গৃহ মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে প্ৰণয়ন কৰা ২১ দিনীয়া লক্-ডাউনৰ সময়ছোৱাত পিএম-জিকেৱাইৰ হিতাধিকাৰীসকললৈ সুগম ধন আৱণ্টনৰ নিশ্চিতি প্ৰদান কৰিবলৈ ৰাজ্য/কেন্দ্ৰশাসিত অঞ্চলৰ প্ৰশাসনলৈ গৃহ মন্ত্ৰালয়ৰ পত্ৰ
02 APR 2020 5:02PM by PIB Guwahati
ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে প্ৰণয়ন কৰা ২১ দিনীয়া লক্-ডাউনৰ সময়ছোৱাত প্ৰধানমন্ত্ৰী গৰীব কল্যাণ যোজনা (পিএম-জিকেৱাই)ৰ হিতাধিকাৰীসকলৰ বাবে ধন আৱণ্টনৰ বিশদ নিৰ্দেশনাৱলী বিত্ত মন্ত্ৰালয়ৰ বিত্ত সেৱা বিভাগে জাৰি কৰিছে৷
এই নিৰ্দেশনাৱলীৰ ভিত্তিত কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰালয়ৰ সচিব শ্ৰী অজয় কুমাৰ ভাল্লাই সামাজিক ব্যৱধান বৰ্তাই ৰাখি পিএম-জিকেৱাইৰ হিতাধিকাৰীসকললৈ সুগম ধন আৱণ্টনৰ বাবে যাৱতীয় ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰিবলৈ সকলো ৰাজ্য চৰকাৰ/কেন্দ্ৰশাসিত অঞ্চলৰ প্ৰশাসনলৈ অনুৰোধ জনাই পত্ৰ প্ৰেৰণ কৰে৷ পত্ৰখনত ৰাজ্য চৰকাৰ/কেন্দ্ৰশাসিত অঞ্চলৰ প্ৰশাসনৰ নিৰ্ধাৰিত বিভাগ, জিলা প্ৰাধিকৰণ আৰু ক্ষেত্ৰীয় এজেন্সীসমূহক এই নিৰ্দেশনাৱলী কঠোৰভাৱে অনুপালন কৰিবলৈ অৱগত কৰিব পাৰে বুলি উল্লেখ কৰা হৈছে৷
ৰাজ্যসমূহৰ সৈতে হোৱা যোগাযোসমূহ চাবলৈ ইয়াত ক্লিক কৰক

Ministry of Home Affairs
MHA writes to States/UTs to ensure smooth Disbursal of Money to beneficiaries of PM-GKY during 21-day Lockdown to fight COVID-19
02 APR 2020 5:02PM by PIB Delhi
The Department of Financial Services, Ministry of Finance had issued detailed guidelines on disbursal of money to beneficiaries of Pradhan Mantri Garib Kalyan Yojana (PM-GKY) through banks, during 21-day lockdown to fight COVID-19.
In pursuance of these guidelines, Secretary, Union Ministry for Home Affairs (MHA), Shri Ajay Kumar Bhalla has written to all States/UTs requesting them to take all necessary measures to ensure smooth disbursal of money to the beneficiaries of PM-GKY, while observing norms of social distancing. The concerned Departments of State Government/UT Administration, District authorities and field agencies may be informed about the guidelines for strict compliance, the communication stated
Click here to see Communication to States