য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়না লৈবাক অসিদা কোভিদ ১৯ লাইচৎ লাকশিন্নবা নৌনা শেমদোক্লবা হেন্না মপুং ফারবা চৎন-কাঙলোনশিং ফোংখ্রে
হায়রিবা নৌনা শেমদোক্লবা চৎন-কাঙলোনশিং অসিগী মখাদা লোকদাউনগী খোঙথাং অসিনা কোনশিনলোইদবা অহেনবা থবক থৌরমশিং ইং ২০২০গী এপ্রিল তাং ২০দগী চৎনবা য়ারগনি
15 APR 2020 11:18AM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা ইং ২০২০গী এপ্রিলগী তাং ১৪দা ফোংখিবা চেরোল অমনা লৈবাক অসিদা কোভিদ ১৯ লাইচৎ লাকশিন্নবা কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয় (এম.ঐচ.এ.)না পীখিবা মপুং ফারবা লোকদাউনগী চৎন-কাঙলোনশিং অদু ইং ২০২০গী মেগী তাং ৩ ফাওবা মখা শমথরগনি হায়খ্রে।
হায়রিবা মথক্কী চেফোং অসিগী মখা তাবা ওইনা ভারত সরকারগী এম.ঐচ.এ.না লৈবাক অসিদা কোভিদ ১৯ লাইচৎ লাকশিন্নবা ভারত সরকারগী মন্ত্রালয়শিং/বিভাগশিং, কেন্দ্র/য়ু.তি সরকারশিংনা চৎনগদবা শেমদোক্লবা হেন্না মপুং ফারবা চৎন-কাঙলোনশিং ফোঙখ্রে। চৎন-কাঙলোনশিং অসিদা কোভিদ ১৯ লাকশিন্নবা জাতিগী থাক্তা চৎনগদবশিং; ওফিস, থবক শুফম, কারখনা অমসুং ইস্তাব্লিস্মেন্তশিংদা চৎনগদবা সোসিয়েল দিস্তেন্সিংগী এস.ও.পিশিং; অমসুং লোকদাউনগী খোঙথাংশিং থুগাইদুনা ইন্দবশিংদা দিজাস্তর মেনেজমেন্ত এক্ত ২০০৫ অমসুং আই.পি.সি, ১৮৬০গী মখাদা লৈবা চান্নবা সেক্সন পান্দুনা পীগদবা দন্দিশিংসু পীরি।
প্রজা মীয়ামগী অৱাবা হন্থননবগীদমক, অহেনবা অখন্নবা থবক খরা ইং ২০২০গী এপ্রিলগী তাং ২০দগী পাঙথোকপা য়াহল্লগনি। অদুমওইনমক হায়রিবা অহেনবা থবকশিং অসি হৌজিক পীরিবা লোকদাউনগী খোঙথাং অসি ইন্দুনা রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরিশিং (য়ু.তিশিং)/ দিস্ত্রিক এদমিনিস্ত্রেসনশিংনা চৎনহনগনি। হায়রিবা কোম্থোক্লবশিং অসি চৎনদ্রিঙৈদা, রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরিশিং (য়ু.তিশিং)/ দিস্ত্রিক এদমিনিস্ত্রেসনশিংনা ওফিস, থবক শুফম, কারখনা অমসুং ইস্তাব্লিস্মেন্তশিংদা চৎনগদবা সোসিয়েল দিস্তেন্সিংগী কাঙলোনশিংদু ইন্ননবা শেম শাগদবনি অমসুং অতোপ্পা কাঙলুপকী ওইবা মথৌ তাবশিংদু মাঙজৌননা লৌখৎকদবনি।
শেমদোক্লবা মপুং ফারবা চৎন-কাঙলোনশিং অসি রাজ্য/য়ু.তি/দিস্ত্রিক এদমিনিস্ত্রেসনশিংনা য়াত্থোক্লবা কন্তেনমেন্ত জোনশিংদদি চৎনরোই। করিগুম্বা কন্তেনমেন্ত জোনশিং অসিদা অনৌবা জগা খরা অমুক হাপকৎলকপা তারবদি, জগাদুদা হান্না অয়াবা পীরম্বা থবক থৌরমশিং অদু ভারত সরকারগী হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয় (এম.ও.ঐচ.এফ.দব্ল্যু)গী চৎন-কাঙলোনগী মখাদা অয়াবা পীবা থবক খরা নত্তনা অতৈদি অথিং থমগনি।
এম.ঐচ.এ.না ভারত সরকারগী মন্ত্রালয়শিং/বিভাগশিং অমসুং রাজ্য সরকারশিং/ য়ুনিয়ন তেরিতোরিশিংগী এদমিনিস্ত্রেসনশিংদা মখাদা য়াওরিবা শেমদোক্লবা মপুং ফারবা চৎন-কাঙলোনশিং অসি চৎনহন্নবা হায়রি।
অপুনবা শেমদোক্লবা গাইদলাইনশিং য়েংনবা মসিদা ক্লিক তৌবীয়ু
এম.ঐচ.এ..না স্তেৎ/য়ু.তি.শিংদা থাখিবা চেরোল য়েংননবা মসিদা ক্লিক তৌবীয়ু

Ministry of Home Affairs
MHA issues Consolidated Revised Guidelines for the Containment of COVID-19 epidemic in the Country
Additional activities exempted from Lockdown Measures under the Revised Guidelines, to come into effect from 20th April, 2020
15 APR 2020 11:18AM by PIB Delhi
Government of India issued an Order on 14th April, 2020 that the lockdown measures stipulated in the Consolidated Guidelines of Union Ministry of Home Affairs (MHA) for containment of COVID-19 epidemic in the country, will continue to remain in force upto 3rd May, 2020.
In pursuance of the above said order of Government of India, MHA has issued consolidated revised guidelines regarding lockdown measures to be taken by Ministries/Departments of Government of India, State/UT Governments for containment of COVID-19 epidemic in the country. The guidelines also prescribe National Directives for COVID-19 management; SOPs for Social Distancing at offices, workplaces, factories and establishments; and, penalties for offences regarding violation of lockdown measures under relevant sections of Disaster Management Act 2005 and IPC, 1860.
In order to mitigate hardship to the public, select additional activities would be allowed, which would come into effect from 20th April, 2020. However, these additional activities would be operationalized by States/ Union Territories (UTs)/ District Administrations based on strict compliance to the existing guidelines on lockdown measures. Before operating these relaxations, States/ UTs/ District Administrations shall ensure that all preparatory arrangements with regard to social distancing in offices, workplaces, factories and establishments, and other sectoral requirements are in place.
The consolidated revised guidelines would not apply in containment zones, as demarcated by States/ UTs/ District administrations. If any new area is included in the category of a containment zone, the activities allowed in that area till the time of its categorization as a containment zone, would be suspended, except for those activities that are specifically permitted under the guidelines of Union Ministry of Health and Family Welfare (MoHFW), Government of India.
MHA has directed all the Ministries/Departments of Government of India and State Governments /Union Territory Administrations for the strict implementation of enclosed consolidated revised guidelines.
Click here to see Consolidated Revised Guidelines
Click here to see MHA Communication to States/UTs