯-২৬কী মনুংদা কার্গো ফ্লাইৎ ১২ ওপরেৎ তৌদুনা কার্গো তন ৮২ পুদুনা কিলোমীতর ১৬,৯৫২কী অরাপ্পা কভর তৌখি।
ইন্তর্নেস্নেল সেক্তর- ফার্মাতিকেল, মেদিকেল ইক্বুইপমেন্ত অমসুং কোবিদ-১৯ রিলিফ মেতরিয়েল ত্রান্সপোর্ত তৌনবগীদমক ইস্ত এসিয়াগা লোয়ননা কার্গো এয়র-ব্রিজ অমা হৌদোক্লে। তারিক-তারিক্কী ওইবা পুরকখিবা মেদিকেল কার্গোগী চাং মখাদা লৈরে:
সি. নং
তাং
কদায়দগী
ক্বান্তিতী (তন)
১
০৪.৪.২০২০
শংহাই
২১
২
০৭.৪.২০২০
হোং কোং
০৬
৩
০৯.৪.২০২০
শংহাই
২২
৪
১০.৪.২০২০
শংহাই
১৮
৫
১১.৪.২০২০
শংহাই
১৮
৬
১২.৪.২০২০
শংহাই
২৪
৭
১৪.৪.২০২০
হোং কোং
১১
৮
১৪.৪.২০২০
শংহাই
২২
৯
১৬.৪.২০২০
শংহাই
২২
১০
১৬.৪.২০২০
হোং কোং
১৭
১১
১৬.৪.২০২০
সিওল
০৫
১২
১৭.৪.২০২০
শংহাই
২১
১৩
১৮.৪.২০২০
শংহাই
১৭
১৪
১৮.৪.২০২০
সিওল
১৪
১৫
১৮.৪.২০২০
গুৱাংঝৌ
০৪
১৬
১৯.৪.২০২০
শংহাই
১৯
১৭
২০.৪.২০২০
শংহাই
২৬
১৮
২১.৪.২০২০
শংহাই
১৯
১৯
২১.৪.২০২০
হোং কোং
১৬
২০
২২.৪.২০২০
শংহাই
২৬
২১
২৩.৪.২০২০
হোং কোং
১০
২২
২৩.৪.২০২০
গুৱাংঝৌ
৫১
২৩
২৪.৪.২০২০
গুৱাংঝৌ
৫০
২৪.
২৪.৪.২০২০
শংহাই
১৯
২৫
২৫.৪.২০২০
গুৱাংঝৌ
৬১
২৬
২৫.৪.২০২০
শংহাই
১৫
২৭
২৬.৪.২০২০
শংহাই
১৯
২৮
২৬.৪.২০২০
গুৱাংঝৌ
২০
অপুনবা
৫৯৩
মথক্কী অসিদা নত্তনা, ব্লু দার্তনা ২০২০গী এপ্রিল ১৪দগী হৌরগা এপ্রিল ২৬ ফাওবদা গুৱাংঝৌদগী মেদিকেল সপ্লাই তন ১০৯ পুরকখ্রে। ব্লু দার্তনসু ২০২০গী এপ্রিল ২৫দা শংহাইদগী মেদিকেল কার্গো তন ৫ পুরকখি। স্পাইসজেৎনসু ২০২০গী এপ্রিল ২৬তা শংহাইদগী মেদিকেল সপ্লাই তন ১৪০ অমসুং ২০২০গী এপ্রিল ২৫ ফাওবদা হোং কোং অমসুং সিঙ্গাপুরদগী মেদিকেল সপ্লাই তন ১৩ পুরকখি।

Ministry of Civil Aviation
392 flights operated under Lifeline Udan by Air India, Alliance Air, IAF and private carriers
27 APR 2020 7:23PM by PIB Delhi
392 flights have been operated under Lifeline Udan by Air India, Alliance Air, IAF and private carriers. 229 of these flights have been operated by Air India and Alliance Air. Cargo transported till date is around 736.00 tons. Aerial distance covered by Lifeline Udan flights till date is over 3,89,100 km. ‘Lifeline Udan’ flights are being operated by MoCA to transport essential medical cargo to remote parts of the country to support India’s war against COVID-19.
