প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ বিৰোধী যুঁজত ভাৰতীয় বায়ুসেনা বাহিনীৰ সহযোগিতা
27 APR 2020 6:19PM by PIB Guwahati
ন’ভেল ক’ৰোনা মহামাৰীয়ে সৃষ্টি কৰা পৰিস্থিতিত ভাৰত চৰকাৰে গ্ৰহণ কৰা অভিযানত প্ৰয়োজন হোৱা সকলো ধৰণৰ সহযোগিতা আগবঢ়োৱাৰ বাবে ভাৰতীয় বায়ুসেনা বাহিনী আগবাঢ়ি আহিছে। বাহিনীটোৱে অত্যাৱশ্যকীয় চিকিত্সা সমগ্ৰী, খাদ্য-দ্ৰব্যৰ যোগান আৰু দেশৰ ভিতৰত চিকিত্সা-কৰ্মীৰ পৰিবহণ কৰাৰ উপৰি ৰাজ্য চৰকাৰসমূহৰ লগতে সংক্ৰমণ প্ৰতিৰোধী কাৰ্যক্ৰমত জড়িত সংস্থাসমূহলৈও বিভন্ন ধৰণে সহযোগিতা আগবঢ়াই আহিছে।
যোৱা ২৫ এপ্ৰিল, ২০২০ত বায়ুসেনা বাহিনীৰ এখন বিমানে ক’ভিড-১৯ৰ চিকিত্সা সংক্ৰান্তীয় ২২ টন পৰিমাণৰ চিকিত্সা সামগ্ৰী কঢ়িয়াই আনি মিজোৰামৰ লেংপুই বিমান বন্দৰত অৱতৰণ কৰেহি। এই সামগ্ৰীসমূহ মিজোৰাম আৰু মেঘালয় চৰকাৰৰ বাবে কঢ়িয়াই অনা হৈছিল। এই পৰ্যন্ত বায়ুসেনা বাহিনীয়ে প্ৰায় ৬০০টন চিকিত্সা উপকৰণ আৰু অন্যান্য সহায়ক সামগ্ৰী কঢ়িয়াই আনিছে।
ইফালে, কুৱেইট চৰকাৰৰ আহ্বানক্ৰমে ‘সশস্ত্ৰ সেনা চিকিত্সা সেৱা’(এএফএমএছ)ৰ এটা ১৫জনীয়া তত্কালীন সেৱা প্ৰদানকাৰী গোটক যোৱা ১১এপ্ৰিল, ২০২০ত কুৱেইটলৈ নিয়াৰ বিপৰীতে তাত কাম শেষ হোৱাৰ পিছত যোৱা ২৫ এপ্ৰিলত পুনৰ বায়ুসেনাৰ চি-১৩০বিমানৰে তেওঁলোকক ওভতাই অনাৰো দিহা কৰে বায়ুসেনা বাহিনীয়ে। দলটো উভতি অহাৰ পথত জৰুৰী ভাবে অস্ত্ৰোপচাৰৰ প্ৰয়োজন হোৱা এজনী ৬বছৰীয়া কেন্সাৰ-আক্ৰন্ত কিশোৰীৰ সৈতে তেওঁৰ দেউতাককো দেশলৈ কঢ়িয়াই আনে বিমানখনে।
বায়ুসেনা বাহিনীয়ে অনাগত সময়ত যিকোনো পৰিস্থিতিৰ বাবে সাজু হৈ থাকিব পৰাকৈ সকলোধৰণৰ প্ৰস্তুতি গ্ৰহণ কৰিছে।

Ministry of Defence
IAF’s support towards fight against COVID-19
27 APR 2020 6:19PM by PIB Delhi
Indian Air Force (IAF) has stepped up its efforts to meet all the emerging requirements of the Govt of India during the ongoing novel corona virus pandemic. IAF continues to airlift essential supplies of medicine and ration along with medical personnel within the country, to equip state governments and supporting agencies to combat the contagion effectively.
On 25 Apr 20, IAF's transport aircraft landed at Lengpui Airport in Mizoram with 22 tonnes of medical supplies meant for combating Covid-19. The supplies were airlifted for the governments of Mizoram and Meghalaya. Till date, IAF has transported approximately 600 tonnes of medical equipment and support material.
A 15 member team of Armed Forces Medical Services (AFMS) Rapid Response had been sent to Kuwait on 11 Apr 20 in response to the request from state of Kuwait to the Govt of India On completion of the task, the team was airlifted back from Kuwait in a C-130 aircraft of IAF on 25 Apr 20. During the return, a six-year old girl suffering from cancer, requiring immediate emergency surgery was also evacuated along with her father
IAF continues to maintain op preparedness, while following all the guidelines issued by the Government of India ensuring social distancing measures to prevent the spread of the novel corona virus in IAF work places. As the nation takes big strides in its fight to contain and defeat the contagion, IAF reaffirms its commitment to meet all emerging needs in a professional manner.
17UK.jpg)
KBGK.jpg)
GW2P.jpg)
94F4.jpg)