Ministry of Civil Aviation
392 flights operated under Lifeline Udan by Air India, Alliance Air, IAF and private carriers
27 APR 2020 7:23PM by PIB Delhi
392 flights have been operated under Lifeline Udan by Air India, Alliance Air, IAF and private carriers. 229 of these flights have been operated by Air India and Alliance Air. Cargo transported till date is around 736.00 tons. Aerial distance covered by Lifeline Udan flights till date is over 3,89,100 km. ‘Lifeline Udan’ flights are being operated by MoCA to transport essential medical cargo to remote parts of the country to support India’s war against COVID-19.
The date-wise breakup of the Lifeline Udan flights is as follows:
S No
Date
Air India
Alliance
IAF
Indigo
SpiceJet
Total
1
26.3.2020
2
-
-
-
2
4
2
27.3.2020
4
9
1
-
-
14
3
28.3.2020
4
8
-
6
-
18
4
29.3.2020
4
9
6
-
-
19
5
30.3.2020
4
-
3
-
-
7
6
31.3.2020
9
2
1
-
-
12
7
01.4.2020
3
3
4
-
-
10
8
02.4.2020
4
5
3
-
-
12
9
03.4.2020
8
-
2
-
-
10
10
04.4.2020
4
3
2
-
-
9
11
05.4.2020
-
-
16
-
-
16
12
06.4.2020
3
4
13
-
-
20
13
07.4.2020
4
2
3
-
-
9
14
08.4.2020
3
-
3
-
-
6
15
09.4.2020
4
8
1
-
-
13
16
10.4.2020
2
4
2
-
-
8
17
11.4.2020
5
4
18
-
-
27
18
12.4.2020
2
2
-
-
-
4
19
13.4.2020
3
3
3
-
-
9
20
14.4.2020
4
5
4
-
-
13
21
15.4.2020
2
5
-
-
-
7
22
16.4.2020
9
-
6
-
-
15
23
17.4.2020
4
8
-
-
-
12
24
18.4.2020
5
-
9
-
-
14
25
19.4.2020
4
-
9
-
-
13
26
20.4.2020
8
4
3
-
-
15
27
21.4.2020
4
-
10
-
-
14
28
22.4.2020
4
-
5
-
-
9
29
23.4.2020
2
-
6
-
-
8
30
24.4.2020
5
4
12
-
-
21
31
25.4.2020
6
2
7
-
-
15
32
26.4.2020
6
-
3
-
-
9
Total
135
94
155
6
2
392
The domestic Lifeline Udan cargo includes COVID-19 related reagents, enzymes, medical equipment, testing kits, Personal protective equipment (PPE), masks, gloves, other materials of HLL and ICMR; cargo requisitioned by State/UT Governments and postal packets etc. Special focus has been on the North East Region, island territories and the hill states. Air India and IAF collaborated primarily for J&K, Ladakh, North-East and other island regions.
Domestic Cargo Operators SpiceJet, Blue Dart and Indigo are operating cargo flights on a commercial basis. Spicejet operated 608 cargo flights during 24 March to 26 April 2020 covering a distance of 10,69,071 km and carrying 4,428 tons of cargo. Out of these,216 were international cargo flights. Blue Dart operated 211 cargo flights covering a distance of 2,28,085 km and carrying 3,481tons of cargo during 25 March to 26 April 2020. Out of these, 10 were international cargo flights. Indigo has operated 50 cargo flights during 3-26 April 2020 covering a distance of 77,996 km and carrying around 185tons of cargo and including 17 international flights. This also includes medical supplies carried free of cost for the government. Vistara has operated 12 cargo flights during 19-26 April 2020 covering a distance of 16,952 km and carrying around 82 tons of cargo.
International Sector- A cargo air-bridge was established with East Asia for transportation of pharmaceuticals, medical equipment and Covid-19 relief material. The date-wise quantity of medical cargo brought in by Air India is as follows:
S No
Date
From
Quantity (Tons)
1
04.4.2020
Shanghai
21
2
07.4.2020
Hong Kong
06
3
09.4.2020
Shanghai
22
4
10.4.2020
Shanghai
18
5
11.4.2020
Shanghai
18
6
12.4.2020
Shanghai
24
7
14.4.2020
Hong Kong
11
8
14.4.2020
Shanghai
22
9
16.4.2020
Shanghai
22
10
16.4.2020
Hong Kong
17
11
16.4.2020
Seoul
05
12
17.4.2020
Shanghai
21
13
18.4.2020
Shanghai
17
14
18.4.2020
Seoul
14
15
18.4.2020
Guangzhou
04
16
19.4.2020
Shanghai
19
17
20.4.2020
Shanghai
26
18
21.4.2020
Shanghai
19
19
21.4.2020
Hong Kong
16
20
22.4.2020
Shanghai
26
21
23.4.2020
Hong Kong
10
22
23.4.2020
Guangzhou
51
23
24.4.2020
Guangzhou
50
24.
