ব্যক্তি, ৰাজহুৱা অভিযোগ আৰু পেঞ্চন মন্ত্ৰালয়
ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিযোগে ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজাৰ বাবে জম্মু আৰু কাশ্মীৰৰ প্ৰস্তুতিৰ পৰ্যালোচনা ড০ জিতেন্দ্ৰ সিঙৰ
24 APR 2020 12:51PM by PIB Guwahati
উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন বিভাগ(স্বতন্ত্ৰ দায়িত্ব)আৰু প্ৰধানমন্ত্ৰী কাৰ্যালয়ৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী ড০ জিতেন্দ্ৰ সিঙে আজি ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজাৰ বাবে জম্মু আৰু কাশ্মীৰৰ প্ৰস্তুতিৰ পৰ্যালোচনা কৰে৷ ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিংযোগে অনুষ্ঠিত বৈঠকত জম্মু আৰু কাশ্মীৰ কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ জ্যেষ্ঠ বিষয়া, চৰকাৰী চিকিৎসা প্ৰতিষ্ঠান আৰু মহাবি্দ্যালয়সমূহৰ মুৰব্বীসকলে অংশগ্ৰহণ কৰে৷
ৰাজ্যিক মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে চিকিৎসাৰ সৈতে জড়িত লোকসকল বিশেষকৈ কনিষ্ঠ চিকিৎসকসকলৰ প্ৰশংসা কৰে, যিসকলে ক’ৰোনা ভাইৰাছৰ বিৰুদ্ধে ফলপ্ৰসূভাৱে যুঁজ দি ৰোগীৰ সৈতে প্ৰত্যক্ষ সম্পৰ্ক ৰক্ষা কৰি আহিছে৷ তেওঁ কয় যে ক’ভিড-১৯ বিৰোধী যুঁজত বিশ্বৰ অগ্ৰণী দেশসমূহহৰ ভিতৰত ভাৰত অন্যতম৷ তেওঁ কয় যে জম্মু আৰু কাশ্মীৰে এই মহামাৰীৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত কেৰালাৰ দৰে ভাল কাম কৰিছে৷ ড০ জিতেন্দ্ৰ সিঙে ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ আৰোগ্য সেতু এপ ব্যৱহাৰ কৰাৰ ক্ষেত্ৰত অধিক গুৰুত্ব আৰোপ কৰে৷ ড০ জিতেন্দ্ৰ সিঙে কয় যে চৰকাৰে চিকিৎসা তথা স্বাস্থ্যকৰ্মীসকলৰ সুৰক্ষাৰ বাবে যথেষ্ট চিন্তিত আৰু তাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি তেওঁলোকৰ সুৰক্ষাৰ স্বাৰ্থত অধ্যাদেশ জাৰি কৰিছে৷ মানসম্পন্ন পিপিই কিট তথা অন্যান্য সঁজুলিৰ পৰ্যাপ্ততাৰ বাবে জম্মু আৰু কাশ্মীৰে জনোৱা আহ্বানৰ প্ৰসংগত তেওঁ কয় যে প্ৰদেশখনলৈ নিয়মীয়াকৈ পিপিই কিট আৰু পৰীক্ষণ সঁজুলি প্ৰদান কৰা হ’ব৷
জম্মু আৰু কাশ্মীৰৰ প্ৰস্তুতি সম্পৰ্কে উল্লেখ কৰি স্বাস্থ্য বিভাগৰ বিত্তীয় আয়ুক্ত অটল ডুবেই কয় যে বৰ্তমানলৈকে কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলটোত মুঠ ৪৩৪গৰাকী লোক ক’ভিড-১৯ত আক্ৰান্ত হৈছে বুলি কয়৷ ইয়াৰে ৫৭গৰাকী জম্মুৰ আৰু ৩৭৭গৰাকী লোক কাশ্মীৰৰ৷ মন্ত্ৰীগৰাকীক জনোৱা হয় যে দিল্লীৰ পাছতে কাশ্মীৰত কোটিতকৈ অধিক লোকৰ পৰীক্ষা সম্পন্ন কৰা হৈছে৷
কাশ্মীৰত প্ৰায় ৮০ আৰু জম্মুত ১৫টা এলেকা ক’ভিড নিয়ন্ত্ৰিত এলেকা বুলি ঘোষণা কৰা হৈছে৷ তেওঁ কয় যে কাশ্মীৰত ক’ভিড সম্পৰ্কীয় সকলো প্ৰকাৰৰ সমস্যা সমাধানৰ বাবে উচৰ্গিত চিকিৎসালয় স্থাপন কৰা হৈছে বুলি কয়৷ কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলটোত অৱসৰপ্ৰাপ্ত ১২৬গৰাকী চিকিৎসকক পুনৰ নিযুক্তি দিয়াৰ লগতে ঠায়ে ঠায়ে বীজানুপ্ৰতিৰোধী চেনেল স্থাপন কৰা হৈছে৷ সকলো অগ্ৰণী কৰ্মচাৰীৰ বাবে মাস্ক আৰু সুৰক্ষা সঁজুলিৰ ব্যৱস্থা কৰা হৈছে৷
