Ministry of Power
Central PSU of Power Ministry REC steps up relief work amidst lockdown to curb Covid-19 Pandemic
The PSU reaches out to over 76,000 needy people with food and ration
The Navratna NBFC ties up with Delhi Police to provide 500 food packets on daily basis
Had earlier contributed Rs. 150 Cr. to PM CARES fund
21 APR 2020 11:18AM by PIB Delhi
From Srinagar to Kanyakumari, Jamnagar to Shillong, starvation is as much a threat as Covid-19 for daily wagers, many of them migrants from different parts of India. Concerned over their plight, REC Foundation, the CSR arm of REC Limited, a Navratna CPSE and the country’s leading financier of the power-sector projects under the administrative control of Ministry of Power is distributing cooked food, ration, utility packets, masks, sanitizers and even providing shelter during the lockdown benefiting 76,000 daily wagers and their families till date. REC Foundation has already sanctioned funds totalling ₹ 7 crores for these activities and more such funds are already in the pipeline.
Description: C:\Users\hp\Desktop\WhatsApp Image 2020-04-21 at 8.52.42 AM.jpeg
Acknowledging the call of Shri R. K. Singh, the Union Minister of Power and New & Renewable Energy, the REC has already donated ₹ 150 crore to the Prime Minister's Citizen Assistance and Relief in Emergency Situations (PM CARES) Fund to support India's fight against coronavirus. In addition to this, all REC employees have voluntary contributed a day's salary to the PM National Relief Fund.
REC Foundation in association with respective state-owned power distribution utilities is providing food grain packets and other utility packets like masks and sanitizers. REC has also tied up with Delhi Police to provide 500 food packets which can feed a family of 4 on a daily basis. REC Foundation has also released funds to the offices of Distribution Companies, Collector and/or District Magistrates of various districts across India to provide cooked meals twice a day for 10-30 days. Talks are on with many other districts for execution of the same in their areas. In addition to these, food kits are also being provided in these districts to those who have facilities to cook at home.
Around 300 workers and daily wagers engaged in construction of REC World Head Quarters, Gurugram belonging to various states like Bihar, West Bengal, Odisha, Gujarat etc. & other needy people from vicinity areas are also being provided ration items like Atta, Rice, Dal, Edible Oil, Soap, Sanitizers etc. on a bi-weekly basis.