24.4.2020
Shanghai
19
25
25.4.2020
Guangzhou
61
26
25.4.2020
Shanghai
15
27
26.4.2020
Shanghai
19
28
26.4.2020
Guangzhou
20
Total
593
In addition to the above, Blue Dart has uplifted around 109 tons of medical supplies from Guangzhou starting 14 April upto 26th April 2020. Blue Dart has also uplifted 5 tons of medical cargo from Shanghai on 25th April 2020. Spicejet has also uplifted 140 tons of medical supplies from Shanghai upto 26th April 2020 and 13 tons medical supplies from Hong Kong and Singapore upto 25th April 2020.

অসামৰিক বিমান পৰিবহণ মন্ত্ৰালয়
লাইফলাইন উড়ানৰ অধীনত এয়াৰ ইণ্ডিয়া, এলায়েন্স এয়াৰ, আইএএফ আৰু ব্যক্তিগত কোম্পানীয়ে ৩৯২খন বিমান উৰুৱাইছে
27 APR 2020 7:23PM by PIB Guwahati
লাইফলাইন উড়ান আঁচনিৰ অধীনত এয়াৰ ইণ্ডিয়া, এলায়েন্স এয়াৰ, আইএএফ আৰু ব্যক্তিগত কোম্পানীয়ে ৩৯২খন বিমান উৰুৱাইছে৷ ইয়াৰে ২২৯খন বিমান সঞ্চালিত কৰিছে এয়াৰ ইণ্ডিয়া আৰু এলায়েন্স এয়াৰে৷ আজিৰ দিনটোলৈ এই বিমানসমূহে কঢ়িওৱা সামগ্ৰীৰ পৰিমাণ হ’ল প্ৰায় ৭৩৬.০০টন৷ লাইফলাইন উড়ান বিমানে এতিয়ালৈকে অতিক্ৰম কৰা আকাশী দূৰত্ব হ’ল ৩,৮৯,১০০ কিলোমিটাৰ৷ উল্লেখ্য যে, দেশৰ দুৰ্গম অঞ্চলত অত্যাৱশ্যকীয় চিকিৎসা সামগ্ৰী যোগান ধৰি ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে ভাৰতৰ যুঁজত সহায় কৰিবলৈ অসামৰিক বিমান পৰিবহণ মন্ত্ৰালয়ে ‘লাইফলাইন উড়ান’ বিমান সঞ্চালিত কৰিছে৷
লাইফলাইন উড়ান বিমানৰ দৈনিক গতিবিধি নিম্নোক্ত ধৰণৰঃ
ক্ৰমিক নম্বৰ
তাৰিখ
এয়াৰ ইণ্ডিয়া
এলায়েন্স
আইএএফ
ইণ্ডিগো
স্পাইচজেট
মুঠ
১
২৬.০৩.২০২০
২
-
-
-
২
৪
২
২৭.০৩.২০২০
৪
৯
১
-
-
১৪
৩
২৮.০৩.২০২০
৪
৮
-
৬
-
১৮
৪
২৯.০৩.২০২০
৪
৯
৬
-
-
১৯
৫
৩০.০৩.২০২০
৪
-
৩
-
-
৭
৬
৩১.০৩.২০২০
৯
২
১
-
-
১২
৭
০১.০৪.২০২০
৩
৩
৪
-
-
১০
৮
০২.০৪.২০২০
৪
৫
৩
-
-
১২
৯
০৩.০৪.২০২০
৮
-
২
-
-
১০
১০
০৪.০৪.২০২০
৪
৩
২
-
-
৯
১১
০৫.০৪.২০২০
-
-
১৬
-
-
১৬
১২
০৬.০৪.২০২০
৩
৪
১৩
-
-
২০
১৩
০৭.০৪.২০২০
৪
২
৩
-
-
৯
১৪
০৮.০৪.২০২০
৩
-
৩
-
-
৬
১৫
০৯.০৪.২০২০
৪
৮
১
-
-
১৩
১৬
১০.০৪.২০২০
২
৪
২
-
-
৮
১৭
১১.০৪.২০২০
৫
৪
১৮
-
-
২৭
১৮
১২.০৪.২০২০
২
২
-
-
-
৪
১৯
১৩.০৪.২০২০
৩
৩
৩
-
-
৯
২০
১৪.০৪.২০২০
৪
৫
৪
-
-
১৩
২১
১৫.০৪.২০২০
২
৫
-
-
-
৭
২২
১৬.০৪.২০২০
৯
-
৬
-
-
১৫
২৩
১৭.০৪.২০২০
৮
৮
-
-
-
১২
২৪
১৮.০৪.২০২০
৫
-
৯
-
-
১৪
২৫
১৯.০৪.২০২০
৪
-
৯
-
-
১৩
২৬
২০.০৪.২০২০
৮
৪
৩
-
-
১৫
২৭
২১.০৪.২০২০
৪
-
১০
-
-
১৪
২৮
২২.০৪.২০২০
৪
-
