সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
লৈবাক্কী মফম পুম্বদা মরুওইবা মেদিকেল সপ্লাইশিং ত্রান্সপোর্ত তৌনবা লাইফলাইন উরানগী মখাদা ফ্লাইৎ ২৭৪ ওপরেৎ তৌরি
18 APR 2020 1:09PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ গী মায়োক্তা চংশিল্লিবা ভারতকী লান্দা মতেং পাংনবা লৈবাক অসিগী মনুং হুঞ্জিনবা মফমশিংদা মরুওইবা মেদিকেল কার্গো ত্রান্সপোর্ত তৌনবা সিভিল এভিয়েসন মন্ত্রালয়না লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিং ওপরেৎ তৌরি। এয়র ইন্দিয়া, এলাইন্স এয়র, এ.আই.এফ. অমসুং প্রাইভেৎ কেরিয়রশিংনা লাইফলাইন উরানগী মখাদা ফ্লাইৎ ২৭৪ ওপরেৎ তৌরি। মসিগী মনুংদা ফ্লাইৎ ১৭৫দি এয়র ইন্দিয়া অমসুং এলাইন্স এয়রনা ওপরেৎ তৌরি। ঙসি ফাওবদা ত্রান্সপোর্ত তৌখিবা কার্গো অসি চাউরাক্না তন ৪৬৩.১৫নি। ঙসি ফাওবদা লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিংনা পায়খিবা এরিয়েল অরাপ্পা অসি কিলোমীতর ২,৭৩,২৭৫নি।
লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিংগী দেত-ৱাইজ ব্রেকঅপ মখাদা লৈরে:
সি. নং.
তাং
এয়র ইন্দিয়া
এলাইন্স
আই.এ.এফ.
ইন্দিগো
স্পাইসজেৎ
অপুনবা মশিং
১
২৬.৩.২০২০
২
-
-
-
২
৪
২
২৭.৩.২০২০
৪
৯
১
-
-
১৪
৩
২৮.৩.২০২০
৪
৮
-
৬
-
১৮
৪
২৯.৩.২০২০
৪
৯
৬
-
-
১৯
৫
৩০.৩.২০২০
৪
-
৩
-
-
৭
৬
৩১.৩.২০২০
৯
২
১
-
-
১২
৭
০১.৪.২০২০
৩
৩
৪
-
-
১০
৮
০২.৪.২০২০
৪
৫
৩
-
-
১২
৯
০৩.৪.২০২০
৮
-
২
-
-
১০
১০
০৪.৪.২০২০
৪
৩
২
-
-
৯
১১
০৫.৪.২০২০
-
-
১৬
-
-
১৬
১২
০৬.৪.২০২০
৩
৪
১৩
-
-
২০
১৩
০৭.৪.২০২০
৪
২
৩
-
-
৯
১৪
০৮.৪.২০২০
৩
-
৩
-
-
৬
১৫
০৯.৪.২০২০
৪
৮
১
-
-
১৩
১৬
১০.৪.২০২০
২
৪
২
-
-
৮
১৭
১১.৪.২০২০
৫
৪
১৮
-
-
২৭
১৮
১২.৪.২০২০
২
২
-
-
-
৪
১৯
১৩.৪.২০২০
৩
৩
৩
-
-
৯
২০
১৪.৪.২০২০
৪
৫
৪
-
-
১৩
২১
১৫.৪.২০২০
২
৫
-
-
-
৭
২২
১৬.৪.২০২০
৯
-
৬
-
-
১৫
২৩
১৭.৪.২০২০
৪
৮
-
-
-
১২
অপুনবা মশিং
৯১
৮৪
৯১
৬
২
২৭৪
জম্মু অমসুং কশ্মীর, লাদাখ, ইথৎশিং অমসুং অৱাং নোংপোক লমদমদা ক্রিতিকেল মেদিকেল কার্গো অমসুং অনাবশিং ত্রান্সপোর্ত তৌনবা পৱন হন্স লিমিতেদ য়াওনা হেলিকোপ্তর সর্বিসশিং ওপরেৎ তৌরি।