পাৱর মন্ত্রালয়
পাৱর মন্ত্রালয় আর.ই.সি.গী সেন্ত্রেল পি.এস.য়ু.না কোভিদ-১৯ লাইচৎ লাকশিন্নবা লোকদাউন মনুংদা রিলিফকী ওইবা খোংথাং লৌখৎলি
পি.এস.য়ু.না চানবা পোৎলম অমসুং রাসনগা লোইননা লৈজদ্রবা মীওই ৭৬,০০০ হেনবদা মতেং পাংখ্রে
নবরত্না এন.বি.এফ.সি.না নুমিৎ খুদিংগী চানবা পোৎয়োম ৫০০ য়েন্থোক্নবা দিল্লী পুলিস্কা খুৎশম্নখ্রে
প্রধান মন্ত্রী কেয়র ফন্দদসু মমাংদা লুপা করোর ১৫০ মতেং পাংখ্রে
21 APR 2020 11:18AM by PIB Imphal
শ্রীনগরদগী কৈন্য কুমারী ফাওবা, জমুদগী শিলোং ফাওবদা নোংমগী থবক শুদুনা খুৎশুমন তাল্লগা চাবা ভারতকী তোঙান-তোঙানবা মফমদগী লাক্লগা থবক শুরিবা মীওইশিংদদি চাবা ফংদবা হায়বসি কোভিদ-১৯গা চপ মান্ননা অৱাবা অমা ওইরি। মখোয়গী খুদোংথিবসিদা নুংনাংবা ফাওরদুনা, নবরত্ন সি.পি.এস.ই. অমা ওইরিবা আর.ই.সি লিমিতেদকী সি.এস.আর. আর্ম অমসুং পাৱর মন্ত্রালয়গী এদমিনিস্ত্রেতিব কন্ত্রোলগী মখাদা লৈবাক অসিগী পাৱর সেক্তর প্রোজেক্তকী শেনথুম থাদবগী মকোক ওইরিবা আর.ই.সি. ফাউন্দেসন্না থোংলবা চানবা, রাসন, য়ুতিলিতী পেকেৎশিং, মাস্ক, সেনিতাইজর অমসুং লৈফম চাফম য়াওনা হৌজিক ফাওবদা লোকদাউন মনুংসিদা নোংমগী খুৎশুমন তাল্লগা চাবা শিন্মী ৭৬,০০০দা অমসুং মখোইগী ইমুং মনুংদা পীবীরি। আর.ই.সি. ফাউন্দেসন্না হান্ননা লুপা করোর ৭ অসিগুম্বা থবক থৌরমশিংদা থাদখ্রে অমসুং মসিদগী হেন্না থাদনবসু শেম শারি।
কেন্দ্রগী পাৱর অমসুং ন্যু এন্দ রিন্যুৱেবল ইনর্জী মন্ত্রী ওইরিবা শ্রী আর.কে. সিংহগী ৱারোল তারদুনা আর.ই.সি.না ভারতনা কোরোনাভাইরসকা লান্থেংনরিবা অসিদা মতেং পাংনবগীদমক প্রধান মন্ত্রীগী সিতিজেন্স এসিস্তেন্স অমসুং ইমর্জেন্সী সিচুৱেসন্স (পি.এম. কেয়র্স) ফন্দদা লুপা করোর ১৫০সু মাঙজৌননা দোনেৎ তৌখ্রবনি। মসিগীসু মথক্তা, আর.ই.সি.গী শিন্মী খুদিংমক্না মশা-মশানা চোংথোক্নরক্তুনা মখোয়গী নোংমগী তলব প্রধান মন্ত্রী নেস্নেল রিলীফ ফন্দদা হাপখ্রে।
আর.ই.সি. ফাউন্দেসন্না রাজ্যশিংনা চলাইজবা পাৱর দিস্ত্রিব্যুসন য়ুতিলিতীশিংগা খুৎশম্নদুনা চানবা পোৎলমশিং, অতোপ্পা মাস্ক অমসুং সেনিতাইজরগী য়ুতিলিতী পেকেৎশিং পীরি। আর.ই.সি.না নুংতিগী মী মরি লৈবা ইমুং অমা চাবা কোন্নগদবা চানবা পেকেৎ ৫০০ য়েন্থোক্নবা দিল্লী পুলিসকা খুৎশম্নখ্রে। আর.ই.সি. ফাউন্দেসন্না ভারতকী তোঙান-তোঙানবা জিল্লাদা লৈরিবা দিস্ত্রিব্যুসন কম্পনীশিং, কলেক্তর অমসুং/নত্ত্রগা দিস্ত্রিক্ত মেজিস্ত্রেৎশিংগী ওফিসশিংদা নুমিৎ ১০দগীনা ৩০নি ফাওবগী নুমিৎ খুদিংগী থোংলবা চানবা পোৎলম য়েন্থোক্নবা ফন্দসু থাদখ্রে। হায়রিবা অসিমক অতোপ্পা জিলাশিংদসু মখোয়গী জগাদা পাঙথোক্নবা ৱারী শান্নরি। মসিগীসু মথক্তা, য়ুম-য়ুমদা থোং থাক্নবা পোৎলম লৈবশিংগীদমক থোংজদুনা চানবা পোৎলমসু পীরি।
বিহার, নোংচুপ বঙ্গাল, ওরিশা, গুজরাত অসিনচিংবদগী লাকপা গুরুগ্রামদা শারিবা আর.ই.সি. ৱার্লদ হেদক্বাতরগী শিন্মী অমসুং নোংমগী খুৎশুমল তাল্লগা চাবা শিন্মী ৩০০ রোম অমসুং অতোপ্পা লৈজদ্রবা মফমদুগী অকোইবদা লৈবা মীওইশিংদসু আতা, চেঙ, হৱাই, থাও, সাপোন, সেনিতাইজর অসিনচিংবা চয়োল খুদিংগী পীরি।