Ministry of Defence
IAF’S Support Towards Fight Against Covid-19
20 APR 2020 7:13PM by PIB Delhi
Indian Air Force continues its active support to the nation in the fight against COVID-19. IAF has mobilised its Transport and Rotary Wing aircraft along with the necessary support infrastructure to create and maintain ‘air-bridges’ between nodal supply bases and recipient locations across the country. IAF has undertaken transportation of medical supplies including PPE, testing kits, sanitization material and associated equipment along with the movement by air of medical personnel.
IAF has airlifted material to locations in 16 States and Union Territories of J&K, Ladakh and Puducherry. The critical requirement of transporting swab samples for testing from the UT of Ladakh continues to be undertaken by IAF. In addition, IAF has also airlifted COVID support material for various agencies including DRDO and ICMR. Till date, IAF has transported approximately 450 Tonnes of medical equipments and support materials.
Information about the precautions for COVID-19 along with the regular guidelines issued by the Government of India continue to be disseminated to all IAF bases. Stringent sanitization and social distancing measures have been put in place to prevent the spread of the novel coronavirus in IAF work places. The ‘Arogya Setu’ application is being utilised by IAF personnel and their family members as a proactive measure for keeping them safe.
As the nation takes big strides in its fight to contain and defeat the contagion, IAF reaffirms its commitment to meet all emerging needs in a professional manner.
(1)A9K3.jpg)

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা লান্থেংনবদা আই.এ.এফ.কী তেংবাং
20 APR 2020 7:13PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা লান্থেংনবদা ইন্দিয়ন এয়র ফোর্সনা মাগী অকনবা তেংবাং মখা তানা চত্থরি। আই.এ.এফ.না লৈবাক পুম্বগী ওইনা নোদেল পীফমশিং অমদি ফংফমশিংগী মরক্তা ‘এয়র-ব্রীজ’ শাননবা অমদি য়েংশিন্দুনা থম্নবা মরুওইবা ঙাক্লৌ পীরিবা ইনফ্রাস্ত্রকচরগা লোয়ননা মাগী চত্থোক-চৎশিনগী পাম্বৈশিং অমদি রোতরী ৱিং এয়রক্রাফশিং থাংদোক-থাংজিন তৌখ্রে। আই.এ.এফ.না হকশেলগী থৌমীশিংবু ফ্লাইৎনা পুথোক-পুশিন তৌবগা লোয়ননা পি.পি.ই., তেস্তিং কিৎ, মহিক-মনাই হাৎনবা পোৎলমশিং অমদি অতৈ খুৎশু-খুৎলায়শিং পুথোক-পুশিন তৌখ্রে।
আই.এ.এফ.না রাজ্য ১৬ অমদি জম্মু-কশ্মীরগী য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিং, লদাখ অমদি পুদুচেরীদা ফ্লাইৎনা পোৎলমশিং পুখ্রে। লদাখকী য়ুনিয়ন তেরিতোরীদগী তেস্ত তৌনবা স্বাব সেম্পলশিং মরু ওইনা পুবা তঙাই ফদবনা আই.এ.এফ.না মখা তানা পুরি। মসিদা নত্তনা, আই.এ.এফ.না দি.আর.দি.ও. অমসুং আই.সি.এম.আর. য়াওনা এজেন্সী কয়াগী কোবিদকী তেংবাংগী ওইবা পোৎলমশিং ফ্লাইতা পুখি। হৌজিক ফাওবদা, আই.এ.এফ.না চাউরাক্না তন ৪৫০গী হকশেলগী ওইবা খুৎলাইশিং অমদি তেংবাংগী পোৎলমশিং পুথোক-পুশিন তৌখ্রে।
ভারত সরকারনা চৎনহনখিবা গাইদলাইনশিংগা লোয়ননা কোবিদ-১৯গী চেকশিন-থৌরাংগী মতাংদা ই-পাওশিং আই.এ.এফ.কী বেজ খুদিংমক্তা ফংহনখ্রে। আই.এ.এফ.কী মফমশিংদা নোবেল কোরোনাভাইরস ঙাকথোক্নবা চেকশিন্না মহিক-মনাই হাৎনবা অমদি সোসিএল দিস্তেন্সিংগী পাম্বৈশিং থমখ্রে। আই.এ.এফ. থৌমীশিং অমদি মখোযগী ইমুং-মনুংগী মীশিংবু তেক্ত-কায়দনা চেকশিন্না থম্নবা পাম্বৈ অমা ওইনা ‘আরোগ্য সেতু’ এপ্লিকেসন অসি শিজিন্নখ্রে।
জাতি অসিনা শোক্নবদগী লৌনবা অনাবা অসিগা মায়োক্ননবা অমদি মায়থিবা পীনবা খোংকাপ লাওনা থাংখিবনা, মথৌ-মশিন অমগুম্না আই.এ.এফ.না অথুবগী ওইনা মথৌ-তাবশিং মপুং ফাহন্নবা অমুক হন্না অচেৎপা ৱাফম থমখ্রে।
(1)A9K3.jpg)