মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রীমন্দলনা প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্মান নিধি (পি.এম.-কিসান) স্কিমগী মখাদা ২০২০গী এপ্রিল ১দগী অসম অমসুং মেঘলায়া রাজ্যশিং অমদি জম্মু অমসুং কাশ্মীর অমমদি লাদাখ য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী বেনেফিসরীশিংগা মরী লৈননা দেতাগী আধার সীদিংগী মেন্দেতরী দরকার ওইবশিংগী রিলেক্সন শাংদোকপদা অয়াবা পীখ্রে
22 APR 2020 3:46PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা পি.এম.-কিসান স্কিমগী মখাদা অসম অমসুং মেঘলায়া রাজ্যশিং অমদি জম্মু অমসুং কাশ্মীর অমমদি লাদাখ য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী বেনেফিসরীশিংবু মখোয়দা কানবা ফংহন্নবগীদমক দেতাগী আধার সীদিংগী মেন্দেতরী দরকার ওইবশিং ২০২১গী মার্চ ৩১ ফাওবা কোমথোকপদা অয়াবা পীখ্রে।
প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্মান নিধি (পি.এম.-কিসান) স্কিম অসি ইকায় খুম্নজরিবা প্রধান মন্ত্রীনা ২০১৯গী ফেব্রুৱারী ২৪দা হৌদোকখি। স্কিম অসিনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা লৌ উনবা লম লৈবা লৌমী ইমুং পু্ম্নমক্তা শেলগী তেঙবাং ফংহন্নবা পান্দম থম্লি। স্কিম অসিগী মখাদা চহিগী ওইনা লুপা ৬০০০কী শেনফম অমা বেনেফিসরীশিংগী বেঙ্ক একাউন্তদা থা ৪ খুদিংগী লুপা ২০০০গী ইন্তোলমেন্ত অহুমলক থোক্না রিলিজ তৌরি। স্কিম অসি ২০১৮গী দিসেম্বর ১দগী ইফেক্তিব ওইখি। ২০১৯গী দিসেম্বর ১দগী অসম অমসুং মেঘলায়া রাজ্যশিং অমদি জম্মু অমসুং কাশ্মীর অমমদি লাদাখ য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিং নত্তনা বেনেফিৎশিং পি.এম.-কিসান পোর্তেলদা রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংনা অপলোদ তৌরকপা বেনেফিসরীশিংগী আধার সীদেদ দেতাগী থোংদা রিলিজ তৌরি।
অসম অমসুং মেঘলায়া রাজ্যশিং অমদি জম্মু অমসুং কাশ্মীর অমমদি লাদাখ য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী বেনেফিসরীশিংগী দেতাগী আধার সীদিংগী থবক মপুং ফানা লোইশিনবদা অহেনবা মতম চংগনি হায়না লেপলি অমদি করিগুম্বা দেতাগী আধার সীদিংগী মেন্দতরী দরকারওইবা অদুদগী কোমথোক্ত্রবদি মসিগী রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিং অসিগী বেনেফিসরীশিংনা ২০২০গী এপ্রিল ১গী মতুংদগী স্কিম অসিগী কানবা লৌবা ঙম্লরোই।
৮.৪.২০২০দা য়ামদ্রবদা ইন্তোলমেন্ত অমা পীখিবা রাজ্যশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরশিং অসিদা বেনেফিসরী লৌমীশিংগী অপুনবা মশিং অসি অসমদা বেনেফিসরী ২৭,০৯,৫৮৬, মেঘলায়াদা বেনেফিসরী ৯৮,৯১৫, লদাখ য়াওনা জম্মু অমসুং কাশ্মীরদা বেনেফিসরী ১০,০১,৬৬৮নি।

Cabinet
Cabinet approves extension of relaxation of mandatory requirement of Aadhaar seeding of data in respect of beneficiaries of the States of Assam and Meghalaya and UTs of J&K and Ladakh for one year w.e.f. 1st April, 2020 under the Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi (PM-KISAN) Scheme
22 APR 2020 3:46PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi has given its approval to relax the mandatory requirement of Aadhaar seeding of data beneficiaries of the States of Assam and Meghalaya and UTs of Jammu & Kashmir and Ladakh for release of benefits to them under PM-Kisan Scheme upto 31st March, 2021.
The Pradhan MantriKisanSammanNidhi (PM-KISAN) Scheme was launched by the Hon'ble Prime Minister on 24 February, 2019. The Scheme aims to provide income support to all landholder farmer families across the country with cultivable land, subject to certain exclusions. Under the Scheme, an amount of Rs.6000/- per year is released in three 4-monthly instalments of Rs.2000/- each directly into the bank accounts of the beneficiaries. The Scheme is effective from 1st December, 2018. From 1st December, 2019, release of benefits is done only through Aadhaar seeded data of beneficiaries uploaded by the State / UT Governments on the PM-KISAN portal, except in case of the States of Assam and Meghalaya and the UTs of J&K and Ladakh, which have been given exemption from this requirement till 31st March, 2020, as Aadhaar penetration there has been miniscule.
It has been assessed that it would take much more time for the States of Assam and Meghalaya and the UTs of J&K and Ladakh to complete the work of Aadhaar seeding of data of beneficiaries and the beneficiaries of these States / UTs may not be able to avail the benefits of the Scheme w.e.f. 1st April, 2020 onwards, if the relaxation from mandatory requirement of Aadhaar seeding of data is not extended.
The total number of beneficiary farmers in these States and UTs who have been paid at least one installment as on 8.4.2020 are 27,09,586 beneficiaries in Assam, 98,915 beneficiaries in Meghalaya and 10,01,668 beneficiaries in J&K, including Ladakh.