পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
এফ.সি.আই.দা লৈবা অহেনবা চেংশিং অদু আল্কোহোল-বেজ হেন্দ-সেনিতাইজরশিং অমসুং পেত্রোলদা য়ান্নবগী মচাক ওইনা শেম্নবা ইথানোলদা ওনথোক্নবগীদমক্তা শিজিন্ননবগী অয়াবা পীখ্রে
20 APR 2020 6:09PM by PIB Imphal
নেস্নেল পোলিসী ওন বাইওফুয়েল্স, ২০১৮গী পেরা ৫.৩ ইন্তর-এলিয়াদা খন্নরি মদুদি চহি অমগী লৌউ শিংউগী মহৈ মরোং লোকপদা লৌউ শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাং মন্ত্রালয়না হান্নদগী আশা তৌবগী মতুং ইন্না হৱাই চেংৱাইশিংগী অহেনবা পোত্থোক লৈরবদি, পোলিসী অসিনা নেস্নেল বাইওফুয়েল কোওর্দিনেশন কমিতী (এন.বি.সি.সি.)গী অয়াবা য়াওরবা মতুংদা অহেনবা হৱাই চেংৱাইশিং অসিবু ইথানোলদা ওন্থোকপগী অয়াবা পীরে।
পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী মন্ত্রি শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না চিয়রমেন ওইদুনা ঙসি পাংথোকখিবা এন.বি.সি.সি.গী মীফম অদুদা এফ.সি.আই.দা লৈরিবা অহেনবা চেংশিং অদু আল্কোহোল-বেজ হেন্দ-সেনিতাইজরশিং অমসুং ইথানোল ব্লেন্দেদ পেত্রোল (ই.বি.পি) প্রোগ্রামগীদমক্তা য়ান্ননবগী মচাক ওইনা শেম্নবা ইথানোলদা ওনথোক্নবগীদমক শিজিন্ননবগী অয়াবা পীখ্রে।

Ministry of Petroleum & Natural Gas
Surplus rice available with FCI allowed to be converted to ethanol for utilization in making alcohol-based hand-sanitizers and for blending inPetrol
20 APR 2020 6:09PM by PIB Delhi
National Policy on Biofuels, 2018 under Para 5.3 inter-alia envisages that during an agriculture crop year when there is projected over supply of food grains as anticipated by the Ministry of Agriculture & Farmers Welfare, the policy will allow conversion of these surplus quantities of food grains to ethanol, based on the approval of National Biofuel Coordination Committee (NBCC).
A meeting of NBCC was held today under the Chairmanship of the Minister of Petroleum & Natural Gas Shri Dharmendra Pradhan, wherein it was approved that the surplus rice available with Food Corporation of India (FCI) may be converted to ethanol for utilization in making alcohol-based hand-sanitizers and in blending for Ethanol Blended Petrol (EBP) programme.