Ministry of Defence
BRO builds 484-meter permanent bridge connecting Kasowal enclave in Punjab with rest of the country
22 APR 2020 7:53PM by PIB Delhi
Border Roads Organisation (BRO) has constructed and opened a new permanent bridge on the river Ravi connecting Kasowal enclave in Punjab to the rest of the country much ahead of its schedule. The enclave of around 35 square kilometres had hither to been connected via pontoon bridge of limited load capacity.
The pontoon bridge used to be dismantled every year prior to the Monsoon or else it would have got washed away in the strong currents of the river. This meant thousands of acres of fertile land across the river could not be tilled by farmers during the Monsoon. The local population and the Army (by virtue of the sensitivity of the enclave) required a Class 70 permanent bridge to give all weather connectivity to the enclave. Border Roads Organisation conceived and planned for a permanent bridge.
The 484-meter bridge was built by 141 Drain Maintenance Coy of 49 Border Roads Task Force (BRTF) of Project Chetak. The bridge costing Rs 17.89 crore excluding the approaches, consist of 16 cells of 30.25-metre length each.
Border Roads Organisation had planned to open the Kasowal bridge in time for Vaisakhi so that the farmers could transport their harvest to the market comfortably. The 16th and last Cell Division was completed on the March 15, 2020 and construction of protective works was under progress when the work came to a halt on March 23 due to the COVID-19 lockdown. To ensure locals do not suffer during the harvest season and also to ensure the bridge does not get damaged because of the heavy discharge of water and the tendency of the river to change course in the monsoons, Border Roads approached Punjab government and Gurdaspur district administration and obtained necessary approvals to continue the work.
Director General Border Roads (DGBR) Lt Gen Harpal Singh said The BRO teams did the work by taking all necessary COVID-19 precautions.
All available resources were diverted and approach work of far bank completed in a short time. On the first Monday after Vaisakhi, the bridge was opened for the farmers who transported their harvests on tractors to the market.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
বি.আর.ও.না তুং কোইনা লৈহৌগদবা মীতর ৪৮৪ শাংবা থোং অমা শাদুনা লৈবাক অসিগী অতৈ মফমশিংগা পঞ্জাবতা লৈবা কাসোৱাল এনক্লেবকা শম্নহনখ্রে
22 APR 2020 7:53PM by PIB Imphal
বোর্দর রোদস ওর্গনাইজেশন (বি.আর.ও.)না অপীবা মতমদগী য়াম্না ঙনখৎনা রবি তুরেলগী মথক্তা তুং কোইনা লৈহৌগদবা অনৌবা থোং অমা শাদুনা অমসুং হাংদোক্তুনা লৈবাক অসিগী অতৈ মফমশিংগা পঞ্জাবতা লৈরিবা কাসিৱাল এনক্লেবকা শম্নহনখ্রে। মফম অসিদা লৈরিবা চাওরাক্না সক্ব্যার কিলোমীতর ৩৫ ওইবা এনক্লেব অসি অকক্নবা লোদ পুবা ঙম্মি।
অতাওবা থোং অসি চহি খুদিংগী নোংজু পন্থা য়ৌদ্রিঙৈদা শিদোক্লম্মি অদু নত্ত্রবদি তুরেলগী কল্লবা ঈরৈনা থোং অসিবু চেন্থদুনা পুখিগনি। মসিনা তাকপদি তুরেল অসিগী মনাক্তা লৈরিবা লৈহাও লৈরবা লম এক্কর লিশিং কয়া নোংজু পন্থাদা লৌমীশিং লৌ উবা য়াদদুনা লৈরি হায়বনি। মফম অদুদা লৈরিবা মীশিং অমসুং অর্মী (এনক্লেব অদুগী লৈরিবা ফিভম অদুগী মতুং ইন্না ) না মতম পুম্বদা নোংজু-নুংশা খায়দনা এনক্লেব অসিগা শম্নগদবা ক্লাস ৭০গী তুংকোইনা চৎকদবা থোং অমা মথৌ তাই। বোর্দর রোদস ওর্গনাইজেশন্না তুংকোইনা লৈহৌগদবা থোং অমা শানবগীদমক্তা খনখি অমসুং শিনখি।
মীতর ৪৮৪ শাংবা থোং অসি প্রোজেক্ত চেতক্কী ৪৯ বোর্দর রোদস তাস্ক ফোর্স (বি.আর.তি.এফ.)কী ১৪১ মেন্তিনেন্স কোয়না শাখিবনি। লুপা কোতি ১৭.৮৯ চংবা থোং অসি এপ্রোচ য়াওদনা অমমম্না মীতর ৩০.২৫ শাংবা সেল ১৬ য়াওই।
বোর্দর রোদস ওর্গনাইজেশন্না লৌমীশিংনা মখোয়গী লোকপা পোত্থোকশিং অদুবু কৈথেলদা কোম্না পুথোক পুশিন তৌবা য়ানবা ৱৈসাখীগী মতম নংনবা হাংদোক্নবা খন্নখি। ১৬শুবা অমসুং অরোইবা সেল দিভিজন অদু মার্চ ১৫, ২০২০দা লোইশিনখি অমসুং ঙাকথোক্নবগী শাবা থবক পুম্বা মখা তানা চত্থরম্মি অদুবু থবকশিং অদু কোবিদ-১৯গী লোকদাউন মরম ওইরগা মার্চ ২৩দা থবক অদু লেপখি। মফম অদুদা লৈরিবশিং অদুনা ফৌ-চেং লোকপগী পন্থাদা অৱাবা নংদনবা অমসুং থোং অদু ঈশিং কা হেন্না থোরকপনা মরম ওইরগা অমসুং নোংজু পন্থাদা তুরেল অদুনা ঈচেলগী মাইকৈ হোংবগী মওং লৈবনা শোক্তনবা, বোর্দর রোদ্সনা পঞ্জাব সরকার অমসুং গুর্দাশপুর জিলাগী এদমিনিস্ত্রেসন্দা হায়জখি অমসুং মথৌ তাবা অয়াবা লৌদুনা থবক অদু মখা চথখি।
দাইরেক্তর জেনরেল বোর্দর রোদস (দি.জি.বি.আর.) লেপ্তনেন্ত জেনরেল হরপাল সিংহনা হায়খি মদুদি বি.আর.ও.গী তীম্না থবক অদু কোবিদ-১৯গী মথৌ তাবা চেকশিন থৌরাং পুম্নমক লৌখত্তুনা তৌখিবনি।
অরৈবা রিসোর্স পুম্নমক থৈদোক্তুনা অমসুং অরাপ্পা বেঙ্ককী লাকপা থবক পুম্বা অতেনবা মতমগী মনুংদা লোইশিনখি। ৱৈসাখী লোইরবা মতুংগী অহানবা নিংথৌকাবদা, কৈথেলদা ত্রেক্তর শিজিন্নদুনা মখোয়গী অরোকপশিং অদু পুথোক পুশিন তৌরিবা লৌমীশিংগীদমক্তা থোং অসি হাংদোকখি।