দোমেস্তিক লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিংনা হব অমসুং স্পোক মোদেল অমদা ওপরেৎ তৌরি। দিল্লী, মুম্বাই, চেন্নাই, কোলকত্তা, হায়দ্রাবাদ, বেঙ্গলোর অমসুং গুৱাহাতীদা কার্গো হবশিং লিংখৎলি। লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিংনা মসিগী হবশিং অসিবু দিব্রুগর, অগরতালা, আইজোল, দিমাপুর, ইম্ফাল, জোরহাত, লেংপুই, মৈশুরু, নাগপুর, কোইম্বেতোর, ত্রিবান্দম, ভুবনেশ্বর, রাইপুর, রাঞ্চী, শ্রীনগর, পোর্ত ব্লেয়র, পতনা, কোচিন, বিজয়ৱারা, অহমেদাবাদ, জম্মু, কার্গিল, লদাখ, চান্দীগর, গোৱা, ভোপাল অমসুং পুনেদা লৈরিবা এয়ারপোর্তশিংগা শম্নরি। অৱাং-নোংপোক লমদম, ইথৎ লমদমশিং অমসুং চিংগী রাজ্যশিংদা অখন্নবা মিৎয়েং থম্লি। এয়র ইন্দিয়া অমসুং এলাইন্স এয়রনা জম্মু অমসুং কশ্মীর, লদাখ, অৱাং-নোংপোক অমসুং অতোপ্পা ইথৎ লমদমশিংদা মরুওইনা পুন্না থবক তৌমিন্নরি।
দোমেস্তিক কার্গো ওপরেতরশিং ব্লু দার্ত, স্পাইস জেৎ অমসুং ইন্দিগোনা কমর্সিয়েল বেসিসতা কার্গো ফ্লাইৎশিং ওপরেৎ তৌরি। স্পাইসজেৎনা ২০২০গী মার্চ ২৪দগী এপ্রিল ১৭ ফাওবগী মনুংদা কার্গো ফ্লাইৎ ৩৯৩ ওপরেৎ তৌবগা লোয়ননা কার্গো তন ৩১৮৩ পুদুনা কিলোমীতর ৫,৬৪,৬৯১গী অরাপ্পা কভর তৌখি। মদুগী মনুংদা ১২৬তি ইন্তর্নেস্নেল কার্গো ফ্লাইৎশিংনি। ব্লু দার্তনা ২০২০গী মার্চ ২৫দগী এপ্রিল ১৭ ফাওবগী মনুংদা দোমেস্তিক কার্গো ফ্লাইৎ ১৩৪ ওপরেৎ তৌবগা লোয়ননা কার্গো তন ২১২২ পুদুনা কিলোমীতর ১,৩২,২৯৫গী অরাপ্পা কভর তৌখি। ইন্দিগোনা ২০২০গী এপ্রিল ৩-১৭ ফাওবগী মনুংদা কার্গো ফ্লাইৎ ২৯ ওপরেৎ তৌবগা লোয়ননা কার্গো তন ৩১ পুদুনা কিলোমীতর ২৬,৬৯৮গী অরাপ্পা কভর তৌখি। মসিদা সরকারগীদমক মমল লৌদনা মেদিকেল সপ্লাই পুবা য়াওরি।
ইন্তর্নেস্নেল সেক্তর - ফার্মাতিকেল, মেদিকেল ইক্বিপমেন্ত অমসুং কোবিদ-১৯ রিলিফ মেতরিয়েলগী ত্রান্সপোর্তেসনগীদমক ২০২০গী এপ্রিল ৪দগী হৌরগা এয়র-ব্রিজ অমা হৌদোক্লে। তাং তাংগী ওইবা পুরকখিবা মেদিকেল কার্গোগী চাং মখাদা লৈরে:
সি. নং.
