প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
কোবিদ-১৯ মায়োক্ননবগী মায়কৈদা মকোক থোংবা কাংলুপ তরামাথোইনা হোৎনরিবশিং প্রধান মন্ত্রী ওফিসনা য়েংশিনখ্রে
লাইয়েন তাইদবা সপ্লাই চেন মেনেজমেন্ত ফংহনবদা থাজবা থম্বা মরুওইবা উপায়
রিজনেলগী লোনশিংদা কম্ম্যুনিকেসনগী থোংদা অরোইবদা লৈরিবা মীওই ফাওবা য়ৌহনবদা তুংদসু মিৎয়েং থমগনি
10 APR 2020 2:39PM by PIB Imphal
কোবিদ-19 শন্দোরকপনা মরম ওইদুনা হেনগৎলক্লিবা শিংনবশিং অসিবু মায়োক্ননবা ওফিসরশিংগী মকোক থোংবা কাংলুপশিংগী মীফম অমা ঙসি প্রধান মন্ত্রীগী প্রিন্সিপল সেক্রেতরীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা পাংথোকখ্রে। মসি লাইচৎ অসিগী ইম্পেক্ত থেংননবা হৌজিক হোৎনরিবশিংদা য়েংশিন্নবা প্রধান মন্ত্রী ওফিসনা তোঙান তোঙানবা থাকশিংদা পাংথোক্লিবা রিভ্যুশিংগী পরিংদা খ্বাইদগী নৌবা মীফম্নি।
প্রিন্সিপাল সেক্রেতরীনা মকোক থোংবা কাংলুপশিংনা মায়কৈ অসিদা হোৎনরিবশিং য়েংশিনখি। দরকার ওইবা পোৎলমশিং ফংহন্নবগীদমক সপ্লাই চেন অমসুং লোজিস্তিক্স মেনেজমেন্তকা মরী লৈনবা ইসুশিং, শরুক য়ারিবা স্তেকহোল্দরশিংগী কাননবগীদমক হোৎনরিবশিং, সোসিয়েল দিস্তেন্সিং ঙাকনা চৎহন্দুনা লৌমীশিংবু মখোয়গী পোত্থোকশিং লোকপদা মতেং পাংনবগীদমক লৌখৎলিবা খোংথাংশিং, মখাতাবা থাজবা থম্বা উপায় তৌবা অমদি গৃহ মন্ত্রালয়গী গাইদলাইনগী পর্কোলেসন গ্রাউন্দগী থাক্তা ফংহনবা মথৌ তাবগা মরী লৈনবা হিরমশিংদা খন্ন-নৈনখি।
রাজ্যশিংগী চিফ সেক্রেতরী পুম্নমক্কী মফমদা মাইগ্রেন্তশিং অমসুং ময়ুম লৈজদবশিং অসিনচিংবা শোক-পনবা য়াবা কাংলুপশিংগীদমক লৈফম শিল লাংনবা পাউতাক পীখ্রে হায়না খংহনখি। মসিদসু নত্তনা সেন্তরনা মসিগা মরী লৈননা রাজ্যশিংগা তোয়না পাউ ফাওনরি অমদি জিলাগী থাক্তা য়েংশিল্লি। পি.পি.ই. পুথোকপগী চাং হেঙ্গৎহল্লে অমদি হেল্থকেয়র পর্সোনেলশিংগীদমক কেপাসিতী বিলদিং শোইদনা ফংহল্লে। এন.জি.ও.শিং অমসুং সিভিল সোসাইতী গ্রুপশিংসু মোবিলাইজ তৌরি। প্রিন্সিপাল সেক্রেতরীনা ওবরলেপতগী নান্থোক্নবা অমদি রিসোর্সশিংগী য়ুতিলাইজেসন ঙমহন্নবা জিলাগী থাক্তা এন.জি.ও.শিংগা লোয়ননা কোওর্দিনেৎ তৌনবা ৱাফম থমখি।
পি.এম. গরিব কল্যান য়োজনাগী মখাদা ইকোনোমিক রিলিফ পেকেজকী থোংদা য়াইফ থৌরাংগী উপায়শিংগী মায়কৈদা হৌজিক ফাওবগী প্রোগ্রেসসু য়েংশিনখি।
মীফম অসিদা প্রধান মন্ত্রী ওফিসকী মকোকথোংবা ওফিসিয়েলশিং অমসুং ভারত সরকারগী মখাদা লৈবা অতোপ্পা মন্ত্রালয়শিংনা শরুক য়াখি।

Prime Minister's Office
PMO reviews efforts of eleven Empowered Groups towards tackling COVID-19
Confidence building measures key to ensure seamless supply chain management
Last mile outreach through communication in regional languages to remain the focus
10 APR 2020 2:39PM by PIB Delhi
A meeting of the Empowered Groups of Officers, to tackle the challenges emerging as a result of spread of COVID-19, was held today under the Chairmanship of Principal Secretary to Prime Minister. The meeting was the latest in a series of periodic reviews at various levels by the Prime Minister’s Office to monitor the ongoing efforts to counter the impact of the pandemic.
Principal Secretary reviewed the efforts undertaken by the Empowered Groups. The issues related to supply chain and logistics management for availability of necessary items, efforts undertaken for the benefit of stakeholders involved, steps to assist farmers harvest their produce while maintaining social distancing, further confidence building measures necessary and need to ensure percolation of guidelines of the Ministry of Home Affairs to the ground level were discussed. The gathering reviewed and expressed satisfaction on the detailed testing protocol and procedure, under which (as on date) 1,45,916 samples have been tested.
It was informed that all Chief Secretaries of States were issued instructions to arrange for shelter for the vulnerable groups like migrants and homeless. Also, Centre is in constant touch with States and District level monitoring is being undertaken. The production of PPEs is being ramped up and capacity building for healthcare personnel is being ensured. NGOs and Civil Society groups are also being mobilized. Principal Secretary suggested that coordination with NGOs at district level be done to avoid overlaps and ensure efficacious utilization of resources.
The progress of roll out of welfare measures through the economic relief package under PM Garib Kalyan Yojana was also reviewed. Principal Secretary underlined that data sanctity was important to ensure that the benefits reach out to all the intended beneficiaries.
Steps taken to ensure timely information dissemination throughout the country were discussed and ensuring last mile outreach through communication in regional languages was emphasized. On the technology and data management front, while expressing satisfaction on the roll out of Aarogya Setu app, it was felt that the user engagement with the app needs to be enhanced.
The meeting was attended by senior officials of Prime Minister’s Office and other Ministries under the Government of India.