The date-wise breakup of the Lifeline Udan flights is as follows:
S No
Date
Air India
Alliance
IAF
Indigo
SpiceJet
Total
1
26.3.2020
2
-
-
-
2
4
2
27.3.2020
4
9
1
-
-
14
3
28.3.2020
4
8
-
6
-
18
4
29.3.2020
4
9
6
-
-
19
5
30.3.2020
4
-
3
-
-
7
6
31.3.2020
9
2
1
-
-
12
7
01.4.2020
3
3
4
-
-
10
8
02.4.2020
4
5
3
-
-
12
9
03.4.2020
8
-
2
-
-
10
10
04.4.2020
4
3
2
-
-
9
11
05.4.2020
-
-
16
-
-
16
12
06.4.2020
3
4
13
-
-
20
13
07.4.2020
4
2
3
-
-
9
14
08.4.2020
3
-
3
-
-
6
15
09.4.2020
4
8
1
-
-
13
16
10.4.2020
2
4
2
-
-
8
17
11.4.2020
5
4
18
-
-
27
18
12.4.2020
2
2
-
-
-
4
19
13.4.2020
3
3
3
-
-
9
20
14.4.2020
4
5
4
-
-
13
21
15.4.2020
2
5
-
-
-
7
22
16.4.2020
9
-
6
-
-
15
23
17.4.2020
4
8
-
-
-
12
24
18.4.2020
5
-
9
-
-
14
25
19.4.2020
4
-
9
-
-
13
26
20.4.2020
8
4
3
-
-
15
27
21.4.2020
4
-
10
-
-
14
28
22.4.2020
4
-
5
-
-
9
29
23.4.2020
2
-
6
-
-
8
30
24.4.2020
5
4
12
-
-
21
31
25.4.2020
6
2
7
-
-
15
32
26.4.2020
6
-
3
-
-
9
Total
135
94
155
6
2
392
The domestic Lifeline Udan cargo includes COVID-19 related reagents, enzymes, medical equipment, testing kits, Personal protective equipment (PPE), masks, gloves, other materials of HLL and ICMR; cargo requisitioned by State/UT Governments and postal packets etc. Special focus has been on the North East Region, island territories and the hill states. Air India and IAF collaborated primarily for J&K, Ladakh, North-East and other island regions.
Domestic Cargo Operators SpiceJet, Blue Dart and Indigo are operating cargo flights on a commercial basis. Spicejet operated 608 cargo flights during 24 March to 26 April 2020 covering a distance of 10,69,071 km and carrying 4,428 tons of cargo. Out of these,216 were international cargo flights. Blue Dart operated 211 cargo flights covering a distance of 2,28,085 km and carrying 3,481tons of cargo during 25 March to 26 April 2020. Out of these, 10 were international cargo flights. Indigo has operated 50 cargo flights during 3-26 April 2020 covering a distance of 77,996 km and carrying around 185tons of cargo and including 17 international flights. This also includes medical supplies carried free of cost for the government. Vistara has operated 12 cargo flights during 19-26 April 2020 covering a distance of 16,952 km and carrying around 82 tons of cargo.
International Sector- A cargo air-bridge was established with East Asia for transportation of pharmaceuticals, medical equipment and Covid-19 relief material. The date-wise quantity of medical cargo brought in by Air India is as follows:
S No
Date
From
Quantity (Tons)
1
04.4.2020
Shanghai
21
2
07.4.2020
Hong Kong
06
3
09.4.2020
Shanghai
22
4
10.4.2020
Shanghai
18
5
11.4.2020
Shanghai
18
6
12.4.2020
Shanghai
24
7
14.4.2020
Hong Kong
11
8
14.4.2020
Shanghai
22
9
16.4.2020
Shanghai
22
10
16.4.2020
Hong Kong
17
11
16.4.2020
Seoul
05
12
17.4.2020
Shanghai
21
13
18.4.2020
Shanghai
17
14
18.4.2020
Seoul
14
15
18.4.2020
Guangzhou
04
16
19.4.2020
Shanghai
19
17
20.4.2020
Shanghai
26
18
21.4.2020
Shanghai
19
19
21.4.2020
Hong Kong
16
20
22.4.2020
Shanghai
26
21
23.4.2020
Hong Kong
10
22
23.4.2020
Guangzhou
51
23
24.4.2020
Guangzhou
50
24.
24.4.2020
Shanghai
19
25
25.4.2020
Guangzhou
61
26
25.4.2020
Shanghai
15
27
26.4.2020
Shanghai
19
28
26.4.2020
Guangzhou
20
Total
593
In addition to the above, Blue Dart has uplifted around 109 tons of medical supplies from Guangzhou starting 14 April upto 26th April 2020. Blue Dart has also uplifted 5 tons of medical cargo from Shanghai on 25th April 2020. Spicejet has also uplifted 140 tons of medical supplies from Shanghai upto 26th April 2020 and 13 tons medical supplies from Hong Kong and Singapore upto 25th April 2020.