প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু আয়াৰলেণ্ডৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ মাজত টেলিফোনিক বাৰ্তালাপ
22 APR 2020 7:05PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী আৰু আয়াৰলেণ্ডৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী ড০ লিঅ’ বাৰাড়কাৰে এক টেলিফোনিক বাৰ্তালাপত মিলিত হৈ ক’ভিড-১৯ মহামাৰীৰ পৰিস্থিতিৰ লগতে এই স্বাস্থ্য তথা অৰ্থনৈতিক প্ৰভাৱ নিয়ন্ত্ৰণ কৰাৰ ক্ষেত্ৰত উভয় দেশে গ্ৰহণ কৰা পদক্ষেপসমূহৰ সন্দৰ্ভত আলোচনা কৰে৷
প্ৰধানমন্ত্ৰী বাৰাড়কাৰে আয়াৰলেণ্ডত এই সংক্ৰমণ বিৰোধী যুঁজত ভাৰতীয় বংশোদ্ভুত চিকিৎসক আৰু নাৰ্ছসকলে গ্ৰহণ কৰা ভূমিকাৰ প্ৰশংসা কৰে৷ আয়াৰলেণ্ডত বসবাস কৰা ভাৰতীয় নাগৰিকসকলৰ প্ৰতি লোৱা যত্ন আৰু সহায়ৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী বাৰাড়কাৰক ধন্যবাদ জনোৱাৰ লগতে ভাৰতত থকা আইৰিছ নাগৰিকৰ প্ৰতিও সহায় আগবঢোৱাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে৷ মহামাৰীৰ বিৰুদ্ধে এই বিশ্বজোৰা যুঁজত ফাৰ্মাচিউটিকেল আৰু চিকিৎসাৰ ক্ষেত্ৰত সক্ষমতা বৃদ্ধিৰে ভাৰত আৰু আয়াৰলেণ্ডে বৰঙণি আগবঢ়াব পাৰিব বুলি দুয়োগৰাকী নেতাই সহমত প্ৰকাশ কৰে৷ দুয়োগৰাকী নেতাই ক’ভিডৰ পাছৰ অৱস্থাত আয়াৰলেণ্ডৰ লগতে ইউৰোপীয়ান সংঘৰ সৈতে ভাৰতৰ সহযোগিতা শক্তিশালী কৰাৰ সম্ভাৱনাক লৈ আশা প্ৰকাশ কৰে৷
নেতাদুগৰাকীয়ে এই সংকটৰ সৈতে জড়িত দিশবোৰৰ সন্দৰ্ভত নিয়মীয়াকৈ সম্পৰ্ক ৰখা কৰাৰ লগতে আলোচনা কৰিব বুলি সহমতত উপনীত হয়৷

Prime Minister's Office
Telephone Conversation between PM and Prime Minister of the Ireland
22 APR 2020 7:05PM by PIB Delhi
During a telephone call today with the Prime Minister of Ireland, H.E. Dr. Leo Varadkar, Prime Minister discussed the state of the COVID-19 pandemic and the steps being taken by both countries to control its health and economic impact.
Prime Minister Varadkar appreciated the role being played by Indian origin doctors and nurses in fighting the infection in Ireland. Prime Minister thanked Prime Minister Varadkar for the care and support being extended to the Indian citizens present in Ireland, and promised to similarly facilitate Irish citizens in India.
The two leaders agreed that India and Ireland can leverage their strengths in the pharmaceutical and medical fields to contribute to the global fight against the pandemic. They also deliberated on the potential for strengthening India’s cooperation with Ireland, as well as with the EU, in the post-COVID context.
The leaders agreed to remain in touch and consult each other on the evolving dimensions of the crisis.