তাং
কদায়দগী
ক্বান্তিতী (তন)
১
০৪.৪.২০২০
শাংহাই
২১
২
০৭.৪.২০২০
হোং কোং
০৬
৩
০৯.৪.২০২০
শাংহাই
২২
৪
১০.৪.২০২০
শাংহাই
১৮
৫
১১.৪.২০২০
শাংহাই
১৮
৬
১২.৪.২০২০
শাংহাই
২৪
৭
১৪.৪.২০২০
হোং কোং
১১
৮
১৪.৪.২০২০
শাংহাই
২২
৯
১৬.৪.২০২০
শাংহাই
২২
১০
১৬.৪.২০২০
হোং কোং
১৭
১১
১৬.৪.২০২০
সিওল
০৫
১২
১৭.৪.২০২০
শাংহাই
২১
অপুনবা মশিং
২০৭
কৃশী উরান প্রোগ্রামগী মখাদা এয়র ইন্দিয়ানা মুম্বাই অমসুং ফ্রেঙ্কফর্তকী মরক্তা মসিগী অনিশুবা ফ্লাই ২০২০গী এপ্রিল ১৫দা ওপরেৎ তৌদুনা ফ্রেঙ্কফর্ত্তা মতম মতমগী ওইবা উহৈ অমসুং মনা-তন ২৭ পুদুনা চৎখি অমদি জেনরেল কার্গো তন ১০গা লোয়ননা হল্লকখি। এয়র ইন্দিয়ানা এপ্রিল ১৩দা মুম্বাই অমসুং লন্দনগী মরক্তা অহানবা ফ্লইৎ ওপরেৎ তৌদুনা তন ২৮.৯৫গী উহৈ অমসুং মনা-মশিং পুখি অমদি জেনরেল কার্গো মেতরিয়েল তন ১৫.৬কা লোয়ননা হল্লকখি। এয়র ই্ন্দিয়ানা দরকারগী মতুং ইন্না ক্রিতিকেল মেদিকেল সপ্লাইশিং ত্রান্সফর তৌনবগীদমক অতোপ্পা লৈবাকশিংদা কত্থোক্লবা সেদ্যুল কার্গো ফ্লাইৎশিং ওপরেৎ তৌগনি। এয়র ইন্দিয়ানা ২০২০গী এপ্রিল ১৫দা দিল্লী-সীচেল্স-মোরিসস-দিল্লীগী মরক্তা অসিগুম্লবা অহানবা ফ্লাইৎ ওপরেৎ তৌদুনা সীচেল্সতা তন ৩.৪গী মেদিকেল সপ্লাই অমসুং মোরিসসতা তন ১২.৬কী মেদিকেল সপ্লাই পুদুনা চৎখি।

Ministry of Civil Aviation
274 flights operated under Lifeline Udan to transport essential medical supplies across the country
18 APR 2020 1:09PM by PIB Delhi
‘Lifeline Udan’ flights are being operated by MoCA to transport essential medical cargo to remote parts of the country to support India’s war against COVID-19. 274 flights have been operated under Lifeline Udan by Air India, Alliance Air, IAF and private carriers.175 of these flights have been operated by Air India and Alliance Air. Cargo transported till date is around 463.15 tons. Aerial distance covered by Lifeline Udan flights till date is over 2,73,275km.