৫
-
-
৯
২৯
২৩.০৪.২০২০
২
-
৬
-
-
৮
৩০
২৪.০৪.২০২০
৫
৪
১২
-
-
২১
৩১
২৫.০৪.২০২০
৬
২
৭
-
-
১৫
৩২
২৬.০৪.২০২০
৬
-
৩
-
-
৯
মুঠ
১৩৫
৯৪
১৫৫
৬
২
৩৯২
ঘৰুৱা লাইফলাইন উড়ান কাৰ্গোৱে ক’ভিড-১৯ সম্পৰ্কীয় বিকাৰক, এনজাইম, চিকিৎসা সা-সজুলি, টেষ্টিং কীট, ব্যক্তিগত সুৰক্ষা সজুলি(পিপিই), মাস্ক, গ্ল’ভছ, এইচএলএল আৰু আইচিএমআৰৰ অন্যান্য সামগ্ৰী পৰিবহণ কৰে৷ লাইফলাইন উড়ানৰ জৰিয়তে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল, দ্বীপ অঞ্চল আৰু পাহাৰীয়া অঞ্চলসমূহৰ ওপৰত বিশেষ গুৰুত্ব প্ৰদান কৰা হৈছে৷ এয়াৰ ইণ্ডিয়া আৰু ভাৰতীয় বায়ু সেনাই সাধাৰণতে জম্মু আৰু কাশ্মীৰ, লাডাখ, উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল আৰু আন দ্বীপ অঞ্চলসমূহত সমন্বয়েৰে কাম কৰি আছে৷
ঘৰুৱা কাৰ্গো অপাৰেট’ৰ স্পাইচজেট, ব্লু ডাৰ্ট আৰু ইণ্ডিগোই ব্যৱসায়িক ভিত্তিত কাৰ্গো বিমান সঞ্চালিত কৰিছে৷ স্পাইচজেটে ২৪মাৰ্চৰ পৰা ২৬ এপ্ৰিললৈ ৬০৮খন কাৰ্গো বিমানেৰে ৪,৪২৮টন সামগ্ৰী কঢ়িয়াইছে৷ ই অতিক্ৰম কৰা আকাশী দূৰত্ব হ’ল ১০,৬৯,০৭১কিলোমিটাৰ৷ ইয়াৰে ২১৬খন আছিল আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় কাৰ্গো বিমান৷ একেদৰে, ব্লু ডাৰ্টে ২৫মাৰ্চৰ পৰা ২৬ এপ্ৰিললৈ ২১১খন কাৰ্গো বিমানেৰে ৩,৪৮১ টন সামগ্ৰী কঢ়িয়াই ২,২৮,০৮৫ কিলোমিটাৰ আকাশী দূৰত্ব অতিক্ৰম কৰিছে৷ ইয়াৰে ১০খন আছিল আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় কাৰ্গো বিমান৷ ইণ্ডোগ’ৱে ৩-২৬ এপ্ৰিললৈ ৫০খন কাৰ্গো বিমানেৰে ৭৭,৯৯৬ কিলোমিটাৰ আকাশী দূৰত্ব অতিক্ৰম কৰিছে আৰু প্ৰায় ১৮৫টন সামগ্ৰী কঢ়িয়াইছে৷ ইয়াৰে ১৭খন আছিল আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বিমান৷ ভিষ্টাৰাই ১৯-২৬ এপ্ৰিলৰ সময়ছোৱাত ১২খন কাৰ্গো বিমান সঞ্চালিত কৰি প্ৰায় ৮২টন সামগ্ৰী কঢ়িয়াইছে আৰু ১৬,৯৫২ কিলোমিটাৰ আকাশী দূৰত্ব অতিক্ৰম কৰিছে৷
আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় খণ্ডঃ ফাৰ্মাচিউটিকেল, চিকিৎসা সা-সজুলি আৰু ক’ভিড-১৯ৰ সাহায্য সামগ্ৰী পৰিবহণৰ বাবে পূব এছিয়াৰ সৈতে এক কাৰ্গো এয়াৰ ব্ৰীজ স্থাপন কৰা হৈছে৷ এই ব্ৰীজৰ জৰিয়তে এয়াৰ ইণ্ডিয়াই ৪-২৬ এপ্ৰিলৰ সময়ছোৱাত বিভিন্ন দেশৰ পৰা মুঠ ৫৯৩টন সামগ্ৰী কঢ়িয়াইছে৷ তদুপৰি, ব্লু ডাৰ্টে ১৪-২৬ এপ্ৰিলৰ ভিতৰত গুৱাংঝুৰ পৰা ১০৯ টন চিকিৎসা সামগ্ৰী, ২৫ এপ্ৰিলত চাংহাইৰ পৰা ৫টন চিকিৎসা সামগ্ৰী কঢ়িয়ায়৷ আনহাতে, স্পাইচজেটে ২৬ এপ্ৰিললৈ চাংহাইৰ পৰা ১৪০টন চিকিৎসা সামগ্ৰী আৰু ২৫ এপ্ৰিললৈ ছিংগাপুৰৰ পৰা ১৩টন চিকিৎসা সামগ্ৰী দেশত যোগান ধৰে৷