পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়
দেশৰ বিভিন্ন প্ৰান্তত আৱদ্ধ হৈ থকা বিদেশী পৰ্যটকসকলক নতুনকৈ শুভাৰম্ভ কৰা ভাৰতত আৱ্দ্ধ শীৰ্ষক পৰ্টেলে সহায় কৰিছে
চৰকাৰে জাৰি কৰা সকলো স্বাস্থ্য সম্পৰ্কী তথা অন্যান্য পৰামৰ্শৱলী আৰু নিৰ্দেশনা নিয়মীয়াকৈ পৰ্যটক আৰু পৰ্যটন উদ্যোগৰ মাজত প্ৰচাৰ কৰাটো সুনিশ্চিত কৰিছে পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়ে
03 APR 2020 12:50PM by PIB Guwahati
পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়ে পৰ্যটক, হোটেল তথা অন্যন্য অংশীদাৰৰ লগতে পৰ্যটন উদ্যোগৰ সৈতে জড়িত সংস্থাসমূহৰ মাজত স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যান মন্ত্ৰালয়ে জাৰি কৰি বিভিন্ন পৰামৰ্শৱলী তথা নিৰ্দেশনা নিয়মীয়াকৈ প্ৰচাৰ কৰাৰ ক্ষেত্ৰত সক্ৰিয়ভাৱে কাম কৰি আছে৷
এই পৰামৰ্শৱলী তথা নিৰ্দেশনা ভাৰতৰ সকলো পৰ্যটন কাৰ্যালয়লৈ তেওঁলোকৰ সংশ্লিষ্ট অঞ্চলটোত ভালদৰে যোগাযোগ তথা সক্ৰিয়ভাৱে নিৰীক্ষণ কৰাৰ বাবেও প্ৰেৰণ কৰা হৈছে৷ সকলো আঞ্চলিক কাৰ্যালয়লৈ ক’ভিড-১৯ৰ কেন্দ্ৰবিন্দু হিচাপে চিনাক্ত দেশসমূহৰ পৰা অহা পৰ্যটকসকলৰ এখন তালিকাও প্ৰেৰণ কৰা হৈছে৷ ক’ভিড-১৯ৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যান মন্ত্ৰালয়ৰ নিৰ্দেশনাৰ ভিত্তিত এই সন্দেহজনক লোকসকলক পৃথকে কোৱাৰেণ্টাইন কৰি সকলো হোটেলক সুৰক্ষাজনিত পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিবলৈ কোৱা হৈছে৷ এই সকলো ক্ষেত্ৰত ৰাজ্যিক পৰ্যটন বিভাগ আৰু ৰাজ্যিক প্ৰশাসনৰ সৈতে পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়ে সক্ৰিয়ভাৱে সহযোগিতা আগবঢ়াই আহিছে৷
ইফালে, ভাৰতত আৱদ্ধ শীৰ্ষক পৰ্টেলে সকলো পৰ্যটকক নিৰাপদে স্বদেশলৈ পঠোৱাৰৰ ক্ষেত্ৰত সফলতাৰে কাম কৰি আছে৷ উদাহৰণস্বৰূপে গুজৰাট চৰকাৰে ৰাজ্যখনত আৱদ্ধ হৈ থকা মাৰ্কিন নাগৰিকসকলৰ বাবে বাহনৰ পাছ জাৰি কৰিছে৷ গুজৰাট পৰ্যটন আৰু পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়ৰ পশ্চিম আঞ্চলিক কাৰ্যালয়ে মাৰ্কিন ৰাষ্ট্ৰদূতৰ কাৰ্যালয়ৰ সৈতে আভ্যন্তৰীণ ভ্ৰমণ আৰু বিমান যাত্ৰাৰ সন্দৰ্ভত যোগাযোগ কৰি আছে৷
বিহাৰত আৱদ্ধ এগৰাকী মাৰ্কিন নাগৰিককো দিল্লীৰ পৰা বিমান যাত্ৰাৰ বাবে ভ্ৰমণৰ অনুমতি লাভ কৰাৰ ক্ষেত্ৰত সহায় কৰা হৈছে৷
শিলিগুৰি আৰু কলকাতাত আৱদ্ধ অষ্ট্ৰেলিয়াৰ তিনিটা গোটে উদ্ধাৰৰ বাবে এই পৰ্টেলযোগে অনুৰোধ কৰিছে৷ কলকাতা পৰ্যটন কাৰ্যালয়ে তৎপৰতাৰে দিল্লীৰ উচ্চায়ুক্তৰ সৈতে যোগাযোগ কৰি তেওঁলোকক নিৰাপদে স্বদেশলৈ পঠোৱাৰ বাবে প্ৰচেষ্টা হাতত লৈছে৷

Ministry of Tourism
Newly launched Stranded in India portal is assisting stranded foreign tourists in various parts of the country
Ministry of Tourism regularly ensuring circulation of all health related and other advisories and guidelines issued by Government to tourists and tourism industry
03 APR 2020 12:50PM by PIB Delhi
The Ministry of Tourism is actively involved in ensuring that advisories and guidelines issued by the Ministry of Health and Family Welfare regarding various steps to be taken by the tourists, hotels and other stakeholders and safety measures for tourists as well as staff to the Industry associations for wide circulation among the hoteliers and others.
The advisories and guidelines were also disseminated to various India tourism offices for coordination and active surveillance in their respective regions. Lists of passengers from countries which were COVID-19 hotspots have been circulated to the regional offices. They were asked to track and monitor their movement and for taking safety measures by the Hotels as per the advisory of Ministry of Health and Family Welfare for separation and quarantine of the susceptible individuals in the wake of COVID-19. In all this the Ministry of Tourism has been actively collaborating with the State Tourism Departments and the State administration.
In the meantime the Stranded in India portal is working successfully to assist tourists to travel back safe to their countries. Some examples showcase how the platform is enabling multi-agency coordination. Government of Gujarat has issued vehicle passes for US nationals stranded in Gujarat. Gujarat Tourism and Ministry of Tourism, West Region office are coordinating with the US consulate for internal travel and flight back home.
An American citizen who was stranded in Bihar has been assisted to get her travel permit to travel to Delhi for her onward flight.
Three Australian groups got stranded at Siliguri and Kolkata and requested for evacuation through the Stranded in India portal. The Kolkata office of India Tourism swung in to action and has connected them with their High commission in Delhi and support for safe passage home has been initiated.