The date-wise breakup of the Lifeline Udan flights is as follows:
S No
Date
Air India
Alliance
IAF
Indigo
SpiceJet
Total
1
26.3.2020
2
-
-
-
2
4
2
27.3.2020
4
9
1
-
-
14
3
28.3.2020
4
8
-
6
-
18
4
29.3.2020
4
9
6
-
-
19
5
30.3.2020
4
-
3
-
-
7
6
31.3.2020
9
2
1
-
-
12
7
01.4.2020
3
3
4
-
-
10
8
02.4.2020
4
5
3
-
-
12
9
03.4.2020
8
-
2
-
-
10
10
04.4.2020
4
3
2
-
-
9
11
05.4.2020
-
-
16
-
-
16
12
06.4.2020
3
4
13
-
-
20
13
07.4.2020
4
2
3
-
-
9
14
08.4.2020
3
-
3
-
-
6
15
09.4.2020
4
8
1
-
-
13
16
10.4.2020
2
4
2
-
-
8
17
11.4.2020
5
4
18
-
-
27
18
12.4.2020
2
2
-
-
-
4
19
13.4.2020
3
3
3
-
-
9
20
14.4.2020
4
5
4
-
-
13
21
15.4.2020
2
5
-
-
-
7
22
16.4.2020
9
-
6
-
-
15
23
17.4.2020
4
8
-
-
-
12
Total
91
84
91
6
2
274
Helicopter services including Pawan Hans Ltdhave been operating in J&K, Ladakh, Islands and North East region transporting critical medical cargo and patients.
Domestic Lifeline Udan flights operate in a hub and spoke model. Cargo hubs have been established at Delhi, Mumbai, Chennai, Kolkata, Hyderabad, Bangalore and Guwahati. Lifeline Udan flights connect these hubs to airports(Spokes) at Dibrugarh, Agartala, Aizwal, Dimapur, Imphal, Jorhat, Lengpui, Mysuru, Nagpur, Coimbatore, Trivandrum, Bhubaneswar, Raipur, Ranchi, Srinagar, Port Blair, Patna, Cochin, Vijayawada, Ahmedabad, Jammu, Kargil, Ladakh, Chandigarh, Goa, Bhopal and Pune. Special focus has been on the North East Region, island territories and the hill states. Air India and IAF collaborated primarily for J&K, Ladakh, North-East and other island regions.
Domestic Cargo Operators SpiceJet, Blue Dart and Indigo are operating cargo flights on a commercial basis. Spicejet operated 393 cargo flights during 24 March to 17 April 2020 covering a distance of 5,64,691 km and carrying 3183 tons of cargo. Out of these 126 were international cargo flights. Blue Dart operated 134 domestic cargo flights covering a distance of 1,32,295 km and carrying 2122 tons of cargo during 25 March to 17 April 2020. Indigo has operated 29 cargo flights during 3-17 April 2020 covering a distance of 26,698 km and carrying around 31tons of cargo. This also includes medical supplies carried free of cost for the government.
International Sector- An air-bridge has been established with effect from 4 April 2020 for transportation of pharmaceuticals, medical equipment and Covid-19 relief material. The date-wise quantity of medical cargo brought in as follows:
S No
Date
From
Quantity (Tons)
1
04.4.2020
Shanghai
21
2
07.4.2020
Hong Kong
06
3
09.4.2020
Shanghai
22
4
10.4.2020
Shanghai
18
5
11.4.2020
Shanghai
18
6
12.4.2020
Shanghai
24
7
14.4.2020
Hong Kong
11
8
14.4.2020
Shanghai
22
9
16.4.2020
Shanghai
22
10
16.4.2020
Hong Kong
17
11
16.4.2020
Seoul
05
12
17.4.2020
Shanghai
21
Total
207
Air India operated its second flight between Mumbai and Frankfurt on 15 April 2020 under the Krishi Udan program, carrying 27 tons of seasonal fruits and vegetables to Frankfurt and returned with 10 tons of general cargo. Air India had operated first Krishi Udan flight between Mumbai and London on 13 April carrying 28.95 tons of fruits and vegetables to London and returned with15.6 Tons of general cargo material. Air India will operate dedicated scheduled cargo flights to other countries for transfer of critical medical supplies, as per the requirement. Air India operated first such flight on 15 April 2020 between Delhi-Seychelles-Mauritius-Delhi, carrying 3.4 tons to Seychelles and 12.6 tons to Mauritius of medical supplies.