ড০ সিঙক জনোৱা মতে ধাৰ্মিক নেতাসকলৰ সৈতে বৈঠক অনুষ্ঠিত কৰি তেওঁলোকৰ সহযোগত সকলোকে ঘৰতে নামাজ পঢ়াৰ বাবে আহ্বান জনাই ভিডিঅ’ প্ৰেৰণ কৰা হৈছে৷ অগ্ৰণী কৰ্মচাৰী আৰু লোকসকলৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধিৰ বাবে আয়ুৰ্বেদিক ঔষধ বিতৰণ কৰা হৈছে৷

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
MoS(PP) Dr. Jitendra Singh reviews reparedness of J & K in combating COVID-19 through Video Conferencing
24 APR 2020 12:51PM by PIB Delhi
The Union Minister of State (IC) for the Ministry of Development of North Eastern region and MOS in the Prime Ministers Office Dr. Jitendra Singh today reviewed the Preparedness of J & K in combating COVID-19 virus. The Review was held through Video Conference with Senior J&K UT officers, Heads of Govt Medical Institutions and Colleges.
The MOS Complimented the Medical Fraternity of the UT, especially the Junior Resident Doctors and Medical officers who directly deal with patients for effectively fighting the Coronavirus. He said India has emerged as one of the frontline nations of the world to combat COVID 19. He said that J&K has emerged as Good as Kerala state in fighting the pandemic. Dr. Jitendra Singh also re emphasised the use of AROGYA SETU App in combatting the COVID 19. Dr. Jitendra Singh said that the Govt was very concerned for the safety of the Medical and Healthcare workers and for this Reason the Ordinance for protection of Health care workers has been implemented. On the UTs request for augmenting the availability of standardized PPE kits and other equipments, the Minister said that the UT will be getting regular supply of PPE and testing kits for the corona virus.
Making a presentation on the preparedness of the UT, the Financial Commissioner, Deptt of Health shri Atal Dulloo informed that till date there have been a total of 434 positive cases in the UT. Out of this 57 are from Jammu and 377 from Kashmir. The Hon'ble Minister was informed that J&K is second only to Delhi in the whole country in testing of Case per million of population. The J&K is testing 818 persons per million population. About 80 zones in Kashmir and 15 in Jammu have been declared as containment zones. Shri Dulloo said that dedicated hospitals have set up in the UT, to deal with all category of cases. The UT has also re-employed 126 retired Doctore and De- contamination tunnels are being set up in hospitals and walk in sample collection booths have been set up. All frontier personnel have been provided with masks and safety kits.
The Hon'ble Minister was informed that Meetings have been held with religious leaders and videos are also being circulated asking people to cooperate and pray from homes. AYUSH Drugs and medicines are being distributed to all frontline staff and people to boost their immunity.