কয়লা মন্ত্ৰালয়
ক’ল ইণ্ডিয়া লিমিটেডে চলিত বিত্তীয় বৰ্ষত ৭১০ মেট্ৰিকটন কয়লা উৎপাদন কৰিবঃ শ্ৰী প্ৰহ্লাদ জোশী
23 APR 2020 2:30PM by PIB Guwahati
ক’ল ইণ্ডিয়া লিমিটেডে চলিত বিত্তীয় বৰ্ষত ৭১০ মেট্ৰিকটন কয়লা উৎপাদন কৰিব আৰু সংস্থাটোৰ ক্ৰয়ৰ লক্ষ্যও ৭১০ মেট্ৰিকটন হ’ব। কেন্দ্ৰীয় কয়লা আৰু খনি মন্ত্ৰী শ্ৰী প্ৰহ্লাদ জোশীয়ে ২২ এপ্ৰিল ২০২০ তাৰিখে এক ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সযোগে এই কোম্পানীৰ পৰ্যালোচনা কৰি উক্ত লক্ষ্য বান্ধি দিয়ে।
“ক’ৰোনাৰ বাবে হোৱা লকডাউন শেষ হোৱাৰ লগে লগে কয়লাৰ চাহিদা বাঢ়ি যাব। সেয়ে মই ক’ল ইণ্ডিয়া লিমিটেডক ২০২০-২১ বিত্তীয় বৰ্ষত ৭১০ মেট্ৰিকটনকৈ কয়লা উৎপাদন আৰু ক্ৰয় কৰাৰ লক্ষ্যৰে কাম কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিছো। আমাৰ লক্ষ্য হ’ব লাগে ২০২৩-২৪ বিত্তীয় বৰ্ষত ১ বিলিয়ন টন কয়লা উৎপাদন কৰা।” শ্ৰী প্ৰহ্লাদ জোশীয়ে কয়।
কেন্দ্ৰীয় কয়লা আৰু খনি মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে বাৰিষা-খৰালি নিৰ্বিশেষে সমগ্ৰ বছৰজুৰি এক নিৰ্দিষ্ট পৰিমাণত কয়লা উৎপাদন হোৱাটো আশা কৰি ক’ল ইণ্ডিয়া লিমিটেডৰ পৰিচালনা বিভাগক যাৱতীয় পদক্ষেপ হাতত ল’বলৈ অনুৰোধ কৰে। তেওঁ ক’ল ইণ্ডিয়া লিমিটেডৰ বিষয়ববীয়া সকলক গুণগত মানসম্পন্ন কয়লা গ্ৰাহকক যোগান দিয়াৰ লগতে শক্তি প্ৰকল্পসমূহৰ ওচৰত যথেষ্ট পৰিমাণৰ কয়লা উপলব্ধ থকাটো সুনিশ্চিত কৰিবলৈ আনুৰোধ কৰে।
সভাত ১৫৮০ নিযুত ঘনমিটাৰৰ ১ বি টি প্ৰকল্পৰ লগত শাৰী পোনাই ২০২০-২১ বিত্তীয় বৰ্ষত কোম্পানীৰ অতিৰিক্ত বোজা নোহোৱা কৰাৰ লক্ষ্য স্থিৰ কৰা হয়।
“ক’ৰোনা মহামাৰীৰ সময়তো অহোৰাত্ৰি কাম কৰি থকা আমাৰ কয়লা যোদ্ধাসকলক লৈ মই অতি গৌৰৱান্বিত আৰু আশা কৰিছো ক’ল ইণ্ডিয়া লিমিটেডে স্থিৰ কৰা লক্ষ্যত সময়তকৈ আগতেই উপনীত হ’ব। চৰকাৰে সম্ভৱপৰ সকলো ধৰণে এইক্ষেত্ৰত সহযোগ কৰিব।” শ্ৰী প্ৰহ্লাদ জোশীয়ে লগতে কয়।
মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে ক’ল ইণ্ডিয়া লিমিটেডৰ পৰিচালনা বিভাগক বৰ্তমান কয়লা আমদানি কৰি থকা সংস্থাসমূহক লগ ধৰি তেওঁলোকৰ চাহিদা সম্পৰ্কে জানিবলৈ আৰু আমদানি কৰাৰ বিকল্প ব্যৱস্থা সম্পৰ্কে তেওঁলোকক জনাবলৈ অনুৰোধ কৰে।

Ministry of Coal
Coal India Limited to produce 710 MT coal in current financial year: Shri Pralhad Joshi
23 APR 2020 2:30PM by PIB Delhi
Coal India Limited (CIL) will produce 710 million tonnes (MT) of coal and company’s coal offtake target will also remain at 710 MT for this fiscal. Union Minister of Coal and Mines Shri Pralhad Joshi set these targets for the state-run company while reviewing its performance through video conference on 22nd April 2020.
“The demand of coal will pick up again after coronavirus lockdown, so I have directed CIL to keep the production and offtake targets at 710 MT for financial year 2020-21 in line with its goal to achieve 1 billion tonne coal production by year 2023-24.” Shri Pralhad Joshi said.
Union Coal and Mines Minister stressed upon consistency in coal production throughout the year and instructed CIL management to make all necessary preparations so that production doesn’t get affected even during monsoon season. He asked CIL authorities to provide quality coal to all consumers and make sure that sufficient coal is available at power plant during the year.
The company’s Over Burden (OB) removal target for financial year 2020-21 was set in the meeting at 1580 million cubic meters in alignment with its 1 BT plans. OB removal refers to the removal of top soil to expose the coal seams making them ready for mining.
“I am proud of our Coal Warriors who are toiling day and night to keep the lights on even during Corona Pandemic and hopeful that CIL will achieve all assigned targets on or before time. Government will extend all possible support to get the targets accomplished.” Shri Pralhad Joshi added.
The Minister further asked CIL management to approach the companies presently importing coal to cater their demand and advised to chalk out a detailed plan to substitute the import of coal.